newscity1.net

Ο θησαυρός που φυλάνε 239 χώρες σε αυτό το υπόγειο κρησφύγετο

Το κρυσφήγετο σπόρων Svalbard, γνωστό ως η "Κρύπτη της ημέρας της Αποκάλυψης" είναι ένα
απαγορευμένο μέρος.Βρίσκεται στο νησί Σπιτσβέργη του
Νορβηγικού αρχιπελάγους Σβάλμπαρντ, το οποίο βρίσκεται αρκετά κοντά στον Βόρειο Πόλο, σε μια απόσταση 1120 χλμ.

Η λειτουργία της άρχισε στις αρχές του 2008 και στόχος της είναι να βοηθήσει στη συντήρηση της βιοποικιλότητας στον πλανήτη.

Η κατασκευή της κόστισε 8 εκ. δολάρια ΗΠΑ και χρηματοδοτήθηκε από τη Νορβηγική κυβέρνηση. Διοικείται μετά από τριμερή συμφωνία της Νορβηγικής κυβέρνησης, του διεθνούς οργανισμού Global Crop Diversity Trust και του Nordic Genetic Resource Center (Κέντρο Γενετικών Πόρων των Σκανδιναυικών χωρών).

Αυτή η περιορισμένης πρόσβασης περιοχή περιέχει σπόρους από όλο τον κόσμο, σε ένα θόλο που χτίστηκε βαθιά μέσα σε στο βουνό. Είναι μια κατασκευή τόσο ασφαλής που ούτε η χειρότερη πυρηνική ή φυσική καταστροφή δεν θα αποτελούσε απειλή γι αυτή, αλλά στην πραγματικότητα δημιουργήθηκε μόνο για τέτοιου είδους περιστατικά.

Αυτή η κατασκευή διαθέτει όλους τους πόρους για να επιβιώσει η ανθρωπότητα, παρέχοντας αποθήκευση τροφίμων σε περίπτωση που ο πολιτισμός μας καταστραφεί. Προφανώς, η ασφάλεια σε αυτόν τον τόπο είναι αυστηρή, τουλάχιστον. Ωστόσο, αυτή η τράπεζα έχει ήδη ανοιχτεί και έχει αποκατασταθεί η πρώτη αποστολή των πόρων. Από ποιον?





0 Response to " Ο θησαυρός που φυλάνε 239 χώρες σε αυτό το υπόγειο κρησφύγετο "

Δημοσίευση σχολίου