newscity1.net

Το χωριό που σε πληρώνει για να μείνεις μόνιμα

Η 30η Νοεμβρίου είναι μία πολύ σημαντική μέρα για τους κατοίκους ενός
μικρού ελβετικού χωριού. Οι πολίτες θα προσέλθουν στις κάλπες όχι για να εκλέξουν κάποιον πολιτικό σχηματισμό αλλά για μία νέα πολιτική που θα προσφέρει χρήματα… σε όποιον είναι διατεθειμένος να ζήσει μόνιμα στο χωριό για τουλάχιστον μία δεκαετία.

Το χωριό Albinen είναι ένα από τα πολλά στην Ελβετία που βιώνουν μία συστηματική αποχώρηση μόνιμων κατοίκων, τα τελευταία χρόνια. Το όνειρο πολλών λοιπόν, να μετακομίσουν σε ένα ειδυλλιακό μέρος όπως οι τα ελβετικά βουνά με τα γραφικά σπίτια και μάλιστα να πληρώνεται, τώρα έχει μία δυνατότητα να το κάνει.

Τρεις οικογένειες έχουν εγκαταλείψει το χωριό τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένων οκτώ παιδιών, γεγονός που οδήγησε στο κλείσιμο του σχολείου του χωριού, δήλωσε ο πρόεδρος της κοινότητας, Beat Jost.


Έτσι οι εναπομείναντες κάτοικοι ζήτησαν από το συμβούλιο του χωριού να κάνει κάτι για να μπει τέλος σε αυτή την ύφεση και να εξασφαλίσει το μέλλον του χωριού. Το ομολογουμένως πρωτότυπο σχέδιό τους είναι το εξής: οικογένειες ή μεμονωμένα άτομα που αποφασίζουν να αγοράσουν ή να χτίσουν ένα σπίτι στο Albinen θα λαμβάνουν επιχορήγηση 21.500 ευρώ ανά ενήλικα και 5.600 ευρώ ανά παιδί. Αυτό σημαίνει ότι μία τετραμελής οικογένεια θα μπορούσε να πάρει παραπάνω από 60.000 για να αποφασίσει να μετακομίσει στο Albinen.

Παρόλα αυτά τα χρήματα δεν θα δοθούν στο κενό. Υπάρχουν κάποιες προυποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι υποψήφιοι. Αρχικά πρέπει να είναι κάτω των 45 ετών και να συμφωνήσει να παραμείνει στο χωριό για τουλάχιστον δέκα χρόνια. Στη συνέχεια το ακίνητο που πρόκειται να αγοραστεί ή να κατασκευαστεί πρέπει να έχει ελάχιστη αξία 172.000 ευρώ και να χρησιμοποιείται σαν πρώτη και μόνιμη κατοικία. Τα χρήματα δεν χρειάζεται να επιστραφούν, εκτός εάν αποφασίσει να εγκαταλείψει το χωριό πριν από τα δέκα χρόνια.






0 Response to " Το χωριό που σε πληρώνει για να μείνεις μόνιμα "

Δημοσίευση σχολίου