newscity1.net

Τα 10 καταραμένα αντικείμενα και η ιστορία τους

Μερικά από τα πιο όμορφα και ενδιαφέροντα, διάσημα αντικείμενα έχουν και μια κατάρα...Δείτε 10 απ' αυτά:


 10. Μάσκα των πολεμιστών Μαορί
ΔEITE: 10 καταραμένα αντικείμενα και η ιστορία τους...

Οι Μαορί είναι οι αυτόχθονες της Νέας Ζηλανδίας που έφτιαχναν μάσκες και αγάλματα και τα κουβαλούσαν μαζί τους στις μάζες. Σύμφωνα με το θρησκευτικό τους σύστημα, όποιος πέθαινε σε μάχη άφηνε την ψυχή σε κάποια μάσκα. Ενώ από την κατάρα της μάσκας δεν κινδυνεύουν άντρες, οι γυναίκες που είναι έγκυες ή είχαν πρόσφατα εμμηνόρροια λέγετε πως είναι καταραμένες με να πάθουν κακό ή κακή τύχη αν πλησιάσουν μια τέτοια μάσκα. Σε ένα βρετανικό μουσείο υπάρχει και προειδοποίηση.

9. Το διαμάντι Koh-i-Noor
ΔEITE: 10 καταραμένα αντικείμενα και η ιστορία τους... 


Το διαμάντι Koh-i-Noor είναι 109 καρατίων, αλλά κρύβει και μια κατάρα για τους άντρες. Ενώ φέρνει καλοτυχία σε όποια γυναίκα το έχει, έφερε διαμάχες και βία σε όποιον άντρα το είχε μιας και υποτίθεται πως το έχουν κλέψει από τον Θεό Κρίσνα. Ο Sher Shah Suri της Ινδίας ήταν ένας ισχυρός αυτοκράτορας
που νίκησε τον Πρίγκηπα Humayun. Όταν πήρε στα χέρια του το the Koh-i-Noor πέθανε από μια έκρηξη ενός κανονιού. Ο γιος του, Jalal Khan, δολοφονήθηκε από τον γαμπρό του.

8. Ο στρατός από τερακότα
ΔEITE: 10 καταραμένα αντικείμενα και η ιστορία τους... 


Το 1974, εφτά Κινέζοι αγρότες αποκάλυψαν έναν καταπληκτικό αρχαιολογικό θησαυρό . Έναν στρατό από τερακότα μέσα στο έδαφος. Όμως, ενώ ανακάλυψη έφερε έσοδα στη χώρα, οι αγρότες που τον βρήκαν χρεοκόπησαν και βρήκαν κακοτυχίες. Τρεις απ' αυτούς πέθαναν μέσα σε λίγες δεκαετίες, σχετικά νέοι και μάλιστα ο ένας αυτοκτόνησε. Οι υπόλοιποι απλά πουλούσαν σουβενίρ του στρατού και έπασχαν από ασθένειες.

7. Ο πίνακας με το αγόρι που κλαίει
ΔEITE: 10 καταραμένα αντικείμενα και η ιστορία τους... 


Είναι ένας πίνακας πολύ κοινός στην Αγγλία, μιας και βρίσκεται σχεδόν σε κάθε σπίτι. Κάπου στη δεκαετία του 1980, άρχισαν να ξεσπάνε φωτιές σε διάφορα σπίτια που τον είχαν στον τοίχο τους. Ενώ το σπίτι και ότι βρισκόταν γύρω από τον πίνακα είχαν γίνει στάχτες, ο πίνακας ήταν πάντα ανέπαφος από τις φωτιές.

6. Το ροζ ζαφείρι του Δελχί
http://www.newscity1.net 


Η κατάρα απ' αυτό το ζαφείρι είδε το φως της δημοσιότητας όταν ο επιμελητής ενός μουσείου στο Λονδίνο το βρήκε, μαζί με ένα σημείωμα για την κατάρα του. Στα μισά του 19ου αιώνα, όταν ο λίθος εκλάπη από ένα Ινδικό ναό, έφερε προβλήματα υγείας και οικονομικές καταστροφές στους ιδιοκτήτες του. Όταν ο Edward Heron-Allen το είχε στην κατοχή του του έτυχαν τόσα άτυχα γεγονότα που το πέταξε σε ένα κανάλι και του το επέστρεψε ένας χαμάλης που ήξερε πως του ανήκε. Τελικά το έστειλε στο μουσείο με την όρο να μην το ακουμπήσει κανείς παρά μόνο μετά από τρία χρόνια από το θάνατο του.

5. Το διαμάντι Hope
ΔEITE: 10 καταραμένα αντικείμενα και η ιστορία τους... 

Το διαμάντι αυτό βρίσκεται στο Μουσείο Smithsonian, αλλά λέγετε πως είναι καταραμένο. Εκλάπη από έναν ιερέα, ο οποίος είχε συλληφθεί και βασανίστηκε επειδή το έκλεψε. Το διαμάντι ανήκε στον Γάλλο έμπορο πολύτιμων λίθων Jean Babtiste Tefernier, ο οποίος υποτίθεται πως σκοτώθηκε από μια αγέλη λυσσασμένων σκύλων. Πολλοί άλλοι ιδιοκτήτες του δολοφονήθηκαν ή βρήκαν τραγικό θάνατο.

4. Βράχοι Uluru
ΔEITE: 10 καταραμένα αντικείμενα και η ιστορία τους...Ο βράχος Uluru βρίσκεται στην Αυστραλία και τον επισκέπτονται πολλοί κάθε χρόνο. Πολλοί απ' αυτούς παίρνουν πέτρες από τον βράχο, αν και είναι παράνομο, μιας και πρόκειται για ιερό μέρος των Αβορίγινων. Όποιοι έχουν πέτρες από το μέρος λέγετε πως έχουν κακοτυχία και πολλοί είναι αυτοί που ταχυδρομούν πίσω τις πέτρες και ζητούν συγγνώμη.


3. Black Orlov
ΔEITE: 10 καταραμένα αντικείμενα και η ιστορία τους...Το διαμάντι αυτό, επίσης γνωστό Eye of Brahma, εκλάπη από ένα ινδουιστικό βωμό από έναν καλόγερο. Πολλές ήταν οι ιδιοκτήτριες του, οι οποίες αυτοκτόνησαν, ενώ δυο απ' αυτές έπεσαν από ψηλά κτήρια. Όταν πουλήθηκε σε έναν κοσμηματοπώλη στη Νέα Υόρκη, η κατάρα λέγετε πως έσπασε.


2. Κομμάτια από τον βράχο Blarney
ΔEITE: 10 καταραμένα αντικείμενα και η ιστορία τους... 


Ένα φιλί στον βράχο Blarney στην Ιρλανδία λέγετε πως φέρνει καλή τύχη, αλλά αν αφαιρέσει κάποιος ένα κομμάτι θα τον βρουν κακοτυχίες. Έχουν αναφερθεί κατάθλιψη, απόλυση και οικονομικά προβλήματα. Πολλοί ταχυδρομούν τα κομμάτια πίσω, όπως και με τον βράχο στην Αυστραλία.

1. Iceman
ΔEITE: 10 καταραμένα αντικείμενα και η ιστορία τους... 


Τα απομεινάρια ενός άντρα που υπολογίζεται πως είναι πάνω από 5.000 χρόνια βρέθηκε στις Άλπεις το 1991. Τα επόμενα 13 χρόνια, επτά απ' αυτούς που εμπλέκονταν στην ανακάλυψη πέθαναν, ξαφνικά και όχι από φυσικά αίτια. Ένας σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα καθώς πήγαινε να δώσει μια διάλεξη για το εύρημα και οι άλλοι σύντομα σε μια χιονοστιβάδα. Άλλοι πέθαναν από μια ανωμαλία στο αίμα, που τους διαγνώσθηκε αμέσως μετά την ανακάλυψη και ένας έπεσε από έναν γκρεμό.

0 Response to " Τα 10 καταραμένα αντικείμενα και η ιστορία τους "

Δημοσίευση σχολίου