Χαρίζονται 100 πύργοι, κάστρα και πανδοχεία στην Ιταλία! (video)

Ποιος είπε ότι το τζάμπα πέθανε; Η Υπηρεσία Κρατικών Ακινήτων της Ιταλίας χαρίζει 100
μοναστήρια, κάστρα, πέτρινους πύργους, πανδοχεία και σιδηροδρομικούς σταθμούς, σε ιστορικές περιοχές της ιταλικής περιφέρειας.

Στα κτίρια προς αξιοποίηση περιλαμβάνοντα το Καστέλο ντι Μοντεφιόρε του 13ου αιώνα στην περιφέρεια Μάρκε, το Καστέλο ντι Μπλέρα στην περιφέρεια του Λάτιο κ ένα παλιό σχολικό κτίριο στην Απουλία.

Όποιος, όμως, θέλει να γίνει δωρεάν ο νέος ιδιοκτήτης ιστορικού κτιρίου, θα πρέπει να αναλάβει το κόστος συντήρησης και ανακαίνισης. Οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές θα πρέπει να παρουσιάσουν λεπτομερή σχέδια για την ανακαίνιση και τη μετατροπή των παραμελημένων κτιρίων σε ελκυστικούς προορισμούς για τουρίστες.

Η ιταλική κυβέρνηση ελπίζει με αυτή την κίνηση να στρέψει την προσοχή των τουριστών στις περιφέρειες και να βοηθήσει στην αποσυμφόρηση κλασικών προορισμών, όπως η Βενετία, η Φλωρεντία και η Ρώμη. Τέτοιας φύσεως επενδύσεις μπορούν να δημιουργήσουν παράλληλα και θέσεις εργασίας στην ιταλική περιφέρεια, όπου η ανεργία των νέων προσεγγίζει το 40%.

Στα κτίρια προς αξιοποίηση περιλαμβάνονται το Καστέλο ντι Μοντεφιόρε του 13ου αιώνα στην περιφέρεια Μάρκε, το Καστέλο ντι Μπλέρα στην περιφέρεια του Λάτιο και ένα παλιό σχολικό κτίριο στην Απουλία. Οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές θα πρέπει, όμως, να παρουσιάσουν λεπτομερή σχέδια για την ανακαίνιση και τη μετατροπή των παραμελημένων κτιρίων σε ελκυστικούς προορισμούς για τουρίστες.

Δείτε το σχετικό βίντεο του CNBC:
0 Response to " Χαρίζονται 100 πύργοι, κάστρα και πανδοχεία στην Ιταλία! (video) "

Δημοσίευση σχολίου