newscity1.net

Τι μας ωθεί στον τζόγο;

Οι γιορτές αποτελούν εύκολο πρόσχημα για να ενδώσει κάποιος σε κρυφές παθολογικές εξαρτήσεις. Ο τζόγος αποτελεί ένα είδος
«ναρκωτικού» για τον εθισμένο σε αυτόν. Όσο και να προσπαθεί να ελέγξει την παρόρμησή του να «παίξει», εκείνη συνήθως τν νικά. Θα έχετε ίσως παρατηρήσει ότι εάν έχει κάνει κατά καιρούς κάποια απόπειρα να σταματήσει να τζογάρει, ίσως εμφάνισε συμπτώματα ανησυχίας κ εκνευρισμού (κοινά στερητικά συμπτώματα).

Ο τζόγος αποτελεί μία διέξοδο από ψυχολογικές εντάσεις κ συναισθήματα που βιώνονται από το άτομο ως δυσβάσταχτα, ανεξέλεγκτα και δυσεπίλυτα. Η στεναχώρια, η ανημποριά, το άγχος, η ενοχή, είναι μερικά απ αυτά.

Το κενό προϋπάρχει και έπεται της εξάρτησης, με αποτέλεσμα το άτομο να εγκλωβίζεται σε έναν φαύλο κύκλο όπου ο τζόγος οδηγεί σε απελπισία κ απόγνωση και αυτά με τη σειρά τους ξανά στον εθισμό. Όσο τζογάρει, τόσο αναζητά το «κάτι παραπάνω».

Η χαμηλή αυτοεκτίμηση, η κατάθλιψη, η κατάχρηση και η εξάρτηση από το ποτό, η περιθωριοποίηση και η ντροπή συνοδεύουν τον εθισμό στον τζόγο.

0 Response to " Τι μας ωθεί στον τζόγο; "

Δημοσίευση σχολίου