περίγεια τροχιά... όπου πετά ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ΔΔΣ). Σε τέτοιο συμπέρασμα έχουν καταλήγει οι επιστήμονες, αποκτώντας τους πρώτους στην ιστορία δείκτες μέτρησης της ακτινοβολίας στον Άρη.
Ωστόσο οι ειδικοί δεν σπεύδουν να αναθεωρήσουν τις προσεγγίσεις, σε ‘ο,τι αφορά την προστασία των ανθρώπων κατά την προετοιμασία των μελλοντικών αποστολών στον Άρη.
Η ραδιενέργεια παραμένει το κύριο εμπόδιο για τις επανδρωμένες αποστολές στον Άρη. Από τεχνική άποψη, είναι δυνατότητες ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του ‘70. Ωστόσο, δεν έχει δημιουργηθεί ακόμα οποιαδήποτε ελαφρά προστασία από την ακτινοβολία, και τις παχιές πλάκες μολύβδου δεν θα τις πάρεις μαζί σου στο Διάστημα. Έχει μετρηθεί ότι κατά την 3χρονη διάρκεια της αποστολής στον Κόκκινο πλανήτη, το κάθε τέταρτο μέλος του πληρώματος μπορεί να πάρει δόση, ικανή να προκαλέσει θανατηφόρο καρκίνο.
Στη Γη, βρίσκουν αποικίες βακτηρίων ακόμα και στα πρώτα κυκλώματα των πυρηνικών αντιδραστήρων με τερατώδη ραδιενέργεια. Εκτός απ’ αυτό, οι επιστήμονες δεν βλέπουν ως ακραίες τις συνθήκες στον Άρη από την άποψη της ύπαρξης των ζωντανών κυττάρων, αλλά η αναζήτηση εκείνων που αποτελούν τη βιόσφαιρα, δεν έχουν στεφθεί ακόμα με επιτυχία. Αφού δεν υπάρχει καμιά απόδειξη της ύπαρξης της ζωής, συνεπώς δεν υπάρχει και καμία ανάγκη αναθεώρησης των εικασιών για την ανάπτυξή της.
0 Response to " Είναι δυνατόν να ζήσει ο άνθρωπος στον ΄Αρη; "
Δημοσίευση σχολίου