newscity1.net

Οι 7 τρόποι για να μην ξεχνάς τα πράγματά σου

Μπορεί τα serum και οι αντιγηραντικές κρέμες να αφαιρούν χρόνια από το πρόσωπό μας, αλλά μία εξίσου σημαντική
μέθοδος για να παραμένουμε σε φόρμα είναι η ενδυνάμωση του μυαλού. Και παρόλο που ο χρόνος επηρεάζει αναπόφευκτα τη μνήμη μας,
ο Gary Small, διευθυντής του Κέντρου Μακροζωϊας στο Πανεπιστήμιο UCLA, υποστηρίζει ότι τα δύο τρίτα όσων καθορίζουν το πώς μεγαλώνουμε προέρχονται όχι από γενετικούς παράγοντες, αλλά από τις καθημερινές μας συνήθειες.
Επομένως, αν αλλάξεις ορισμένες συνήθειές σου από τώρα, μπορείς να δυναμώσεις το μυαλό σου και τις μνημονικές σου ικανότητες. Δες παρακάτω πώς μπορείς να ξεκινήσεις και πες μια για πάντα αντίο στα "χαμένα” σου κλειδιά.

Όρισε μια θέση για το κάθε αντικείμενο
Αν βάζεις τα κλειδιά και το πορτοφόλι σου πάντα σε μια συγκεκριμένη θέση, θα ξέρεις πάντα πού να τα βρεις. Αρκεί να τηρήσεις τον κανόνα.

Δημιούργησε ιστορίες
Δε θυμάσαι τα πράγματα  στη λίστα του σούπερμάρκετ; Δημιούργησε μια ιστορία η οποία θα περιλαμβάνει όλα τα αντικείμενα που θέλεις να αγοράσεις (για παράδειγμα, χρειάζομαι αυγά και απορρυπαντικό σε περίπτωση που λερωθώ με αυτά). Όσο πιο δημιουργική η ιστορία, τόσο το καλύτερο.

Γνώρισε ανθρώπους
Προσπάθησε όσο μπορείς να συστήνεσαι σε κάποιον καινούριο κάθε μέρα. Όταν σου λένε το όνομά τους, προσπάθησε να φτιάξεις ένα πλαίσιο ή μια εικόνα για να το θυμάσαι. Για παράδειγμα, αν μόλις γνώρισες μια Μαίρη, φαντάσου την να πίνει bloody Mary και δε θα το ξεχάσεις ποτέ.

Δημιούργησε συνδυασμούς λέξεων
Αν δεν μπορείς να θυμηθείς το όνομα ενός ηθοποιού, προσπάθησε να θυμηθείς τις ταινίες και τους ρόλους που έπαιζε, και τους συμπρωταγωνιστές του. "Η μνήμη μας ζει σε γειτονιές, οπότε αν θυμηθείς μια γειτονική λέξη, μπορείς ευκολότερα να βρεις τη λέξη που ψάχνεις”, λέει ο Small.

Παίξε παιχνίδια μυαλού
Τόσα sites και τόσα apps- παντού μπορείς παιχνίδια που οξύνουν το μυαλό και βελτιώνουν τη μνήμη και την ευστροφία σου.

Εξάσκησε τη μνήμη σου
Κάθε πρωί που αποχαιρετάς ένα κοντινό σου πρόσωπο, προσπάθησε να απομονώσεις ένα ρούχο που φορά και να παρατηρήσεις τα πάντα σε αυτό (χρώμα, ύφασμα κτλ). Το βράδυ πριν κοιμηθείς, προσπάθησε να ανακαλέσεις αυτές τις πληροφορίες.

Ξεγέλασε τη ρουτίνα σου
Επίλεξε μια διαφορετική διαδρομή για τη δουλειά, μια διαφορετική βούρτσα για τα μαλλιά σου, φόρα το ρολόι σου ανάποδα. Το να εκπλήσσεις τον εαυτό σου και να ξεφεύγεις από τη ρουτίνα κάνει το μυαλό σου να μη συνηθίζει και το αναγκάζει να λειτουργεί καλύτερα.



0 Response to " Οι 7 τρόποι για να μην ξεχνάς τα πράγματά σου "

Δημοσίευση σχολίου