newscity1.net

Πολλά ξενοδοχεία δεν έχουν δωμάτια με τον αριθμό 420

Ίσως να το έχεις παρατηρήσει επισκεπτόμενος κάποιο ξενοδοχείο. Αν όχι, δες τι συμβαίνει παρακάτω. Πολλά ξενοδοχεία αποφεύγουν να έχουν δωμάτια με τον αριθμό 420. Και αυτό σίγουρα αυτό δεν είναι μια τυχαία επιλογή. Ποιο είναι όμως το σκεπτικό που κρύβεται πίσω από μια τέτοια απόφαση;


Ο λόγος είναι, όπως εξηγεί και η βρετανική Telegraph, ότι ο αριθμός 420 σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με την κάνναβη. Το ίδιο ισχύει για παράδειγμα και με την ώρα 4:20 ή με την ημερομηνία 4.20 δηλαδή 20 Απριλίου όπως γράφεται στις ΗΠΑ. Τι σημαίνει αυτό; Η 4η Απριλίου ή 4/20 όπως γράφουν τη συγκεκριμένη ημερομηνία στις ΗΠΑ, έχει καθιερωθεί ως «ημέρα γιορτής» για το κάπνισμα μαριχουάνας. Εξ’ ου, λοιπόν, και η σύνδεση!

 Θεωρητικά, λοιπόν, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αυτός ο συγκεκριμένος αριθμός αποτελεί πόλο έλξης για τους καπνιστές μαριχουάνας. Έτσι, τα ξενοδοχεία σκέφτηκαν πως μπορεί να είναι μια λύση το να μην υπάρχει καθόλου αυτός ο αριθμός δωματίου. Για εντελώς διαφορετικό λόγο, τα ξενοδοχεία προσφέρουν σαμπουάν και αφρόλουτρο αλλά όχι οδοντόκρεμα.

 Από τα παράξενα αυτής της ιδιαιτερότητας με τον αριθμό 420 είναι ότι ένα ξενοδοχείο στο Κολοράντο, όπου η χρήση της μαριχουάνας είναι νόμιμη, αποφάσισε να γράψει πάνω στην πόρτα τον αριθμό «420». Γιατί το έκανε αυτό; Γιατί είχαν κλέψει αρκετές φορές την ταμπέλα με τον συγκεκριμένο αριθμό ώστε να την κρατήσουν ως αναμνηστικό.

 Επίσης, άλλο ένα ξενοδοχείο κατήργησε εντελώς το συγκεκριμένο δωμάτιο με αυτό τον αριθμό. Ενώ υπήρχε αυτό το δωμάτιο, αποφάσισαν να το κλείσουν. Ο χώρος χρησιμοποιείται πλέον αλλιώς. Τα δωμάτια σταματούν στο 419 και συνεχίζουν στο 421.

 Προκειμένου να αποφύγουν λοιπόν τα παραπάνω προβλήματα αρκετά ξενοδοχεία ακολουθούν αυτή την τακτική. Παραλείπουν το συγκεκριμένο αριθμό από την αρίθμηση και συνεχίζουν από τον αριθμό 421 εφόσον αυτός υπάρχει. Έτσι δεν υπάρχει κανένας συγκεκριμένος «πόλος έλξης» για όσους κάνουν χρήση της κάνναβης.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα επισκεφθείς ένα ξενοδοχείο δες τις ταμπέλες. Τα δωμάτια που ξεκινούν από 400 συνήθως βρίσκονται στον τέταρτο όροφο. Αν δεν δεις τον αριθμό 420, τότε ξέρεις γιατί συμβαίνει αυτό.

 

 

 

0 Response to " Πολλά ξενοδοχεία δεν έχουν δωμάτια με τον αριθμό 420 "

Δημοσίευση σχολίου