newscity1.net

H βιταμίνη D μας μετατρέπει σε (Σούπερμαν)

Τώρα που μπήκε ο χειμώνας, έχουμε λιγότερο ήλιο στη διάθεσή μας. Ο ανθρώπος υφίσταται
ως εκ τούτου ελλείψεις της βιταμίνης D. Η ανεπάρκεια της οποιασδήποτε βιταμίνης, μπορεί να προκαλέσει μια σειρά από προβλήματα υγείας.Ερευνητές ολοκλήρωσαν πρόσφατα προκαταρκτική μελέτη
για τη βιταμίνη D και διαπίστωσαν ότι αν ο οργανισμός παίρνει άφθονη ποσότητα της βιταμίνης μειώνεται ο κίνδυνος των καρδιακών παθήσεων. Εκτός αυτού η βιταμίνη D είναι ο κύριος σύμμαχός μας στη γυμναστική.

Όχι μόνο βοηθά τον οργανισμό να γυμναστεί σκληρά , ή ακόμα πιο απλά τον μετατρέπει σε Σούπερμαν.

Η βιταμίνη, η οποία είναι η ίδια και ορμόνη, είναι χρήσιμη σε βασικές σωματικές λειτουργίες του οργανισμού όπως ο σχηματισμός των οστών κ των δοντιών, καθώς και η απορρόφηση άλλων θρεπτικών συστατικών. Πολλοί άνθρωποι όμως δεν φροντίζουν να προσλαμβάνουν επαρκή ποσότητα αυτής μέσω της διατροφής τους.

Ειδικά το χειμώνα που το φως του ήλιου είναι λιγοστό άνθρωποι αποτυγχάνουν να εισπράξουν όση βιταμίνη πραγματικά χρειάζονται. Το Πανεπιστήμιο Queen Margaret στο Εδιμβούργο ξεκίνησε έρευνα για να διερευνήσει τους μηχανισμούς του σώματος σε σχέση με τη βιταμίνης D.

Στη μελέτη, οι μισοί συμμετέχοντες έλαβαν 50 μικρογραμμάρια της βιταμίνης D, και οι άλλοι μισοί ένα εικονικό φάρμακο (placebo),κάθε μέρα για μία περίοδο δύο εβδομάδων. Στο τέλος των δύο εβδομάδων, οι συμμετέχοντες πέρασαν από μια σειρά δοκιμών. Eκείνοι που έλαβαν το συμπλήρωμα είχαν, όχι μόνο χαμηλότερα επίπεδα πίεσης του αίματος, αλλά και χαμηλότερα επίπεδα κορτιζόλης.

Το πιο εκπληκτικό εύρημα, όμως, ήταν ότι σε πείραμα για τη μέτρηση φυσικής κατάστασης, οι συμμετέχοντες που είχαν πάρει το συμπλήρωμα βιταμίνης D ήταν σε θέση να κάνουν ποδήλατο για κατά μέσο όρο, 6,5 χιλιόμετρα μέσα σε 20 λεπτά, σε σύγκριση με τα 5χλμ που μπορούσαν να επιτύχουν ως απόσταση πριν από τη λήψη της βιταμίνης, πριν δηλαδή από την περίοδο των δύο εβδομάδων

Παλαιότερες μελέτες έχουν καταδείξει ότι μέχρι 40% του αμερικανικού πληθυσμού δεν παίρνει αρκετή βιταμίνη D. Λαμβάνοντας υπόψη ότι παίζει ρόλο στην πρόληψη του καρκίνου, των καρδιαγγειακών παθήσεων, του Alzheimer, του διαβήτη καθώς και στη μείωση της εμφάνισης της κατάθλιψης και στη μείωση του σωματικού βάρους, η λήψη συμπληρώματος μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή για όλους.

Υπάρχει μόνο μία παρενέργεια, όμως: η υπερβολική δύναμη που μας χαρίζει. Η ενέργεια που συγκρίνεται με αυτή του Σούπερμαν!










0 Response to " H βιταμίνη D μας μετατρέπει σε (Σούπερμαν) "

Δημοσίευση σχολίου