newscity1.net

Δείτε 10 Συγκλονιστικές ιστορίες ανθρώπων!

Όταν τα πιο εφιαλτικά σενάρια γίνονται πραγματικότητα, συνήθως δεν υπάρχουν επιζώντες
για να περιγράψουν τι συνέβη. Εκτός από
ελάχιστες εξαιρέσεις όπως οι παρακάτω.


10. Michelina Lewandoska: Την έθαψαν ζωντανή και επέζησε

Τον Ιανουάριο του 2012 μία Πολωνή μετανάστρια, περιέγραψε στην αίθουσα ενός βρετανικού δικαστηρίου τον απόλυτο τρόμο που βίωσε όταν ο σύντροφός της και πατέρας του παιδιού της αποφάσισε να την ξεφορτωθεί με τον πιο απάνθρωπο τρόπο. σε συνεργασία με τη ερωμένη του, την έδεσε χειροπόδαρα, την έκλεισε σε ένα κουτί και την έθαψε ζωντανή. Η Michelina Lewandoska αρχικά πίστεψε ότι θα πεθάνει και προσευχήθηκε στο Θεό να την αφήσει να ζήσει αλλά δεν έμεινε εκεί. Πήρε την κατάσταση στα χέρια της και χρησιμοποιώντας το δαχτυλίδι των αρραβώνων της απελευθέρωσε τα χέρια της και κατάφερε να σκάψει το χώμα από πάνω της και να βγει ξανά στην επιφάνεια. Δυσκολευόταν να περπατήσει και να αναπνεύσει επι εβδομάδες μετά το περιστατικό και δίχως αμφιβολία μέχρι σήμερα την βασανίζουν εφιάλτες παρόλο που οι δράστες καταδικάστηκαν σε 20 χρόνια φυλακή έκαστος.

9. Holly Dunn: Το μοναδικό θύμα του μανιακού "Δολοφόνου των Σιδηροδρόμων" που επέζησε

Το βράδυ της 29ης Αυγούστου 1997, η Holly Dunn βρισκόταν μαζί με το αγόρι της κοντά στις γραμμές του τραίνου, όταν τους πλησίασε ένας άνδρας ζητιανεύοντας μερικά χρήματα. Ήταν ο περιβόητος "Δολοφόνος των Σιδηροδρόμων", κατά κόσμον Angel Resendiz, ένας λατινοαμερικανικός που διέπραξε 15 φόνους στις ΗΠΑ και το Μεξικό τη δεκαετία του 90. Η Holly ήταν το μοναδικό από τα θύματά του που επέζησε από έναν πραγματικό εφιάλτη. Ο Resendiz, αφού σκότωσε το φίλο της τη μαχαίρωσε στο λαιμό με έναν παγοκόφτη και την ξυλοκόπησε άγρια μέχρι που λιποθύμησε. Όταν συνήλθε, σύρθηκε μέχρι έναν κοντινό σπίτι. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και κατάφερε να αναρρώσει από τα φρικτά τραύματά της για να καταθέσει αργότερα στη δίκη που είχε ως αποτέλεσμα την καταδίκη σε θάνατο του Angel Resendiz.

8. Alcides Moreno: Έπεσε από το 47ο όροφο και επέζησε

Η περίπτωση του Alcides Moreno έχει χαρακτηριστεί δικαιολογημένα ως θαύμα, καθώς έπεσε στο κενό απο ύψος 150 μέτρων και επέζησε. Μαζί με τον αδερφό του έκανε επί χρόνια το επικίνδυνο επάγγελμα του καθαριστή τζαμιών στους ουρανοξύστες του Μανχάταν. Μια ημέρα του Δεκεμβρίου του 2007, έκαναν τη δουλειά τους στον 47όροφο ενός ουρανοξύστη όταν η ειδική πλατφόρμα πάνω στην οποία βρισκόντουσαν χάλασε και άρχισαν να κατρακυλάει. Οι πυροσβέστες που κατέφθασαν στο σημείο του ατυχήματος βρήκαν τον Alcides ζωντανό και με όλες τις αισθήσεις του, σε αντίθεση με τον αδελφό του που άφησε εκεί την τελευταία του πνοή.

7. Ken Henderson: Ο ναυαγός που έμεινε στη θάλασσα 30 ώρες και επέζησε

Ο Ken Henderson είχε πάει για ψάρεμα στο Κόλπο του Μεξικού μαζί με έναν φίλο του όταν το πλοίο τους άρχισε να μπάζει νερά. Ο ασύρματος δεν λειτουργούσε και τα κινητά τους δεν είχαν σήμα. Το μόνο που μπορούσαν να κάνουν ήταν να φορέσουν τα σωσίβιά τους πριν το πλοίο βυθιστεί και βρεθούν στα παγωμένα νερά όπου και παρέμεινα για 30 ώρες. Σε κάποια φάση o Ken αντιλήφθηκε ότι ο φίλος του δεν άντεχε άλλο και αποφάσισε να κολυμπήσει μέχρι μια εξέδρα άντλησης πετρελαίου που φαινόταν στον ορίζοντα. Με μεγάλη δυσκολία και αφού έχασε πολλές φορές τον προσανατολισμό του κατάφερε να φτάσει στην εξέδρα, 50 μίλια μακριά, και να τηλεφωνήσει στη γυναίκα του, που ειδοποίησε την ακτοφυλακή. Δυστυχώς ο φίλος του δεν τα κατάφερε.

6. Richard Moyer: Επέζησε από επίθεση αρκούδας μέσα στο σπίτι



Το πρωί της 3ης Οκτωβρίου του 2011, ο Richard Moyer έβγαλε βόλτα τον σκύλο του. Ο Brindy, όπως κάθε μέρα, άρχισε να περιφέρεται γύρω από το σπίτι, που βρίσκεται κάπου στο δάσος της Πενσυλβάνια. μόνο που αυτή τη φορά επέστρεψε με μια τεράστια μαύρη αρκούδα να τον καταδιώκει. Έσπασε την πόρτα, μπήκε μέσα στο σπίτι και επιτέθηκε άγρια στον Richard, ο οποίος ωστόσο στάθηκε τυχερός μέσα στην ατυχία του και τη γλίτωσε με 37 ράμματα στο κεφάλι...

5. Felix: ο 20χρονος που απήχθη και βασανίστηκε άγρια από τα καρτέλ ναρκωτικών του Μεξικού και επέζησε



Αν αναλογιστεί κανείς ότι στα περιβόητα καρτέλ των ναρκωτικών στο Μεξικό η ανθρώπινη ζωή δεν έχει καμία αξία, είναι πραγματικά εντυπωσιακή η ιστορία ενός 20χρονου νεαρού που έγινε γνωστό με το όνομα "Felix" που κρατήθηκε επί μήνες όμηρος από μέλη του καρτέλ Zeta. Τον χτυπούσαν και το βασάνιζαν σε καθημερινή βάση, ενώ σκότωναν μπροστά του άλλους αιχμαλώτους και του έλεγαν ότι θα πάθει το ίδιο αν η οικογένειά του δεν δώσει τα λύτρα που ζητούσαν. Η οικογένεια μάζεψε 5000 δολάρια αλλά δεν ήταν αρκετά και το μαρτύριο του Felix συνεχιζόταν. Μήνες μετά και αφού οι απαγωγείς συνειδητοποίησαν ότι δεν πρόκειται να εισπράξουν άλλα λύτρα, το χτύπησαν σχεδόν μέχρι θανάτου και τον πέταξαν στο δρόμο. ως εκ θαύματος ο νεαρός επέζησε για να μπορέσει να διηγηθεί την φρικτή του ιστορία, σε αντίθεση με τόσους άλλους που εξαφανίστηκαν εν μια νυκτί από τους δρόμους του Μεξικού και δεν επέστρεψαν ποτέ.

4. Bahia Bakari: Η μοναδική επιζήσασα του αεροπορικού δυστυχήματος στον Ινδικό Ωκεανό το 2009



Πώς είναι να βιώνεις την απόλυτη αεροπορική τραγωδία; Λίγοι είναι αυτοί που επέζησαν για να το περιγράψουν. Ανάμεσά τους μια 15χρονη Γαλλίδα η οποία ήταν η μοναδική τυχερή από 153 επιβάτες που χάθηκαν στον Ινδικό Ωκεανό. Ήταν 2 τα ξημερώματα στις 30 Ιουνίου του 2009 όταν η πτήση 626 των αερογραμμών της Υεμένης έπεσε στο Ινδικό Ωκεανό. Η Bahia επεζησε παρόλο που δε ήξερε κολύμπι και δεν φορούσε σωσίβιο. Όταν την βρήκαν το επόμενο πρωί είπε ότι αρχικά πρέπει να υπήρχαν κι άλλοι επιζώντες διότι άκουγε τις φωνές τους μέσα στη νύχτα. Τελικά κανένας άλλος δεν τα κατάφερε ενώ ανάμεσα στους νεκρούς ήταν και η μητέρα της.

3. Paul Lessard:Έμεινε παγιδευμένος στο χιόνι επί 20 ώρες και επέζησε



Ένας 64χρονος από τον Καναδά έμεινε παγιδευμένος 20 ώρες με το πρόσωπο θαμμένο στο χιόνι, όταν το μηχανάκι που οδηγούσε αναποδογύρισε και τον εγκλώβισε. Αν κουνιόταν θα έσπαγε το λαιμό του και δε μπορούσε παρά να μείνει εκεί, μέσα στο κρύο, σε αυτές τις θανατηφόρες συνθήκες, μέχρι που τον βρήκαν και τον απεγκλώβισαν.

2. Jake Finkbonner: Επέζησε από ένα βακτήριο που τρώει τις σάρκες



Τον Φεβρουάριο του 2006, ο πεντάχρονος τότε Jake Finkbonner, χτύπησε στη μπασκέτα και έσκισε το χείλος του. Θα επρόκειτο για ένα χτύπημα άνευ σημασίας αν η εν λόγω επιφάνεια δεν ήταν μολυσμένη με το βακτήριο Strep A, το οποίο εισέβαλε στο στόμα του δια μέσω της πληγής και άρχισε κυριολεκτικά να του τρώει το πρόσωπο. Οι γιατροί είπαν στους γονείς του ότι ο γιος τους μάλλον θα πεθάνει καθώς η εν λόγω μόλυνση δεν είναι αντιμετωπίσιμη και πολλοί ασθενείς καταλήγουν μέσα σε 24 ώρες. Όμως ως δια μαγείας η μόλυνση σταμάτησε. Χρειάστηκε να υποβληθεί σε απανωτές πλαστικές επεμβάσεις προκειμένου να αποκατασταθεί το πρόσωπό του.

1. Timothy Brown: Ο μοναδικός ασθενής που θεραπεύτηκε από AIDS

Ο Timothy Ray Brown, ο «Βερολινέζος Ασθενής» όπως έγινε γνωστός, ήταν ένας ασθενής θετικός στον ιό HIV, ο οποίος έπασχε και από μυελογενή λευχαιμία. Έλαβε επιτυχή θεραπεία, όμως το 2007 υποτροπίασε και απαιτούνταν μεταμόσχευση βλαστικών κυττάρων. Η θεραπεία της λευχαιμίας ήταν κουραστική και μακροχρόνια. Ο Brown υπέφερε δύο υποτροπιασμούς και έκανε δύο μεταμοσχεύσεις βλαστικών κυττάρων που οδήγησαν σε μια σοβαρή νευρολογική διαταραχή. Η νευρολογική διαταραχή οδήγησε σε προσωρινή τύφλωση και προβλήματα μνήμης.

Το 2007 ο Timothy Ray Brown ανησυχούσε περισσότερο για την λευχαιμία από την οποία έπασχε, παρά για τον ιό HIV που είχε μολύνει τον οργανισμό του, καθώς τη θεωρούσε ως μια ελεγχόμενη νόσο.

Ο 42χρονος αφέθηκε στην φροντίδα των γιατρών του νοσοκομείου Charite Universitätsmedizin του Βερολίνου. Η θεραπεία που υπέστη ήταν άκρως επιθετική καθώς η χημειοθεραπεία κατέστρεψε την πλειοψηφία των κυττάρων του ανοσοποιητικού του συστήματος. Μετά από μια επικίνδυνη μεταμόσχευση βλαστικών κυττάρων (μόλις τα δυο τρίτα των ασθενών επιβιώνουν), τα αποτελέσματα ήταν απρόσμενα. Ο Brown είχε θεραπευτεί πλήρως από τον ιό HIV.

Αν και πρόκειται για περίπτωση μοναδική στα χρονικά, εντούτοις άνοιξε το δρόμο στους ερευνητές για νέες θεραπείες, οι οποίες καθιστούν πλέον το AIDS «χρόνια νόσο», ακριβώς όπως τον διαβήτη ή την υπέρταση. Και ίσως πολύ σύντομα να μπορούμε να μιλάμε για πλήρη ίαση






0 Response to " Δείτε 10 Συγκλονιστικές ιστορίες ανθρώπων! "

Δημοσίευση σχολίου