newscity1.net

Τα 4 σιωπηλά σημάδια πως μπορεί να έχετε φραγμένες αρτηρίες

Μπλοκαρίσματα που διαταράσσουν τη ροή του αίματος μπορεί να υπάρχουν ήδη μέσα στις
αρτηρίες μας από την ηλικία των 20 Οι αρτηρίες μας είναι υπεύθυνες για την παροχή οξυγόνου στο αίμα και θρεπτικών συστατικών από την καρδιά
στο υπόλοιπο σώμα, οι υγιείς αρτηρίες είναι απαραίτητες για τη διατήρηση ενός υγιούς σώματος.




Φραγμένες αρτηρίες,
Αλλά όταν τα σωματίδια της χοληστερόλης, του λίπους, και άλλα κύτταρα συσσωρεύονται στις αρτηρίες, κυρίως χάρη σε μια δυτικού τύπου διατροφή με βάση το κρέας, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα οποία δημιουργούν στρώματα λίπους και τελικά σχηματίζουν πλάκες που εμποδίζουν τη ροή του αίματος.

Έχοντας φραγμένες αρτηρίες, επίσης γνωστή ως αθηροσκλήρωση, είναι μια σοβαρή κατάσταση όπου οι αρτηρίες αποφράσσονται με λιπαρές ουσίες που είναι γνωστές σαν πλάκες. Οι πλάκες στενεύουν και σκληραίνουν τις αρτηρίες, κάτι το οποίο είναι επικίνδυνο, όπως η έλλειψη της ροής του αίματος μπορεί να βλάψει τα όργανα κ να σταματήσουν στη συνέχεια να λειτουργούν σωστά. Αν δημιουργηθεί πλάκα μπορεί να προκαλέσει έναν θρόμβο αίματος που μπορεί να εμποδίσει την παροχή αίματος προς την καρδιά ή τον εγκέφαλο, προκαλώντας καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο.

Σαφώς οι φραγμένες αρτηρίες είναι δυνητικά πολύ επικίνδυνες, αλλά πώς μπορείτε να ξέρετε τι συμβαίνει μέσα στο σώμα σας, όταν δεν μπορείτε να το δείτε; Εδώ είναι τα πέντε σιωπηλά σημάδια που θα πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψην σας.

Πόνος στο πόδι ή μούδιασμα
Εάν αισθανθείτε πόνο ή μούδιασμα σε ένα ή και τα δύο πόδια σας όταν περπατάτε ίσως να πάσχουν από περιφερική αρτηριακή νόσο (PAD), στένωση των αρτηριών που τροφοδοτούν με αίμα τα πόδια. Συνήθως ο πόνος θα παρουσιαστεί στο ένα ή και στα δύο πόδια όταν περπατάτε ή ασκείστε, και  ανακουφίζεστε όταν χαλαρώνετε τα πόδια σας για λίγα λεπτά.

Δύσπνοια
Εάν αναπτυχθεί μια φραγμένη αρτηρία στην καρδιά σας μπορεί να οδηγήσει σε δύσπνοια που μπορεί να αντιμετωπίσετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες, όπως το περπάτημα μέχρι και την ανάβαση των σκαλοπατιών. Εάν η καρδιά σας δεν λαμβάνει επαρκή παροχή αίματος, μπορεί να συσσωρευτεί υγρό στους πνεύμονές σας και να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στην αναπνοή.

Στυτική δυσλειτουργία
Αν οι αρτηρίες στο μόριο σας βουλώσουν, τότε θα έχετε πρόβλημα στη στυτική σας λειτουργία, καθώς η ροή του αίματος που απαιτείται για να διατηρηθεί η στύση καθώς δεν θα αιματώνεται σωστά η περιοχή. Ακόμη και αν αισθάνεστε ντροπή ή δυσφορία να απευθυνθείτε σε γιατρό για αυτό τον λόγο, κάντε το μπορεί να σας σώσει τη ζωή..

Τσαλακωμένοι λοβοί των αυτιών
Όσο παράξενο κι αν ακούγεται, ένας τσαλακωμένος λοβός του αυτιού θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι της φραγμένης αρτηρίας. Η πτυχή θα είναι υπό γωνία από διαγώνια από την εξωτερική άκρη του ακουστικού πόρου μέχρι το κατώτερο άκρο του το λοβό του αυτιού, και θα είναι μια πρόσφατη εξέλιξη. Πιστεύεται ότι η πτυχή θα μπορούσε να οφείλεται σε κακή κυκλοφορία, συμπεριλαμβανομένων των αρτηριών της καρδιάς.
Μερικές αλλαγές στον καθημερινό τρόπο ζωής σας μπορεί να μειώσουν σημαντικά τον κίνδυνο για μια ευρεία ποικιλία των καρδιακών παθήσεων, όπως η περικαρδίτιδα, υπερτροφική καρδιομυοπάθεια, αρτηριοσκλήρωση και καρδιακές προσβολές. Βεβαιωθείτε ότι ασκείστε τακτικά, να διατηρήσει μια υγιεινή διατροφή και να αποφεύγετε το κάπνισμα.

Φυσικά διορθωτικά μέτρα για φραγμένες αρτηρίες
Πιπέρι καγιέν – Περιέχει την ισχυρή αντι-φλεγμονώδη ιδιότητα της καψαϊκίνης, η οποία χρησιμοποιείται για την πρόληψη της οξείδωσης, συμφόρηση στο στήθος, θρόμβωση και άλλες καρδιακές παθήσεις.
Θεραπεία:
Προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό. Μπορείτε επίσης να αναμίξετε μια κουταλιά πιπέρι σε ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι, μαζί με λίγο χυμό λεμονιού και λίγο μέλι.
Πιείτε το αφέψημα δύο φορές την ημέρα για μερικές εβδομάδες.

Κουρκουμάς-Είναι ένα από τα πιο ισχυρά μπαχαρικά . Τα οφέλη για την υγεία αυτού του «καρύκευματος θαύμα» χρονολογείται πάνω από 10.000 χρόνια, και χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή ιατρική Ayurvedic ως μια φυσική θεραπεία επούλωσης. Η κουρκούμη υποστηρίζει ένα υγιές καρδιαγγειακό σύστημα και αποτρέπει την απόφραξη των αρτηριών.

Θεραπεία:
Προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κουρκούμη σε ένα ποτήρι ζεστό γάλα(αμυγδάλου,σόγιας ή καρύδας).
Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας μέλι στο γάλα.
Πιείτε το μείγμα δύο φορές την ημέρα.
Μπορείτε, επίσης, μπορεί να λάβετε συμπληρώματα κουρκούμης, με προτεινόμενη δοσολογία μεταξύ 400 έως 600 mg, μέχρι 3 φορές την ημέρα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν σκοπεύετε τη λήψη οποιαδήποτε συμπληρώματων.

Λεμόνια – Τα εσπεριδοειδή είναι ιδανικά για την καταπολέμηση της ασθένειας της στεφανιαίας αρτηρίας και άλλων καρδιακών προβλημάτων. Τα Λεμόνια περιέχουν υψηλά επίπεδα βιταμίνης C, ιδανική για τη διατήρηση της υγιούς ροή του αίματος και την πρόληψη της του κοινού κρυολογήματος.

Θεραπεία:
Συμπιέστε το χυμό από ένα λεμόνι σε ένα ποτήρι ζεστό νερό.
Προσθέστε μια κουταλιά της σούπας μέλι και μια πρέζα μαύρο πιπέρι.
Πίνετε το μείγμα δύο φορές την ημέρα για μια-δυο εβδομάδες.
Μπορείτε επίσης να βράσετε 1 κουταλιά της σούπας φλούδες λεμονιού σε 4 φλιτζάνια ζεστό νερό για περίπου 20 λεπτά.
Προσθέστε λίγο μέλι. Πίνετε 1 φλιτζάνι με κάθε γεύμα για αρκετές εβδομάδες.

Τζίντζερ – Αποτελεί ένα από τις πιο υγιεινές σούπερ τροφές που υπάρχουν. Περιέχει αμέτρητες αντιοξειδωτικές ιδιότητες που απομακρύνουν την πλάκα και οφέλη που δεν θα πιστεύετε. Το ισχυρό βότανο ξεπλένει και τις τοξίνες από το αίμα.

Θεραπεία:
Προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο τζίντζερ σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό.
Αφήστε το τζίντζερ για περίπου 5 λεπτά και στη συνέχεια φιλτράρετε το νερό ώστε να το αφαιρέσετε.
Προσθέστε μια κουταλιά της σούπας μέλι φυσικό να ενισχύσετε το άρωμά του.
Πιείτε ένα φλιτζάνι τσάι τζίντζερ με κάθε γεύμα.

Λιναρόσπορος – Οι σπόροι λιναριού είναι πλούσιοι σε α-λινολενικό οξύ, το οποίο προστατεύει από τις φλεγμονές και επιτρέπει στο αίμα να ρέει σωστά σε όλο το σώμα, διατηρώντας παράλληλα τις αρτηρίες σας καθαρές από απόφραξη.

Θεραπεία:
Καταναλώστε 2-4 κουταλιές της σούπας λιναρόσπορο κάθε μέρα.
Μπορείτε να προσθέσετε μια κουταλιά της σούπας σε γιαούρτια, δημητριακά, σαλάτες και σούπες.
Ρόδι – Τα Ρόδια είναι πλούσια σε πηγές βιταμίνης C, E, και Κ. Μπορούν επίσης να περιέχουν ισχυρές αντιοξειδωτικές φυτοχημικές ουσίες, οι οποίες εμποδίζουν την πλάκα στις αρτηρίες.

Θεραπεία:
Ένα ποτήρι χυμό ροδιού την ημέρα μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση του καρδιαγγειακού συστήματος.
Εναλλακτικά, μπορείτε να φάτε 1-2 φρέσκα ρόδια σε καθημερινή βάση για να καρπωθείτε τα οφέλη.

Πρόσθετες  Συμβουλές:
Αποφεύγετε να τρώτε τηγανητά και επεξεργασμένα τρόφιμα.
Περιορίστε την κατανάλωση κόκκινου κρέατος.
Αποφύγετε το κάπνισμα.

Απέχετε από την κατανάλωση αλκοόλ.
Δοκιμάστε το διαλογισμό ως έναν τρόπο για να ανακουφίσετε το άγχος, που προκαλεί η υψηλή αρτηριακή πίεση.

Προσθέστε όσπρια και προϊόντα ολικής αλέσεως στη διατροφή σας.
Τρώτε περισσότερα φρούτα με έντονα χρώματα, όπως το μάνγκο, τα βατόμουρα, τα λεμόνια, τα πορτοκάλια, ντομάτες, καρπούζι και κολοκύθα.

Αναμίξτε 2-3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο με τα γεύματά σας, προκειμένου να συμβάλει στη μείωση της συσσώρευσης πλάκας.
Έχουν μερικά ποτήρια φυσικό χυμό μούρων την ημέρα για την προστασία του καρδιαγγειακού συστήματος σας.

Απολαύσετε νωρίς το πρωί το φως του ήλιου για να πάρετε την καθημερινή σας δόση της βιταμίνης D, η οποία βοηθά στη μείωση της αρτηριακής δυσκαμψίας.
Πάρτε 100 έως 300 mcg της βιταμίνης Β12 ημερησίως, αλλά βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει την έγκριση του γιατρού σας πρώτα.
Αποφύγετε την επεξεργασμένη ζάχαρη και χρησιμοποιήστε κανέλα Κεϊλάνης ή μαύρη ζάχαρη ως υποκατάστατο.

Πάρτε ωμέγα-3 συμπληρώματα αφού συμβουλευτείτε το γιατρό σας.
Χρησιμοποιήστε έξτρα-παρθένο ελαιόλαδο στο μαγείρεμα.
Πιείτε ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι με κάθε γεύμα για να κρατήσετε τις αρτηρίες καθαρές.
Τρώτε μερικά αμύγδαλα ή καρύδια για να έχετε ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας και για την πρόληψη των καρδιακών παθήσεων.      







0 Response to " Τα 4 σιωπηλά σημάδια πως μπορεί να έχετε φραγμένες αρτηρίες "

Δημοσίευση σχολίου