newscity1.net

Η θεωρία της κούφιας Γης

Η θεωρία της κούφιας Γης είναι γνωστή σε πολλούς που ασχολούνται με το παραφυσικό και τα ανεξήγητα φαινόμενα. Η ιδέα βασίζεται σε αρχαίους
θρύλους πολλών πολιτισμών, σύμφωνα με τους
οποίους υπάρχουν φυλές ανθρώπων που έχουν αναπτυχθεί σε υπόγειες πόλεις.

Συχνά λέγεται ότι αυτοί οι κάτοικοι του κάτω κόσμου έχουν μεγαλύτερη τεχνολογική ανάπτυξη από τη δική μας. Κάποιοι πιστεύουν ακόμα ότι το φαινόμενο της θέασης UFO δεν συνδέεται με άλλους πλανήτες αλλά με ιπτάμενα οχήματα που έχουν κατασκευαστεί από περίεργα όντα στο εσωτερικό της Γης.

Ποιες είναι αυτές οι περίεργες φυλές και τα όντα; Πως έγινε και ζουν στο εσωτερικό της Γης; Και που βρίσκονται οι είσοδοι για τις υπόγειες πολιτείες τους;

Αγκάρθα



Ένα από τα πιο συνηθισμένα ονόματα που αναφέρεται από όσους πιστεύουν στη θεωρία της κούφιας Γης είναι η Αγκάρθα που είναι πρωτεύουσα της Σαμπάλλα.

Η πληροφορία αυτή προέρχεται από το κείμενο 'The Smoky God' (Ο Καπνισμένος Θεός), που είναι η βιογραφία ενός ναυτικού που τον έλεγαν Olaf Jansen. Σύμφωνα με την ιστορία 'Agharta Secrets of the Subterranean Cities' (Αγκάρθα Μυστικά των Υπόγειων Πόλεων) που γράφτηκε από τον Willis Emerson, το καΐκι του Jansen έπλευσε μέσω μιας εισόδου στο εσωτερικό της Γης στο Βόρειο Πόλο.

Για δύο χρόνια ο Jansen έζησε με τους κατοίκους του αποικιακού δικτύου της Αγκάρθα, που σύμφωνα με τον Emerson, ήταν τρεισήμισι μέτρα ψηλοί και ο κόσμος τους φωτίζονταν από έναν κεντρικό ήλιο. Μια από τις αποικίες, η Σαμπάλλα η Μικρότερη (Shamballa the Lesser), ήταν η έδρα της κυβέρνησης του δικτύου των αποικιών .

Σύμφωνα με τον Emerson, παρόλο που η Σαμπάλλα είναι μια εσωτερική ήπειρος, οι περιφερικές της αποικίες είναι μικρότερα περιορισμένα οικοσυστήματα που βρίσκονται ακριβώς κάτω από τον φλοιό της Γης, κρυμμένα μέσα σε βουνά.

Πώς όμως και γιατί έφτασαν οι άνθρωποι αυτοί εκεί κάτω; Σύμφωνα με την ιστορία, οι πολλοί κατακλυσμοί και οι πόλεμοι που γίνονταν στην επιφάνεια της Γης τους οδήγησαν υπόγεια. Οι μακρόχρονες μάχες μεταξύ των Ατλάντων κ των Λεμουρίων (μυθικές, αρχαίες φυλές που εξαφανίστηκαν πριν από πολλές χιλιάδες χρόνια) ήταν πολύ έντονες και η χρήση θερμοπυρηνικών όπλων είχε ως αποτέλεσμα τη βύθιση και την καταστροφή αυτών των πανάρχαιων τεχνολογικά ανεπτυγμένων πολιτισμών.

Η έρημος Σαχάρα, η έρημος Γκόμπι και οι έρημοι των Ηνωμένων Πολιτειών αποτελούν μονάχα λίγα παραδείγματα της καταστροφής και της ερημοποίησης που είχε συμβεί εκείνη την εποχή. Οι υπόγειες πόλεις δημιουργήθηκαν από ανθρώπους του αρχαίου εκείνου πολιτισμού σαν καταφύγια για τους ανθρώπους και ως κρυφά άσυλα για ιερές καταγραφές, διδασκαλίες και τεχνολογίες.

Υποστηρίζεται ότι υπάρχουν διάφορες είσοδοι για το Βασίλειο της Αγκάρθα σε όλον τον κόσμο:

Η σπηλιά των Μαμούθ στο Κεντάκυ των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το βουνό Shasta, στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου βρίσκεται και η πόλη Telos κάτω από το βουνό αυτό.

Το Manaus στη Βραζιλία.

Το Mato Grosso στη Βραζιλία, κάτω από το οποίο βρίσκεται η πόλη Posid.

Οι καταρράκτες του Igacu, στα σύνορα μεταξύ Βραζιλίας και Αργεντινής.

Το βουνό Epomeo στην Ιταλία.

Τα βουνά των Ιμαλάιων και το Θιβέτ, όπου η είσοδος για την υπόγεια πόλη Shonshe λέγεται ότι φυλάσσεται από ινδουιστές μοναχούς.

Η Μογγολία, κάτω από τα σύνορά της με την Κίνα λέγεται ότι βρίσκεται η υπόγεια πόλη Shingwa.

Η Rama στη Ινδία, κάτω από την οποία βρίσκεται η ομώνυμη υπόγεια πόλη Rama.

Οι πυραμίδες στη Γκίζα της Αιγύπτου.

Τα ορυχεία του Βασιλιά Σολομώντα.

Οι σπηλιές Dero.

Ο Βόρειος και ο Νότιος Πόλος.

Υπόγειες Φυλές


Στην Ινδία υπάρχει μια αρχαία δοξασία, που πολλοί ακόμα την πιστεύουν, σύμφωνα με την οποία υπάρχει μια υπόγεια φυλή από υποχθόνιους ανθρώπους που μένουν στις πόλεις Patala και Bhogavati. Σύμφωνα με τον θρύλο, κήρυξαν πόλεμο στο βασίλειο της Αγκάρθα. Οι 'Nagas' περιγράφονται ως μια ιδιαίτερα προοδευμένη φυλή όντων με υψηλά ανεπτυγμένη τεχνολογία. Τους διακατέχει επίσης μια έντονη αποστροφή για τα ανθρώπινα όντα, τους οποίους όπως λέγεται, τους απαγάγουν, τους βασανίζουν, διασταυρώνονται μ' αυτούς ή ακόμα τους τρώνε ('The Deep Dwellers').

Παρόλο που η είσοδος για την Bhogavati βρίσκεται κάπου στα Ιμαλάια, όσοι πιστεύουν στον συγκεκριμένο θρύλο λένε ότι η Patala μπορεί να προσεγγιστεί μέσω της πηγής Sheshna στο Benares της Ινδίας.


Ο William Michael Mott γράφει στο 'The Deep Dwellers' (οι Κάτοικοι της Αβύσσου): Σύμφωνα με τον συγγραφέα και ερπετολόγο Sherman A. Minton, όπως αναφέρεται στο βιβλίο του 'Venomous Reptiles' (Μοχθηρά Ερπετά), αυτή η είσοδος είναι πραγματική, με σαράντα σκαλοπάτια που κατεβαίνουν κυκλικά και καταλήγουν σε μια κλειστή πέτρινη πόρτα που καλύπτεται με ανάγλυφα από κόμπρες.

Στο Θιβέτ, υπάρχει ένας μεγάλος μυστικός βωμός που επίσης ονομάζεται 'Patala' που σύμφωνα με κάποιους ανθρώπους βρίσκεται πάνω από μια αρχαία σπηλιά και ένα σύστημα από τούνελ που εκτείνεται κάτω από την Ασία και ίσως ακόμα πιο πέρα. Οι Nagas έχουν επίσης μια ιδιαίτερη σχέση με το νερό και οι είσοδοι για τα υπόγεια παλάτια τους λέγεται συχνά ότι βρίσκονται στο βάθος από πηγές, βαθιές λίμνες και ποταμούς.

Σε ένα άρθρο του περιοδικού Atlantis Rising με τίτλο 'Η κούφια Γη: Μύθος ή Πραγματικότητα', ο Brad Steiger γράφει για τους θρύλους που αναφέρονται στους Γηραιότερους (the Old Ones), μια αρχαία φυλή που κατοικούσε στην επιφάνεια πριν από εκατομμύρια χρόνια και στη συνέχεια μεταφέρθηκε υπόγεια. Οι Γηραιότεροι, μια ιδιαίτερα ευφυής και επιστημονικά ανεπτυγμένη φυλή, σύμφωνα με τον Steiger, επέλεξαν να δομήσουν το περιβάλλον τους κάτω από την επιφάνεια του πλανήτη και να κατασκευάσουν οτιδήποτε τους ήταν αναγκαίο.

Οι Γηραιότεροι είναι ανθρωποειδείς, εξαιρετικά μακρόβιοι και προϋπήρξαν των Homo Sapiens για πάνω από ένα εκατομμύριο χρόνια. Γενικώς κρατούν απόσταση από τους ανθρώπους της επιφάνειας, αλλά κατά καιρούς έχει γίνει γνωστό ότι προσέφεραν εποικοδομητική κριτική και έχει λεχθεί πως συχνά απαγάγουν ανθρώπινα παιδιά για να τα εκπαιδεύσουν και να τα μεγαλώσουν σαν δικά τους.


Μια από τις πιο αμφισβητήσιμες ιστορίες που έχουν να κάνουν με την εσωτερική Γη είναι το λεγόμενο 'Μυστήριο του Shaver'. Το 1945 το περιοδικό Amazing Stories με συντάκτη τον Ray Palmer εξέδωσε μια ιστορία που ειπώθηκε από τον Richard Shaver, ο οποίος ισχυρίστηκε πως πρόσφατα είχε υπάρξει καλεσμένος σε ένα μέρος που ήταν απομεινάρι ενός υπόγειου πολιτισμού. Αν και λίγοι ήταν εκείνοι που πίστεψαν την ιστορία και πολλοί υποψιάστηκαν πως ο Shaver ήταν πιθανότατα ψυχωτικός, ο Shaver υποστήριζε με επιμονή πως η ιστορία του ήταν αληθινή.

Επέμενε πως η φυλή των Αρχαιότερων (the Elder Race) ή 'Τιτάνες', ήρθαν στον πλανήτη μας από ένα άλλο ηλιακό σύστημα στο προϊστορικό μας παρελθόν. Μετά από λίγο καιρό που έμειναν στην επιφάνεια ανακάλυψαν πως ο ήλιος μας τους έκανε να γερνούν πρόωρα και έτσι κατέφυγαν κάτω από τη Γη όπου έχτισαν τεράστια υπόγεια συμπλέγματα για να ζήσουν εκεί. Τελικά αποφάσισαν να αναζητήσουν έναν άλλο τόπο σε κάποιον άλλο πλανήτη και εγκατέλειψαν τη Γη αφήνοντας πίσω τους τις υπόγειες πόλεις που κατοικούνταν από μεταλλαγμένα όντα: τα δαιμονικά Dero, καταστροφικά ρομπότ και τα καλά Tero ρομπότ, με τα οποία ισχυρίστηκε ότι συναντήθηκε ο Shaver.

Βρίσκετε τα παραπάνω υπερβολικά; Διασκεδαστικά; Ίσως.

Υπάρχουν ωστόσο πολλοί που πιστεύουν ότι αυτοί οι υπόγειοι πολιτισμοί υπάρχουν στην πραγματικότητα και πως κατοικούνται από παράξενες φυλές. Σπάνια θα ακούσει βέβαια κανείς για κάποια αποστολή στις κρυφές εισόδους ώστε να επαληθευθεί το εάν αυτοί οι παράξενοι κάτοικοι όντως κατοικούν στην κούφια Γη.




0 Response to " Η θεωρία της κούφιας Γης "

Δημοσίευση σχολίου