newscity1.net

Απόλαυσε το καλοκαίρι σου χωρίς στρες! Υπάρχουν τρόποι!


Οι πιο πολλοί πιστεύουν ότι το στρες συνδέεται μόνο με δυσάρεστες και επώδυνες καταστάσεις. Αυτό όμως δεν ισχύει. Μπορεί να υποφέρει κανείς από άγχος και την πιο χαλαρή εποχή του χρόνου.Για.

πολλές γυναίκες η αγωνία της προσμονής, οι υψηλές προσδοκίες, οι οικογενειακές διακοπές, ο εργασιακός φόρτος το καλοκαίρι, αλλά και οι διακοπές με τον σύντροφο ή με φίλους μπορεί να είναι ακόμα ένας παράγοντας άγχους όπως εξηγεί και ο ψυχολόγος-συγγραφέας Μihaly Csikszentmihaly. Πάρε βαθιά ανάσα, ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές και αυτό το καλοκαίρι μπορεί να είναι και ένα από τα καλύτερα της ζωής σου!

Στις διακοπές με τα παιδιά

Μην σχεδιάζεις και την παραμικρή λεπτομέρεια! Οι καλύτερες διακοπές είναι αυτές που εμπεριέχουν μία χαλαρότητα στο πρόγραμμα αλλά και στην ξαφνική αλλαγή.

Αν έχεις παιδιά μην τους λες, μήνες πριν, υπερβολές για να τους ενθουσιάσεις. Αν το ξενοδοχείο που θα μείνετε έχει πισίνα δεν χρειάζεται να τους πεις ότι έχει 10 νεροτσουλήθρες. Είναι καλύτερο να είσαι ειλικρινής για να αποφύγεις τις γκρίνιες μετά.

Έχε μαζί σου πάντα και κάτι που να θυμίζει τη ζωή σας στο σπίτι. Ένα αγαπημένο μαξιλάρι ή το αγαπημένο του παιχνίδι. Μην το εκλάβεις σαν ιδιοτροπία. Τα παιδιά έχουν την ανάγκη να αισθάνονται ασφάλεια έχοντας κάποιες σταθερές αναφορές.

Στη δουλειά

Η χαλαρότητα στο πνεύμα και στη διάθεση που επικρατεί στη ζωή σου εκτός δουλειάς, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, δεν πρέπει να επηρέασει και την απόδοση σου στη δουλειά. Μπορεί σε μία εβδομάδα να φεύγεις για μέρη μακρινά και ονειρεμένα, αλλά αν χαλαρώσεις υπερβολικά, τρεις μέρες πριν ξεκινήσεις για διακοπές, η στίβα των εκκρεμοτήτων στο γραφείο θα σε κάνει να πελαγώσεις!

Βάλε όρια στις απαιτήσεις των συναδέλφων σου, οι οποίοι σου ζητάνε να αναλάβεις κάποιες από τις αρμοδιότητες τους. Αν πεις σε όλους ναι, δεν θα κάνεις τη δική σου δουλειά, θα εκτεθείς και δεν θα αποδώσεις σε τίποτα όπως πρέπει!

Μην προσπαθείς να κάνεις στις διακοπές ότι δεν προλαβαίνεις άλλοτε...

Στις διακοπές με το σύντροφο ή τους φίλους

Είναι παράλογο να περιμένεις δύο εβδομάδες διακοπών να σε αποζημιώσουν για ένα χρόνο τρελής πίεσης στη δουλειά. Μην έχεις εξωφρενικές απαιτήσεις από τις διακοπές σου. Μακάρι οι φετινές διακοπές να είναι οι καλύτερες της ζωής σου, αλλά μην υποβάλλεις τον εαυτό σου στην πλάνη ότι όλα θα είναι τέλεια.

Από το να αγχώνεσαι αν το νησί που διαλέξατε είναι αυτό που σας ταιριάζει και αν το ξενοδοχείο έχει τις ανέσεις που χρειάζεστε, κάνε μια έρευνα πριν αποφασίσετε. Δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεσαι. Πριν καταλήξετε στις τελικές λεπτομέρειες, ψάξε, συνέκρινε. συζήτησε το με την παρέα σου, και κατέληξε στην λύση που θα καλύπτει τους περισσότερους.

Η σκέψη, ότι μέσα στη χρονιά είχες παραμελήσει τη σχέση σου, ή τους φίλους σου λόγω έλλειψης χρόνου, και ότι πρέπει να επανορθώσεις και να αποκαταστήσεις τις όποιες συναισθηματικές ρωγμές, είναι αγχωτική απ μόνη της. Χαλάρωσε, κάνε αυτά που σας έκαναν πάντα ευτυχισμένους, θυμίσου τι σας έφερνε κοντά και επανέλαβε το. Φρόντισε να είσαι "παρούσα" στις κοινές σας στιγμές και αυτό το καλοκαίρι θα σε αποζημιώσει!



0 Response to " Απόλαυσε το καλοκαίρι σου χωρίς στρες! Υπάρχουν τρόποι! "

Δημοσίευση σχολίου