newscity1.net

Τι ήταν το Πείραμα της Φιλαδέλφειας

 Τι ήταν το Πείραμα της Φιλαδέλεφειας που έγινε στις 28 Οκτωβρίου του 1943; Το πλοίο Eldridge που… εξαφανίστηκε ήρθε στην Ελλάδα ως αντιτορπιλικό Λέων


Το Πείραμα της Φιλαδέλφειας είναι ένας από τους διαδεδομένους και συγχρόνως από τους πιο φρικτούς στρατιωτικούς θρύλους της Ιστορίας, έχει δε αρχειοθετηθεί από πολλούς απλά ως μια διαβόητη θεωρία συνωμοσίας κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Πόση αλήθεια κρύβεται, όμως, στο Πείραμα της Φιλαδέλφειας και σε τι ποσοστό έχει διαβρώσει ο μύθος την πραγματικότητα; Ας δούμε αναλυτικά.

Σύμφωνα με τον μύθο, στις 28 Οκτωβρίου του 1943, στο αντιτορπιλικό USS «Eldridge» διεξήχθησαν μυστικά πειράματα που στόχο είχαν τα αμερικάνικα πλοία να έχουν την κυριαρχία στις θάλασσες ώστε να νικήσουν τις δυνάμεις Άξονα.

Λέγεται ότι, δημιουργήθηκαν από την τεχνολογία οι προϋποθέσεις που θα καθιστούσαν τα πολεμικά πλοία αόρατα στα εχθρικά ραντάρ, και τότε, το 1943, στο Ναυπηγείο της Φιλαδέλφειας, είχε έρθει η ώρα να εφαρμοστούν στην πράξη.

Μάρτυρες ισχυρίζονται ότι μια αλλόκοτη και τρομακτική πράσινη-μπλε λάμψη περιέβαλλε το κύτος του πλοίου καθώς οι ρότορες από τις γεννήτριες με τις οποίες διεξαγόταν το πείραμα άρχισαν να περιστρέφονται. Καθώς η ένταση αυξανόταν το «Eldridge» εξαφανίστηκε. Το πλοίο στη συνέχεια εμφανίστηκε αναπάντεχα στο Ναυπηγείο του Νόρφολκ στη Βιρτζίνια, 350 χιλιόμετρα νοτιότερα, πριν εξαφανιστεί ξανά για να επανεμφανιστεί στη Φιλαδέλφεια.

Ο θρύλος λέει ότι στα απόρρητα στρατιωτικά έγγραφα καταγράφεται πως το πλήρωμα του Eldridge επηρεάστηκε από το γεγονός με διάφορους τρόπους: «Οι μισοί από τους αξιωματικούς και το πλήρωμα του σκάφους είναι σήμερα τρελοί. Μερικοί ακόμα ξαναγίνονται αόρατοι αν δεν υποβληθούν σε ειδική επιστημονική θεραπεία». Επίσης οι παρενέργειες του πειράματος ήταν τρομακτικές για το πλήρωμα του «Eldridge». Ορισμένοι κάηκαν μυστηριωδώς. Άλλοι εξαϋλώθηκαν κι εξαφανίστηκαν για πάντα κι άλλοι συγχωνεύτηκαν με τα μέταλλα του πλοίου»... Ποιος όμως ο πραγματικός λόγος για τον οποίο η ιστορία του «Eldridge» κέρδισε τόση αποδοχή, ώστε να είναι γνωστή ακόμη και στις μέρες μας με τόση δυναμική;

Σε ένα άρθρο του 1994 για την Εφημερίδα «Scientific Exploration», ο Ζακ Βάλε θεωρούσε ότι οι έντονες διηγήσεις είναι το κλειδί για να ανοίξεις το μυαλό των μαζών και του μορφωμένου κοινού και να του τρυπώσεις τη φάρσα.

Ποιος κρύβεται πίσω από τον μύθο για το πείραμα της Φιλαδέλφειας

Αλλά πριν καταρρίψουμε αυτό που πραγματικά συνέβη εκείνη την ημέρα, ας μιλήσουμε για τον άνθρωπο, που κρύβεται πίσω από τον μύθο, τον Καρλ Άλεν, ο οποίος έγινε γνωστός με το ψευδώνυμο Κάρλος Μιγκέλ Αλιέντε. Το 1956, ο Αλιέντε έστειλε μια σειρά επιστολών στον Μόρις Τσέσαπ, που τις ενέταξε στο βιβλίο του: «Η υπόθεση για τα UFO» (The Case for the UFO).

Ο Τσέσαπ είχε δημοσιεύσει στο παρελθόν ένα κείμενο σχετικά με την Ενοποιημένη Κβαντική Θεωρία Πεδίου κάτι που γοήτευσε τον Αλιέντε και αυτό αφορούσε η  αλληλογραφία του. Στη δεκαετία του 1950, η Κβαντική Θεωρία Πεδίου δεν έχει αποδειχθεί ποτέ και γινόταν προσπάθεια από κάποιους να συγχωνευθεί η γενική Θεωρία της Σχετικότητας του Αϊνστάιν με τον ηλεκτρομαγνητισμό. Στην πραγματικότητα, ο Αλιέντε ισχυρίστηκε στον Τσέσαπ ότι είχε καθηγητή τον ίδιο τον Αϊνστάιν και μπορούσε να αποδείξει την ενοποιημένη Κβαντική Θεωρία Πεδίου με βάση τα γεγονότα που παρακολούθησε στις 28 Οκτωβρίου 1943.

Ο Τσέσαπ ήταν αστρονόμος, αστροφυσικός, μαθηματικός, ερευνητής και συγγραφέας, από τους πρώτους υποστηρικτές της θεωρίας των «αρχαίων αστροναυτών». Ο Αλιέντε έγραφε στις επιστολές του λεπτομέρειες για το Πείραμα της Φιλαδέλφειας και για τις παρενέργειες στο πλήρωμα του USS «Eldridge». Ο Αλιέντε υποστήριζε ότι είχε δει με τα μάτια του το «Eldridge» να εξαφανίζεται από το ναυπηγείο της Φιλαδέλφειας και επέμενε ότι ο στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών είχε πραγματοποιήσει αυτό που αποκαλούσε «Πείραμα της Φιλαδέλφειας» και προσπάθησε να το αποκρύψει. Ο Αλιέντε δήλωνε μάλιστα πρόθυμος να εξεταστεί με ορό της αλήθειας για να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες. Μιλούσε επίσης και για τους θαμώνες ενός μπαρ που είδαν άνδρες του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ να περνούν μέσα από τοίχους!

Ο Τσέσαπ στη συνέχεια, ήρθε σε επαφή με το Γραφείο Ναυτικής Έρευνας του Πολεμικού Ναυτικού, στο οποίο προηγουμένως είχε στείλει το βιβλίο του, όπου ισχυριζόταν ότι «εξωγήινη τεχνολογία επέτρεψε στην αμερικανική κυβέρνηση να κάνει επιτεύγματα στην ενοποιημένη θεωρία των πεδίων». Μια από τις πιο περίεργες λεπτομέρειες ήταν ότι τα σχόλια για το βιβλίο είχαν γραφεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μοιάζει ότι είχαν γραφτεί από τρεις διαφορετικούς συγγραφείς, ο ένας – ίσως – εξωγήινος…

Κάποιος Άλφρεντ Μπίλεκ ισχυρίστηκε αργότερα ότι ήταν ένας από τους επιζήσαντες του Πειράματος της Φιλαδέλφειας στο βιβλίο: «The Philadelphia Experiment and Other UFO Conspiracy» του Μπρεντ Στάιγκερ, Ο Μπίλεκ αναφέρει ότι μέλος της ομάδας του προγράμματος ήταν ο σπουδαίος Σερβοαμερικανός επιστήμονας Νίκολα Τέσλα. Όπως ισχυρίζεται ο Μπίλεκ, αν και ήταν μια ιδιωτική ερευνητική δραστηριότητα, από την αρχή υπήρχε χρηματοδότηση από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ. Όλη η εργασία και το πείραμα βασίστηκαν στην εφαρμογή της θεωρίας του Ενοποιημένου Πεδίου που παρουσίασε για πρώτη φορά επίσημα, το 1925-1927 ο Αϊνστάιν.
Η αληθοφανής εκδοχή για το πείραμα της Φιλαδέλφειας

Και για να γυρίσουμε στους πρώτους εμπνευστές του μύθου, να πούμε ότι σύμφωνα με το άρθρο του Βάλε στην «Scientific Exploration», ο Τσέσαπ είχε εμμονή με τις αποκαλύψεις του Αλιέντε μέχρι το θάνατό του στις 20 Απριλίου 1959. Ο Τσέσαπ βρέθηκε νεκρός στο αυτοκίνητό του. Η επίσημη εκδοχή ήταν αυτοκτονία με διοχέτευση «καυσαερίων» στο εσωτερικό του αυτοκινήτου…

Μόλις το 1980 θα ήταν διαθέσιμα αποδεικτικά στοιχεία για τις υπερβολές του Αλιέντε. Τι πραγματικά συνέβη στο USS «Eldridge» εκείνη την ημέρα; Το Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό δέχεται ότι το USS «Eldridge» D.E. 173 έλαβε όντως μέρος σ’ ένα πείραμα κατά τη διάρκεια του οποίου το σκαρί του τυλίχτηκε με καλώδια. Αυτή η διαδικασία λέγεται «απομαγνήτιση πλοίου» και γίνεται για να μην προσκρούουν σ’ αυτό θαλάσσιες νάρκες. Με την απομαγνήτιση, το πλοίο προστατεύεται από τις υποβρύχιες μαγνητικές νάρκες, εξακολουθεί όμως να είναι ορατό στα μάτια ή στα ραντάρ. Η εξήγηση αυτή είναι αληθοφανής ωστόσο ελάχιστοι ήταν αυτοί που την πίστεψαν. Τέλος, τα εσωτερικά κανάλια συνδέουν το Νόρφολκ με τη Φιλαδέλφεια επιτρέποντας σε ένα πλοίο να ταξιδεύει μεταξύ των δύο σε λίγες ώρες.


Όταν το «Eldridge» ήρθε στην Ελλάδα ως αντιτορπιλικό «Λέων»

Το πλοίο που συμμετείχε στο υποτιθέμενο Πείραμα, το US «Eldridge», παραχωρήθηκε στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, στο πλαίσιο της αμερικανικής βοήθειας, και μετονομάστηκε σε αντιτορπιλικό «Λέων». Ανέλαβε υπηρεσία το 1951 και παροπλίσθηκε το 1992. Το πολεμικό πλοίο «Λέων» συνοδευόταν πάντα από εξωπραγματικές ιστορίες και θρύλους. Λέγεται ότι κατά τη διάρκεια ασκήσεων στο Ιόνιο, στη δεκαετία του ‘50 εξαφανίστηκε για δύο ημέρες και ότι κάποιοι χώροι του πλοίου ήταν σφραγισμένοι χωρίς λόγο. Ειπώθηκε επίσης, ότι πολλοί ναύτες, που υπηρέτησαν στο πλοίο παρουσίασαν ανεξήγητα ψυχολογικά και νευρολογικά προβλήματα.

Το Α/Τ «Λέων»… αποστρατεύτηκε το 1992. Παροπλίστηκε το 1996, στην Αμφιάλη, όπου συνεργεία αφαίρεσαν τα επιμέρους τμήματά του, με βάση ένα κατάλογο που είχε σταλεί από τις ΗΠΑ και (λέγεται ότι) περιείχε 500.000 είδη! Στις 11 Νοεμβρίου 1999, πουλήθηκε στην εταιρεία «V&J SCRAPMETAL TRADING L.T.D.», με έδρα τον Πειραιά για αποσυναρμολόγηση και τεμαχισμό.

Για το Πείραμα γυρίστηκαν δύο κινηματογραφικές ταινίες: «The Philadelphia Experiment» 1 και 2, που γνώρισαν επιτυχία

Το πλοίο έγινε «παλιοσίδερα», πραγματικά εξαφανίστηκε, όχι όμως και η ευφάνταστη ιστορία του Αλιέντε που ταξιδεύει μέχρι τις μέρες μας στην απέραντη θάλασσα των συνωμοσιολόγων…

0 Response to " Τι ήταν το Πείραμα της Φιλαδέλφειας "

Δημοσίευση σχολίου