newscity1.net

Ποια συστατικά δίνουν ενέργεια

Η διατροφή είναι το άλφα και το ωμέγα για μία καλή υγεία. Υπάρχουν τροφές που είναι πλούσιες σε
βιταμίνες και στοιχεία, και μπορούν να σας χαρίσουν μεγάλη ενέργεια.
Η ρόκα μπορεί να πικρίζει και πολλοί από σας να μην την θέλετε στο καθημερινό σας διαιτολόγιο. Περιέχει όμως μαγνήσιο κ ασβέστιο, που είναι απαραίτητα για τον οργανισμό. Αν την εντάξετε στη διατροφή σας θα παρατηρήσετε και αλλαγές στην ενέργειά σας.

Ο καφές δεν σας προστατεύει μόνο από κάποιες ασθένειες, ανεβάζει και τη λίμπιντό σας. Η καφείνη λοιπόν, προκαλεί μία αύξηση της ντοπαμίνης, η οποία συνδέεται με τη διάθεση και τν ενέργειά σας. Οι άνθρωποι που πίνουν δύο φλιτζάνια καφέ ημερησίως, έχουν μεγαλύτερη ενέργεια ενώ παρουσιάζουν χαμηλότερες πιθανότητες να εμφανίσουν κάποια ασθένεια του εγκεφάλου.

Τα καρύδια είναι πλούσια σε άλατα, σε ιχνοστοιχεία και βιταμίνες, συμπεριλαμβανομένων, του μαγνησίου, του χαλκού, του σιδήρου, του μαγγανίου, του ψευδαργύρου, του ασβεστίου, της βιταμίνης Ε, και της βιταμίνης D.Οι διάφορες μορφές της βιταμίνης Ε, λειτουργούν για να ανακουφίσουν την ανάφλεξη του εγκεφάλου και να προστατεύσουν τα νευρικά κύτταρα. Όσοι έχουν χαμηλές ποσότητες της συγκεκριμένης βιταμίνης, η ενέργειά τους είναι κάτω από το μηδέν.

Η έλλειψη ενέργειας μπορεί να προκαλέσει και κάποιο είδος κατάθλιψης. Μία από τις πιο καλές τροφές ενάντια της κατάθλιψης είναι η πατάτα, αφού περιέχει εκτός των άλλων ιώδιο, που είναι απαραίτητο για την καλή λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα. Ένα από τα πρώτα πράγματα που ελέγχει ο ψυχίατρος ώστε να αξιολογήσει εάν κάποιος πάσχει από κατάθλιψη, είναι και ο θυρεοειδής.

Προτού ωστόσο αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες, θα πρέπει να μιλήσετε με τον οικογενειακό σας γιατρό, γιατί είναι εκείνος που ξέρει καλύτερα από τον καθένα την κατάσταση της υγείας σας. 






0 Response to " Ποια συστατικά δίνουν ενέργεια "

Δημοσίευση σχολίου