newscity1.net

Ενα βουνό… φάντασμα!!!

Είκοσι πέντε φορές ανέβηκε στην κορυφή του όρους Rocciamelone στις Άλπεις ο φωτογράφος
Roberto Bereto προκειμένου να αιχμαλωτίσει με το φακό του αυτές τις μαγικές εικόνες που δημιουργούν την οφθαλμαπάτη ενός βουνού-φαντάσματος στον ορίζοντα.






Αφότου παρατήρησε για πρώτη φορά αυτό το τρικ του φωτός, ο 43χρονος από το Τορίνο αφοσιώθηκε στο να επαναλαμβάνει το ταξίδι διάρκειας 3,5 ωρών όσο πιο συχνά μπορεί. Έχει πλέον μια εντυπωσιακή συλλογή φωτογραφιών του «σκιώδους» βουνού, όλες τραβηγμένες στο δειλινό σε υψόμετρο 3.538 μέτρων.

Σε κάποιες περιπτώσεις τα σύννεφα εμπόδισαν την «αποστολή» του αλλά σε άλλες φωτογράφισε το τέλειο θέαμα. Ο Bereto, μουσικός στο επάγγελμα, παρατήρησε την οφθαλμαπάτη ενώ είχε κατασκηνώσει στην περιοχή. «Ετοιμαζόμουν να περάσω τη νύχτα σε μεγάλο υψόμετρο και ασχολιόμουν με το λιώσιμο χιονιού για νερό», είπε.


«Κοιτώντας ανατολικά είδα αυτό τον μαγικό σκοτεινό κώνο. Ήταν σαν το βουνό να πρόβαλε τον εαυτό του στις κοιλάδες. Έχω δει πολλές σκιές στις Άλπεις, όλων των ειδών τις αντανακλάσεις και τα ατελείωτα παιχνίδια του φωτός αλλά ποτέ δεν ξαναείδα τόσο τέλεια σκιά αλλού», αφηγήθηκε.

«Αυτό που λατρεύω σε αυτές τις φωτογραφίες είναι πως το φαινόμενο είναι εντελώς φυσικό. Κανείς δεν θα παραξενευόταν αν έβλεπε τη σκιά του στο δρόμο, ενώ περπατά στην πόλη. Η διαδικασία είναι ίδια αλλά κλιμακώνεται με το μέγεθος του βουνού», προσθέτει.




0 Response to " Ενα βουνό… φάντασμα!!! "

Δημοσίευση σχολίου