newscity1.net

Εμφιαλωμένο VS νερό βρύσης

http://www.newscity1.net
Κάτι για το οποίο όλοι έχουμε αναρωτηθεί κατά καιρούς είναι αν θα πρέπει να καταναλώνουμε νερό βρύσης ή εμφιαλωμένο. Τι τελικά ισχύει;
Το φιλτράρισμα από το οποίο περνά
το εμφιαλωμένο νερό, εξαφανίζει πιθανά μολυσματικά στοιχεία όπως είναι τα παράσιτα, υποπροϊόντα χλωρίου και επιβλαβή μέταλλα. Στ πραγματικότητα, ωστόσο, όπως επισημαίνει η αθλητική διατροφολόγος Κάθριν Πάτον «μπορεί τα φίλτρα να μειώνουν την έκθεση σε επιβλαβή στοιχεία αλλά αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι το εμφιαλωμένο νερό είναι καλύτερο για τν γενική υγεία μας».

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, μάλιστα, το νερό της βρύσης καθαρίζεται απ σωματίδια, χημικά και βακτήρια. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας προστίθεται χλώριο ως απολυμαντικό αλλά και φθοριούχο αλάτι για τν καλύτερη υγεία των δοντιών.

Σε γενικές γραμμές, όμως, το κατά πόσο το νερό της βρύσης είναι ασφαλές εξαρτάται από το κατά πόσο πεπαλαιωμενο είναι το δίκτυο ύδρευσης της περιοχής κ οι αγωγοί του νερού του σπιτιού, καθώς μέσω αυτών μπορεί να μεταφέρουν επιβλαβή στοιχεία (τα οποία είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα για τα παιδιά και τις εγκύους).

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Ιδρύματος Εθνικής Εξυγίανσης των Ηνωμένων Πολιτειών, το εμφιαλωμένο νερό ελέγχεται από τη Διεύθυνση Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), η οποία έχει θεσπίσει συγκεκριμένες προϋποθέσεις ποιότητας, παρόμοιες με αυτές που έχει θεσπίσει ο Οργανισμός Περιβαλλοντικής Προστασίας (EPA) γι το νερό της βρύσης. Ωστόσο, κανένας από τους δύο φορείς δν «απαιτεί» από το εμφιαλωμένο ή το νερό βρύσης να είναι 100% απαλλαγμένα από μολυσματικά στοιχεία. 

0 Response to " Εμφιαλωμένο VS νερό βρύσης "

Δημοσίευση σχολίου