newscity1.net

Το θρυλικό μονοπάτι του θανάτου

 Ένα μονοπάτι πανέμορφο που σου δίνει την αίσθηση ότι περπατάς σχεδόν πάνω στη θάλασσα έχει γίνει ο τόπος που πέθαναν τουλάχιστον 100 άνθωποι. Πρόκειται για το Broomway, το μονοπάτι που ξεκινάει από την περιοχή Wakering Stairs και καταλήγει στο Fisherman’s Head, στο νησί Foulness ανατολικά του Έσσεξ.

Σήμερα το νησί ανήκει στο Υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας, καθώς εκεί γίνονται δοκιμές των πιο δυνατών όπλων του Βρετανικού Στρατού.

Όμως το νησί δεν έχει εγκαταλειφθεί από τις οικογένειες που έμεναν εκεί, ενώ και τα Σαββατοκύριακα είναι προορισμός για εξορμήσεις πολλών κατοίκων των διπλανών πόλεων

Το συγκεκριμένο μονοπάτι είναι σχεδόν πάνω στη θάλασσα, και όταν η θάλασσα είναι ήρεμη είναι μια καταπληκτική διαδρομή, βγαλμένη από παραμύθι. Όμως οι παλίρροιες είναι αρκετά συχνές, παρασύροντας τους ξένους που δεν ξέρουν τα επικίνδυνα σημεία.

Τα απίκινδυνα νερά έρχονται με ταχύτητα μεγαλύτερη από ότι μπορεί ένας άνθρωπος να τρέξει και έτσι γίνεται παγίδα θανάτου για πολλούς επισκέπτες. Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους είναι περισσότεροι από 100, ενώ υπάρχουν πολλές περιπτώσεις αγνοούμενων.

Ο δεύτερος λόγος που το συγκεκριμένο μονοπάτι είναι επικίνδυνο, είναι οι δοκιμές των όπλων από το στρατό. Πολλές φορές εκτοξεύονται μετά από βολές μεγάλες ποσότητες λάσπης που χτυπούν τους διερχόμενους, ενώ έχουν καταγραφεί και περιπτώσεις όπου χτυπήθηκαν από θραύσματα.




0 Response to " Το θρυλικό μονοπάτι του θανάτου "

Δημοσίευση σχολίου