newscity1.net

Σε ποιά ομάδα ανήκει η ψυχή σας;

http://www.newscity1.net/
Το αρχείο της ψυχής μας μπορεί να μας πει ένα σωρό πληροφορίες σχετικά με το σκοπό της ζωής μας, για το ποιοί είμαστε σε ψυχικό επίπεδο και
τι ήρθαμε να κάνουμε στη Γη.

Σίγουρα έχουμε αισθανθεί ότι η ζωή μας έχει ένα βαθύτερο, πιο ουσιαστικό σκοπό, αλλά δν ξέρουμε ποιός είναι. Παρακάτω θα βρείτε μια λίστα 7 τύπων ψυχής, που θα βοηθήσει να ανακαλύψουμε τν αληθινό εαυτό μας.

Φροντιστές ~ Caregivers

Η πεμπτουσία του χαρακτήρα τους είναι η επιθυμία να αναλάβουν τη φροντίδα των άλλων. Για το λόγο αυτό, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη μακροχρόνια φροντίδα παιδιών ή ηλικιωμένων. Αν και ορισμένοι απ αυτούς ικανοποιούν την ανάγκη τους να γαλουχήσουν στο πλαίσιο της ανατροφής μιας οικογένειας, πολλοί άλλοι αναζητούν εργασία σε χώρους όπως σχολεία, νοσοκομεία, καθώς κ καταφύγια ζώων. Η μακροχρόνια φροντίδα των ατόμων
με αυτισμό, Αλτσχάιμερ κ ψυχικών ασθενειών γίνεται συχνά η ευθύνη τους.

Έχουν την τάση να θέτουν τις ανάγκες των άλλων μπροστά από τις δικές τους. Αυτό το χαρακτηριστικό τούς κάνει απαραίτητους στα άτομα του περιβάλλοντός τους που χρειάζονται φροντίδα. Μάλιστα, θα φρουρήσουν με όλη την ψυχή τους εκείνους που έχουν αναλάβει να φροντίζουν, αφού συχνά θεωρούν υποχρέωσή τους να μάχονται για άλλα άτομα, τα οποία δεν είναι σε θέση να υπερασπιστούν τον εαυτό τους.

Η ενσυναίσθησή τους, τους επιτρέπει να καταλάβουν τα λεκτικά συναισθηματικά σήματα. Αυτή η δυνατότητα θα τους πει πότε κάποιος χρειάζεται τη βοήθειά τους και τον καλύτερο τρόπο για να τους βοηθήσει. Είναι σύνηθες, πάντως, γι αυτούς τους τύπους, διαισθητικά να γνωρίζουν τι χρειάζεται κάποιος σε κάθε δεδομένη στιγμή.

Δημιουργοί~ Creators

Όπως υποδηλώνει το όνομα, οι δημιουργοί ασχολούνται με τη δημιουργικότητα όλων των ειδών. Αυτό περιλαμβάνει τις συμβατικές καλλιτεχνικές αναζητήσεις, όπως φωτογραφία ή ζωγραφική, καθώς και δραστηριότητες όπως χορός, κηπουρική, μαγειρική και μουσική. Χωρίς μια δημιουργική διέξοδο, οι Δημιουργοί μπορεί να γίνουν δυστυχισμένοι και αυτός είναι ένας λόγος για να συντονιστούν για να εκφραστούν δημιουργικά σε ό, τι κάνουν. Έχουν τη δυνατότητα να είναι πρωτότυποι και θα χρησιμοποιήσουν τη φαντασία τους για να βρουν νέους ή καλύτερους τρόπους για να μεταδώσουν τις ιδέες τους.

Η ευαισθησία είναι ένα χαρακτηριστικό τους, αν και μπορεί να είναι κάπως δύσκολο να τη διαχειριστούν σε αυτόν τον σκληρό σύγχρονο κόσμο. Ωστόσο, τους δίνει ένα πλεονέκτημα όταν πρόκειται για την πρόσβαση στο διαισθητικό μέρος του εαυτού τους και, για το λόγο αυτό, πολλοί από αυτούς λειτουργούν ως μέντιουμ. Το χαρακτηριστικό του ιδεαλισμού, τους επιτρέπει να δουν το καλό στους άλλους καθώς και τις δυνατότητες που ενυπάρχουν σε ανθρώπους και καταστάσεις.

Εκπαιδευτές~ Educators

Οι εκπαιδευτές έχουν τον τρόπο τους με την διδασκαλία. Κατέχουν το δώρο της πειθούς που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ένα συμβατικό πλαίσιο, όπως μια σχολική τάξη ή σε ένα λιγότερο παραδοσιακό χώρο, όπως μια αίθουσα συνεδριάσεων ή ένα ηλεκτρονικό φόρουμ συζήτησης.

Δεδομένου ότι η εκπαίδευση είναι ο σκοπός τους, είτε καταλήξουν σε μια τάξη είτε σε ένα λιγότερο επίσημο περιβάλλον, όταν πρόκειται να αναπτύξουν ένα θέμα, μπορούν να δείξουν αξιοθαύμαστη υπομονή. Είναι σημαντικό για αυτούς να γνωρίζουν ότι έγιναν κατανοητοί στο ακροατήριό τους.

Οι περισσότεροι έχουν την επιθυμία να δείξουν τι ξέρουν στους άλλους. Για τους Εκπαιδευτές δεν υπάρχει νόημα να έχουν γνώση, χωρίς να υπάρχουν μαθητές να τους τη μεταδώσουν. Και γνωρίζουν ότι έχουν πολλά να προσφέρουν. Τα μέλη της οικογένειάς τους μπορεί να γίνουν κατά καιρούς ένα αιχμάλωτο ακροατήριο.

Πολλά από αυτά που ξέρουν μπορεί να προέρχονται από μελέτη, αλλά μπορεί επίσης να έχουν εμπειρική εικόνα και γνώση για ένα θέμα, συσσωρευμένη μέσα από πολλές ζωές. Οι εκπαιδευτές είναι άνετοι σε ακαδημαϊκές επιδιώξεις και απολαμβάνουν την απόκτηση γνώσεων, κυρίως μέσω των βιβλίων.

Βοηθοί~ Helpers

Θα βρούμε αυτές τις ψυχές στον τόπο του ατυχήματος, πίσω από τον πάγκο σε ένα κατάστημα ή να κάνουν μια επίπονη εργασία, όπως η συλλογή απορριμμάτων, δηλαδή θέσεις εργασίας που αποφεύγουν πολλοί. Έχουν κοινή λογική και μια ρεαλιστική προσέγγιση σε προβλήματα, η οποία εξασφαλίζει τη λύση τους. Με μότο στη ζωή «σήκωσε τα μανίκια σου και κάνε την δουλειά», κρατούν το σύγχρονο κόσμο και την υποδομή των κοινωνιών να μην καταρρεύσει.

Είναι σημαντικό να βρουν κάτι ή κάποιον που μπορούν να αφιερώσουν τον εαυτό τους – είτε αυτό λέγεται καριέρα, σύντροφος, οικογένεια ή φίλοι. Σπάνια θα αναζητήσουν έναν ηγετικό ρόλο, δεδομένου ότι είναι πιθανώς πιο ευτυχισμένοι όταν εργάζονται στα παρασκήνια. Πολλοί από αυτούς θα περάσουν πολλά χρόνια στην ίδια δουλειά και θα είναι μάλιστα περήφανοι που δεν έχουν χάσει μια ημέρα εργασίας.

Όταν πρόκειται για την έκφραση των συναισθημάτων τους, δεν θα επιτρέψουν στον εαυτό τους να παρασυρθεί. Όντας σταθεροί και γειωμένοι μέσα τους, κρατούν μια ισχυρή προσήλωση στο φυσικό επίπεδο και δεν αποσπάται η προσοχή τους σε πτήσεις της φαντασίας. Σκοπός τους δεν είναι να αλλάξουν τον κόσμο, αλλά να τον κρατήσουν στη «στροφή» ομαλά.

Κυνηγοί ~Hunters

Ως κυνηγοί, έχουν και τα δύο πόδια τους να πατούν σταθερά στο έδαφος. Είναι προσανατολισμένοι στο στόχο και θα φέρουν ένα έργο στην ολοκλήρωσή του, με μεθοδευμένο τρόπο. Έχουν μια ισχυρή πρακτική φύση και μπορεί μερικές φορές να μην σταματήσουν να μυρίσουν τα λουλούδια.

Η λογική προσέγγιση στη ζωή δυσκολεύει μερικές φορές την πρόσβαση στο συναισθηματικό και διαισθητικό εαυτό τους. Επίσης η υπερβολή στη λογική τους κάνει καχύποπτους με αυτούς που βασίζουν τις αποφάσεις τους στα προαισθήματα ή κάτι άλλο, πέρα από τα απλά γεγονότα. Η πίστη τους στην οικογένεια, τους φίλους ή τους συναδέλφους τους είναι ισχυρή, όπως και η ικανότητά τους να οργανώνουν τους άλλους.

Ηγέτες~ Leaders

Θα ήταν δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι θα αναλάβουν οτιδήποτε άλλο, πέρα από τον ηγετικό ρόλο σε οποιαδήποτε ομάδα. Στην πραγματικότητα, η λήψη κάθε είδους υποτακτικού ρόλου μπορεί να τους κάνει να αισθανθούν ταπεινωτικά. Ως ένα είδος αρχηγού, έχουν ένα φυσικό αέρα εξουσίας και ένα χάρισμα που τους κάνει να ξεχωρίζουν μέσα στο πλήθος.

Θα έχουν σε αυτή τη ζωή μια έμφυτη σοφία, η οποία είναι ο λόγος που οι άνθρωποι τούς ψάχνουν για συμβουλές. Μπορεί επίσης να παίρνουν αποφάσεις, χωρίς να σκέπτονται τη συμμετοχή των άλλων, κάτι που πιθανόν να λειτουργήσει άψογα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, σε άλλες περιπτώσεις όμως, ίσως να δίνουν την εντύπωση ότι είναι αλαζόνες.

Μπορεί να είναι δύσκολο να βρουν καλά πρότυπα ρόλων, λόγω της σπανιότητας του είδους Leader, αλλά πάντοτε ανατρέχουν στην ιστορία για να δούνε πώς κάποια άτομα χρησιμοποιούσαν τις ηγετικές τους ικανότητες. Δεν είναι κάθε leader ένας πρόεδρος, βέβαια, αλλά μπορούμε να τους αναγνωρίσουμε από την εσωτερική εμπιστοσύνη τους και μερικές φορές από την κλίκα οπαδών ή βοηθών που τους περιστοιχίζουν.

Διασκεδαστές ~ Performers

Συνήθως πρόκειται για γοητευτικούς ανθρώπους με έντονη την αίσθηση της διασκέδασης. Λόγω της επιθυμίας τους να επικοινωνούν, τείνουν να είναι πιο ομιλητικοί απ’ ό, τι τα άλλα είδη ψυχών. Θα τείνουν να είναι καλοί στα λόγια και ίσως λειτουργήσουν ακόμα και με μια δραματική αίσθηση, όταν πρόκειται για την έκφραση του εαυτού τους. Γενικά, αισθάνονται άνετα να είναι στο επίκεντρο της προσοχής, την οποία προσελκύουν με τον τρόπο που ντύνονται ή συμπεριφέρονται. Η παθιασμένη φύση τους και η τάση να εκφράζουν έντονα συναισθήματα μπορεί να τους κάνει να φαίνονται λίγο ασταθείς στους πιο γήινους τύπους.

Περισσότερο από κάθε άλλο ψυχικό τύπο, χρειάζονται την έγκριση των άλλων. Θα πρέπει να τους πουν μπράβο, όταν έχουν κάνει μια δουλειά καλά. Μιλώντας για θέσεις εργασίας, μπορεί να βρουν αφόρητο το να περάσουν οκτώ ώρες την ημέρα σε ένα μοναχικό μέρος, καθώς το να συνδεθούν με τους άλλους είναι μέσα τους πολύ ισχυρό.

Πνευματικοί~ Spiritualists

Αυτό που τους ενώνει είναι μια βαθιά πεποίθηση ότι υπάρχει ένας κόσμος πέρα από αυτόν. Θα έχουν την επιθυμία να εκφράσουν την πνευματικότητά τους με κάποιο τρόπο και μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη θρησκεία ή άλλες πνευματικές πρακτικές. Είναι ιδιαίτερα διαισθητικοί και μπορεί να είχαν ψυχικές εμπειρίες στο παρελθόν. Τείνουν να χρησιμοποιούν την έκτη αίσθηση τους, όταν πρόκειται για τη λήψη αποφάσεων.

Είναι βαθιά συμπονετικοί και νιώθουν μια έντονη ανάγκη να δημιουργήσουν έναν καλύτερο κόσμο ή να βοηθήσουν τους ανθρώπους να επιτύχουν το καλύτερο στ ζωή τους. Φιλανθρωπικές οργανώσεις και μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί είναι χώροι όπου μπορούν να εκφράσουν την επιθυμία της ψυχής τους να βοηθήσουν τους άλλους.

Όποιο και αν είναι το έργο που θα επιλέξουν, θα πρέπει να αισθάνονται ότι έχουν έναν υψηλότερο σκοπό. Δεν είναι αρκετό για αυτούς απλά να πάρουν μια επιταγή στο τέλος της εβδομάδας. Θα πρέπει να υπάρχει μια αίσθηση ότι κάποιος έχει ωφεληθεί από τις προσπάθειές τους.

Στοχαστές~ Τhinkers

Οι περισσότεροι εκπρόσωποι αυτού του τύπου είναι εγκεφαλικοί, σκεπτικιστές, που προεξοφλούν συχνά τα συναισθήματα τους μέσω της ορθολογικής ανάλυσης. Αυτή η νοητική προσέγγιση της ζωής μπορεί να τους κάνει να εμφανίζονται κάπως συγκρατημένοι και απαθείς στους γύρω τους. Όταν πληγώνονται, θα πρέπει να αναλύσουν ή να εξορθολογήσουν το τι συνέβη πριν επιτρέψουν στον εαυτό τους να νιώσουν τα συναισθήματά τους. Όταν τα συναισθήματα όμως τους καταβάλλουν, μπορούν να νιώσουν πράγματα τόσο βαθιά, όσο κανένα άλλο είδος ψυχής.

Η αγάπη για τα βιβλία είναι ένας απ τους πιο κοινούς δείκτες για αυτό το είδος της ψυχής. Στην πραγματικότητα, οι βιβλιοθηκάριοι είναι σχεδόν πάντα τύποι στοχαστές, όπως και οι περισσότεροι ερευνητές επιστήμονες, συγγραφείς και οι πανεπιστημιακοί καθηγητές. Αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε στοχαστής καταλήγει σε μια βιβλιοθήκη ή πανεπιστήμιο. Μπορούν να βρουν τη θέση τους σε όλο τον κόσμο και πάντα αναγνωρίζονται από την αναλυτική προσέγγισή τους στη ζωή.

Συνήθως η ακαδημαϊκή τους μάθηση έρχεται σαν φυσικό επακόλουθο, όπως και το να γράφουν. Μπορεί να τους φανεί χρήσιμο να μεταφέρουν ένα φορητό υπολογιστή μαζί τους που θα τους βοηθήσει να καταγράψουν τις σκέψεις τους, κάθε φορά που τους έρχονται. Απολαμβάνουν τις συνομιλίες πρόσωπο με πρόσωπο, καθώς αυτό τους επιτρέπει να επεξεργαστούν τις σκέψεις τους, μέσω της συζήτησης και της ανάλυσης.


0 Response to " Σε ποιά ομάδα ανήκει η ψυχή σας; "

Δημοσίευση σχολίου