newscity1.net

Η ιστορία της τηλεόρασης

Από τις δέσμες ηλεκτρονίων και τις πρώτες ασπρόμαυρες τηλεοράσεις στο House of Cards και τα διαδικτυακά «βιντεάδικα», δείτε παρακάτω
μια σύντομη παρουσίαση
της ιστορίας του πιο δημοφιλούς μέσου μαζικής επικοινωνίας: της τηλεόρασης!

1897

Ο γερμανός φυσικός Karl Ferdinand Braun κατασκευάζει τον πρώτο παλμογράφο καθοδικών ακτινών σωλήνα. Η φθορίζουσα οθόνη ανάβει όταν πέφτουν τα ηλεκτρόνια.



Αλλά αυτό είναι μόνο μια δοκιμή, γράφει η Amanda Green σε άρθρο της στο popularmechanics.com.

1927



Γεννιέται η ηλεκτρονική τηλεόραση. Ο 21 ετών Philo Farnsworth σπάει μια ενιαία εικόνα σε 60 γραμμές φωτός, τις μεταδίδει σαν ηλεκτρόνια και στη συνέχεια επανασυνθέτει την αρχική εικόνα σε μια οθόνη.

1939

Η RCA παρουσιάζει μια τηλεόραση (TV) στην Παγκόσμια Έκθεση στη Νέα Υόρκη. Οι επισκέπτες ενθαρρύνονταν να σταθούν μπροστά από την κάμερα για να δουν την εικόνα τους να εμφανίζεται στην οθόνη του TRK-12.

1950



Το τηλεκοντρόλ Lazy Bones συνδέεται με την τηλεόραση μέσω ενός καλωδίου. Πέντε χρόνια μετά το τηλεκοντρόλ Zenith Flash-Matic γίνεται ασύρματο.

1954


Με τιμή 1.000 δολάρια και οθόνη 12 ιντσών η τηλεόραση CT-100 της RCA είναι μία από τις πρώτες έγχρωμες συσκευές τηλεόρασης που βγαίνουν στην αγορά.

1960



Ο φωτογενής γερουσιαστής της Μασαχουσέτης John F. Kennedy κλέβει την παράσταση –και τις εκλογές- από τον καταϊδρωμένο αντιπρόεδρο Richard Nixon στο πρώτο τηλεοπτικό ντιμπέιτ που μεταδίδεται από την τηλεόραση.

1975



Η βιντεοκασέτα Betamax της Sony προσφέρει υψηλότερη ανάλυση, όμως τελικά «κερδίζει» η VHS.

1979



Το ιαπωνικό κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NHK κατασκευάζει το Muse, ένα αναλογικό σύστημα για τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας.

1981

Buggles - Video killed the radio star 197903:09reEmbedit

Το βιντεοκλίπ «Video Killed the Radio Star» των Buggles είναι το πρώτο που μεταδίδεται από τη συχνότητα του MTV.

1999



Το σύστημα TiVo προσφέρει απεριόριστο έλεγχο στη θέαση στους χρήστες του, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής fast-forward την ώρα των διαφημίσεων. Πέντε χρόνια μετά η στιλιστική… δυσλειτουργία της Janet Jackson στο Super Bowl γίνεται η πιο «replayed» στιγμή στην ιστορία της συσκευής.

2008



Η Hyundai παρουσιάζει στην Ιαπωνία την πρώτη 3D TV στην αγορά με οθόνη 46 ιντσών.

2014



Το Netflix συμπεριλαμβάνει στη συλλογή του τη δεύτερη σεζόν της σειράς House of Cards, με πρωταγωνιστή τον Kevin Spacey. Την πρώτη εβδομάδα 670.000 θεατές είδαν και τα 13 επεισόδια του κύκλου.



0 Response to " Η ιστορία της τηλεόρασης "

Δημοσίευση σχολίου