newscity1.net

Το πείραμα με το Κοράνι και τη Βίβλο (video)

Έντυσαν τη Βίβλο με το εξώφυλλο του Κορανίου και βγήκαν στους δρόμους. Διάβασαν αποσπάσματα στους περαστικούς. Πώς αντέδρασαν οι χριστιανοί
όσο νόμιζαν ότι τα χωρία προέρχονται από το Κοράνι και πώς όταν έμαθαν την αλήθεια;


Το αποκαλυπτικό κοινωνικό πείραμα έκαναν δυο Ολλανδοί κωμικοί και παρουσίασαν τα αποτελέσματά του στην σατυρική εκπομπή τους Dit is Normaal.

Αυτό που ήθελαν να κάνουν και τελικά το κατάφεραν, ήταν να δείξουν το βαθμό προκατάληψης απέναντι στο Ισλάμ ανύποπτων Ολλανδών.

Δείτε το βίντεο με τις αντιδράσεις:



Για το λόγο αυτό επέλεξαν να τους διαβάζουν μερικά από τα πιο ακραία αποσπάσματα της Βίβλου, λέγοντάς τους ότι προέρχονται από το Κοράνι.

«Αν δυο άντρες κοιμούνται μεταξύ τους θα πρέπει να θανατωθούν». Το απόσπασμα αυτό είναι από το Λευϊτικόν, το τρίτο βιβλίο της Παλαιάς Διαθήκης, και προκάλεσε την τρομαγμένη αντίδραση όσων το άκουσαν.

«Δεν θα επιτρέψω σε μια γυναίκα να διδάξει» (Τιμόθεον επιστολή). «Θα πρέπει να της κόψεις το χέρι» (Δευτερονόμιον), αναφέρουν άλλα αποσπάσματα που το επιτελείο της εκπομπής διάβασε στους περαστικούς Ολλανδούς.

«Δεν είχα ιδέα ότι κάτι αναφερόταν σε αυτό το βιβλίο. Πώς μπορεί κάποιος να πιστέψει σε αυτό» ήταν η αντίδραση μιας γυναίκας.

Κι ένα άλλο απόσπασμα: «Αν απορρίψετε τις εντολές μου και καταπατήσετε τους νόμους μου, θα φάτε τις σάρκες των γιων σας και των κοριτσιών σας».

«Είναι απίστευτο. Ακούγεται σα να θέλουν να σε καταπιέσουν και να σε αναγκάσουν να πιστέψεις αυτό που πιστεύουν», ανέφερε κάποιος από τους ερωτώμενους και ένας άλλος είπε: «Αν έχεις μεγαλώσει με αυτό το βιβλίο, επηρεάζεται ο τρόπος που σκέφτεσαι».

Όταν οι περαστικοί ρωτήθηκαν ποιες είναι κατά τη γνώμη τους οι διαφορές της Βίβλου κ του Κορανίου οι περισσότεροι έδωσαν απαντήσεις όπως: «Ακούγοντας τα αποσπάσματα, θα σκεφτόμουν ότι το Κοράνι είναι πιο επιθετικό», «Στη Βίβλο η ιστορία λέγεται πολύ διαφορετικά», «Ο κόσμος αλλάζει κ νομίζω ότι πρέπει να προσαρμοστούν».

Πώς αντέδρασαν όμως οι περαστικοί όταν έμαθαν ότι τα αποσπάσματα δεν ήταν από το Κοράνι αλλά από την χριστιανική Βίβλο; Με έκπληξη και αμηχανία…

«Είναι θέμα προκατάληψης. Προσπαθώ πάντα να μην είμαι προκατειλημμένος αλλά τελικά είμαι ήδη» είπε ένας άντρας, ενώ μια γυναίκα ανέφερε: «Φυσικά έχω ακούσει τις ιστορίες της Βίβλου, πήγα σε χριστιανικό σχολείο, αλλά δεν είχα ιδέα ότι αυτό το απόσπασμα ήταν μέσα στη Βίβλο».







2 Responses to " Το πείραμα με το Κοράνι και τη Βίβλο (video) "

  1. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΑΘΡΟ, ΠΟΝΗΡΟ ΚΑΙ ΨΕΥΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ – «ΠΕΙΡΑΜΑ» ΤΩΝ ΟΛΛΑΝΔΩΝ
    «Το πείραμα με την Βίβλο και το Κοράνι που θα σας ανατριχιάσει»
    Σαφέστατα αυτοί οι επιτίδιοι και πονηροί ολλανδοί φαρσέρ επιλέγουν επίτηδες μόνο μεμονομένα χωρία της Αγίας Γραφής, και αλλάζοντας το όλο τελικό νοήμα της Αγίας Γραφής, όπως κάνουν και οι μάρτυρες του ιεχωβά, που όταν τελικώς αποκαλύφθησαν τα κόλπα τους και έγιναν ρεζίλι έφτιαξαν ξεχωριστή και δικιά τους ψεύτικη νέα βίβλο, «η γραφή του νέου κόσμου»!
    Γιατί άραγε πρώτον δεν άφησαν να διαβάσουν οι περαστικοί όποιο κομμάτι από την Αγία Γραφή ήθελαν και δεύτερον και πιό σημαντικό γιατί τις «παρατηρήσεις» τους και τις ψεύτικες αναφορές τους στην Αγία Γραφή δεν πήγαν και δεν τις έκαναν σε θεολόγους και γνώστες της Αγίας Γραφής, αλλά σε άσχετους (και αμόρφωτους όσον αφορά την Βίβλο) περαστικούς;;! Σαφέστατα γιατί οι γνώστες θα ήξεραν να τους απαντήσουν και να τους αποστομώσουν. Πράγμα που δεν ήθελαν, εξυπηρετώντας αντιχριστιανικά συμφέροντα!
    Πρώτα ξεκινάμε με αυτό που λέει :
    «Αν δυο άντρες κοιμούνται μεταξύ τους θα πρέπει να θανατωθούν. Το απόσπασμα αυτό είναι από το Λευϊτικόν, το τρίτο βιβλίο της Παλαιάς Διαθήκης, και προκάλεσε την τρομαγμένη αντίδραση όσων το άκουσαν.»
    Η Παλαιά Διαθήκη εν σχέση με την (Καινή) Νέα Διαθήκη δεν έχει πλέον ισχύ όσον αφορά τους νόμους και τις εκτελέσεις τους κ.α., μιάς και καταργήθηκαν ή και άλλαξαν από τον Θεό και Κύριο Ιησού Χριστό με την απολυτρωτικό έργο, θυσία και λόγο του στην (Καινή) Νέα Διαθήκη, και η Παλαιά Διαθήκη μένει περισσότερο πλέον μόνο ως ιστορικό, προφητικό κ.α. βιβλίο, έναντι της Νέας (Καινής) Διαθήκης, (γι’ αυτό ονομάζεται και «Καινή Διαθήκη» επειδή η Παλαιά Διαθήκη ως προς τους νόμους-διαθήκη καταργήθηκε και άλλαξε) άρα δεν ισχύουν και νομικά και στην σημερινή εποχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επίσης και το χωρίο «Κι ένα άλλο απόσπασμα: «Αν απορρίψετε τις εντολές μου και καταπατήσετε τους νόμους μου, θα φάτε τις σάρκες των γιων σας και των κοριτσιών σας»».
    Προέρχεται πάλι μόνο από την Παλαιά Διαθήκη που επίτηδες από αυτούς δεν αναφέρεται. Θα πείτε γιατί ο Θεός αναφερόταν έτσι σκληρά στην Παλαιά Διαθήκη;;! Όλοι οι νόμοι του Θεού στην Παλαιά Διαθήκη είχαν ισχύ ΜΟΝΟ γιά τους σκληρόκαρδους εβραίους που πολλές φορές παρέκλειναν και πολεμούσαν τον Θεό και όχι γιά τους άλλους λαούς. Άραγε οι τύποι της εκπομπής γιατί δεν έκαναν αναφορά για τους εβραίους στους οποίους αναφέρονταν οι νόμοι αυτοί στην Παλαιά Διαθήκη;;! Φοβήθηκαν μήπως τους ονομάσουν αντισημιτιστές ή εξυπηρετούν τους ίδιους σκοπούς των εβραιοσιωνιστών;;!
    Άλλη απάτη των επιτίδιων απατεώνων : ««Δεν θα επιτρέψω σε μια γυναίκα να διδάξει» (Τιμόθεον επιστολή). «Θα πρέπει να της κόψεις το χέρι» (Δευτερονόμιον), αναφέρουν άλλα αποσπάσματα που το επιτελείο της εκπομπής διάβασε στους περαστικούς Ολλανδούς.»
    Απαντήσεις :
    1) Αναφέρει δύο τελείως διαφορετικά χωρία με τελείως διαφορετικό νόημα και καμία σχέση μεταξύ τους, το ένα προέρχεται από την Καινή Διαθήκη (Τιμόθεον επιστολή) και το άλλο από την Παλαιά Διαθήκη (Δευτερονόμιο), επίτηδες γιά να εξαπατήσουν τους αφελείς, που τους πιστεύουν!
    2) όταν αναφέρει ο απόστολος Παύλος ότι στην προς Τιμόθεον επιστολή ότι «Δεν θα επιτρέψω σε μια γυναίκα να διδάξει», το εννοεί Μόνο ότι δεν θα επιτρέψει να διδάξει μόνο μέσα στις εκκλησίες-ναούς και όχι κάπου αλλού, άλλωστε και από τα αρχαία χριστιανικά χρόνια υπήρχαν γυναίκες δασκάλες στα σχολεία, εάν είχε αυτήν την ερμηνεία που πονηρά θέλαν να περάσουν οι επιτίδιοι απατεώνες δεν θα αφηναν και τις γυναίκες να διδάσκουν στα σχολεία και τις γυναίκες μοναχές να διδάσκουν στα γυναικεία μοναστήρια καθώς και αλλού.
    3) Άλλωστε ο απόστολος Παύλος στην ανδροκρατούμενη εποχή του το 70 μ.Χ. ήταν ο πρώτος που ανέφερε την ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών, αυτό γιατί καθόλου δεν το αναφέρουν επίτηδες οι απατεώνες;;! Στην Αγία Γραφή γράφεται για πρώτη φορά η ισότητα μεταξύ άνδρα και γυναίκας. Στην Προς Γαλάτας επιστολή του Αποστόλου Παύλου Γ΄,28 γράφει : “ουκ ένι άρσεν και θήλυ. πάντες γαρ υμείς εις έστε εν Χριστώ Ιησού”. Σε αντιθέση με την αρχαία εποχή των ειδωλολατρών που ζούσε ο απόστολος Παύλος, οι γυναίκες αντιμετωπίζονταν δυστυχώς πολλές φορές υποτιμητικά και είναι γνωστό ότι τότε οι γυναίκες δεν είχαν δικαίωμα ψήφου, ούτε μπορούσαν καθόλου να πηγαίνουν στον στρατό, ούτε ποτέ είχαν πάρει μέρος σε Ολυμπιακούς αγώνες, και στον αθλητισμό, και ούτε κάν τις άφηναν να πηγαίνουν στα στάδια να παρακολουθούν αθλητικούς αγώνες! κ.α. Ενώ ιστορικά η ισότητα των γυναικών άρχισε να κυριαχεί πρώτα σε όλα τα χριστιανικά κράτη και έθνη σε όλο τον κόσμο.
    Επίσης ακόμα και σε όλα τα δόγματα της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας δεν γράφει το παραμικρό υποτιμητικό για τις γυναίκες, και ούτε ποτέ γράφουν στα δόγματα της Ορθόδοξης Εκκλησίας γιά εξοντωτικές εντολές - τιμωρίες σε αλλόθρησκους, ασεβείς κ.α.
    ΚΑΙ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΡΑΝΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ «ΤΟ ΚΟΡΑΝΙΟ ΚΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ» ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΕΞΙΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.
    Ένα παράδειγμα μόνο θα σας αναφέρω από το βιβλίο γιά να καταλάβετε την μεγάλη διαφορά τους.
    α) Κοράνιο
    «Όταν συναντάτε τούς απίστους φονεύετε καί κατασφάζετε, συγκρατούντες στερεά τά δεσμά του αιχμαλώτου» (Κεφ. 47, 4).
    β) Ευαγγέλιο
    «Όστις (όποιος) θέλει οπίσω μου ακολουθείν απαρνησάτω εαυτόν καί αράτω τόν σταυρόν αυτού καί ακολουθείτω μοι» (Μάρκον 8, 34).

    ΑπάντησηΔιαγραφή