Δεν θα πιστέψετε τι περιέχουν οι κοτομπουκιές!

Πού είναι το κοτόπουλο που σερβίρεται στα περισσότερα δημόσια σχολεία
των ΗΠΑ σαν συχνό και δημοφιλές γεύμα; Δηλαδή, για να βρουν οι μαθητές στις κοτομπουκιές που τους σερβίρουν οι εταιρείες τροφοδοσίας το ένα και μοναδικό κομμάτι κοτόπουλο θα πρέπει να ψάξουν πολύ...

Τι πραγματικά τρώνε οι μαθητές των δημόσιων σχολείων στις ΗΠΑ όταν το γεύμα τους περιλαμβάνει κοτομπουκιές; Η δημοσιογράφος Monica Eng, που ασχολείται με θέματα διατροφής και μένει στο Σικάγο θέλησε να μάθει πόσο κοτόπουλο υπάρχει πραγματικά μέσα σε ένα πιάτο με κοτομπουκιές, ένα γεύμα που τρώνε συχνά οι μαθητές στα δημόσια σχολεία του Σικάγο.

Όταν η δημοσιογράφος ρώτησε την εταιρεία τροφοδοσίας Aramark ποια είναι τα συστατικά ενός πιάτου με τα αγαπημένα σε όλους μας, αλλά κυρίως στα μικρά παιδιά, chicken nuggets, η απάντηση άργησε να έρθει, αλλά όταν έφτασε ήταν εξαιρετικά λακωνική.

Στο θέμα παρενέβη ο εισαγγελέας της πολιτείας του Ιλλινόις και ακολούθησε έρευνα σε κοτομπουκιές. Ετσι η απάντηση ήρθε λεπτομερής μεν, αλλά κ εξαιρετικά ανησυχητική... Μία μερίδα chicken nuggets λοιπόν περιέχει: αλάτι, καστανή ζάχαρη, φωσφορικό κάλλιο, χλωριούχο νάτριο, συμπυκνωμένη πρωτεϊνη σόγιας κ πολλά άλλα συντηρητικά, που είναι 28 τον αριθμό. Α, περιέχει και λίγο κοτόπουλο!

Στην απαράδεκτη αυτή αποκάλυψη για το αμφίβολο πιάτο που ταϊζουν τα δημόσια σχολεία στις ΗΠΑ τους μαθητές τους, οι εταιρείες τροφοδοσίας απαντούν ότι πληρώνονται με πολύ λίγα χρήματα για να μπορέσουν να προσφέρουν καλύτερα γεύματα στους μαθητές!


0 Response to " Δεν θα πιστέψετε τι περιέχουν οι κοτομπουκιές! "

Δημοσίευση σχολίου