newscity1.net

Ποια είναι η καλύτερη στάση ύπνου;


Εσείς σε ποια στάση ύπνου κοιμάστε; Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποια είναι η καλύτερη για το σώμα
μας; Δυστυχώς υπάρχουν ορισμένες στάσεις που
μπορούν να μας βλάψουν και άλλες που μας ξεκουράζουν καλύτερα. Δείτε τα υπέρ και τα κατά κάθε στάσης...

Μπρούμυτα: πρόκειται για τη χειρότερη στάση ύπνου. Ενώ πρόσκαιρα μπορεί να ανακουφίζει όσους έχουν πρόβλημα χαμηλά στη μέση (ή μετά από μια μέρα που την περάσατε σκυφτοί) γιατί μοιάζει με το τέντωμα της γάτας, μακροπρόθεσμα είναι πολύ βλαβερή. Υποχρεώνει τη σπονδυλική στήλη να πάρει μία αφύσικη στάση και επιβαρύνει τον αυχένα, μιας και το κεφάλι μένει γυρισμένο από τη μία ή την άλλη πλευρά όλο το βράδυ.

Ανάσκελα: Η στάση αυτή κατανέμει σωστά το βάρος του σώματος και βοηθάει στην ευθυγράμμιση των εσωτερικών οργάνων. Καλό θα ήταν βέβαια να χρησιμοποιούμε ένα μαξιλάρι κάτω από τα γόνατα για να έρχεται η σπονδυλική μας στήλη στη φυσική της θέση. Από την άλλη βέβαια, η στάση αυτή δεν ενδείκνυται σε όσους έχουν προβλήματα του αναπνευστικού, και φυσικά σε όσους ροχαλίζουν!

Στο πλάι: Η εμβρυακή στάση στο πλάι είναι πράγματι η καλύτερη στάση για τον ύπνο. Ανακουφίζει τη σπονδυλική στήλη και τα εσωτερικά όργανα, ιδίως αν βάζετε ένα μαξιλάρι ανάμεσα από τα πόδια σας. Δεν είναι τυχαίο ότι είναι η στάση που συστήνουν οι γιατροί στις εγκύους.

0 Response to " Ποια είναι η καλύτερη στάση ύπνου; "

Δημοσίευση σχολίου