newscity1.net

Τις πυραμίδες τις έχτισαν εξωγήινοι;

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας και διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ είναι γνωστός για την πρωτοπόρα σκέψη του και τις βλέψεις για εξερεύνηση του διαστήματος, είναι όμως γνωστός και για τις αιρετικές ή τουλάχιστον αμφιλεγόμενες απόψεις του πάνω σε κάποια ζητήματα.

Όπως φάνηκε από μία ανάρτησή του στο Twitter ο ίδιος θεωρεί ότι οι πυραμίδες της Αιγύπτου τις έχτισαν... εξωγήινοι.

Συγκεκριμένα την Παρασκευή έγραψε: «Εξωγήινοι έχτισαν τις πυραμίδες προφανώς», με το tweet του να συγκεντρώνει πάνω από 86.000 σχόλια και retweet.

Ωστόσο η υπουργός Διεθνούς Συνεργασίας της Αιγύπτου δεν άφησε το tweet αναπάντητο. Τον προσκάλεσε στη χώρα της, για να δει τα στοιχεία από κοντά και να πειστεί ότι τις πυραμίδες δεν τις έχτισαν εξωγήινοι αλλά άνθρωποι.

«Παρακολουθώ τη δουλειά σας με μεγάλο θαυμασμό. Προσκαλώ εσάς και την Space X να εξερευνήσετε τα γραπτά για το πώς χτίστηκαν οι πυραμίδες, αλλά και να εξετάσετε τους τάφους των κατασκευαστών των πυραμίδων. Κύριε Μασκ, σας περιμένουμε», έγραψε η Ράνια Αλ Μάσατ απαντώντας στον επιχειρηματία.

Στον Έλον Μασκ, μάλιστα, απάντησε και ο Αιγύπτιος αρχαιολόγος Ζαχί Χαουάς, αναφέροντας ότι το επιχείρημα του δισεκατομμυριούχου είναι μια «απόλυτη παραίσθηση».



«Ανακάλυψα τους τάφους των χτιστών των πυραμίδων, που δείχνουν σε όλους ότι οι κατασκευαστές ήταν Αιγύπτιοι και δεν ήταν σκλάβοι», δήλωσε ο Χαουάς, σύμφωνα με την EgyptToday.

Ο Μασκ, ωστόσο, δημοσίευσε στο Twitter λίγο αργότερα ένα link από το BBC History, για τη ζωή των χτιστών των πυραμίδων, σχολιάζοντας «Αυτό το άρθρο του BBC παρέχει μια λογική περίληψη για το πώς έγινε».

0 Response to " Τις πυραμίδες τις έχτισαν εξωγήινοι; "

Δημοσίευση σχολίου