newscity1.net

Αποκρυπτογραφήθηκε επιστολή δαιμονισμένης καλόγριας

Μια ιστορία που έχει απασχολήσει τους λάτρεις του μεταφυσικού εδώ και δεκαετίες φαίνεται πως έφτασε σε ένα κλείσιμο. Οι περιπτώσεις...

ανθρώπων που φέρονται να είχαν καταληφθεί από ένα δαιμονικό πνεύμα πάντα συγκινούσαν και τραβούσαν την προσοχή των ανθρώπων. Μέχρι στιγμής όμως είχαμε ακούσει για περιπτώσεις εξορκισμών ανά τον κόσμο. Ποτέ για πεπραγμένα κάποιου «δαιμονισμένου» κατά τη διάρκεια της φερόμενης εμπειρίας τους.

Πρόσφατα, μια ομάδα από το Κέντρο Επιστήμης Ludum στη Σικελία ανακάλυψε ένα πρόγραμμα με αλγόριθμους στο «σκοτεινό διαδίκτυο», με τη βοήθεια του οποίου φαίνεται πως αποκρυπτογράφησε ένα «απαγορευμένο» χειρόγραφο μίας καλόγριας, η οποία είχε βιώσει «δαιμονισμό» τον 17ο αιώνα.

Η μοναχή Maria Crocifissa della Concezione έγραψε την επιστολή στο μοναστήρι της Palma di Montechiaro στις 11 Αυγούστου 1676. Η ίδια έλεγε ότι ο Σατανάς προσπάθησε να την πάρει με το μέρος του για να διαδώσει τα μηνύματά του.

Στο χειρόγραφο της καλόγριας περιλαμβάνεται μια σειρά από σύμβολα και γλωσσικοί κώδικες, συμπεριλαμβανομένων των Ελληνικών, των Κυριλλικών, των Αραβικών και των Ρουνικών.

Τα συμπεράσματα από την αποκρυπτογράφηση ωστόσο δεν είχε τα αποτελέσματα που οι ερευνητές επιθυμούσαν. Τα σενάρια που κυκλοφορούσαν γύρω από την Ιταλίδα μοναχή ανέφεραν πως είχε άριστες γλωσσικές γνώσεις (οι οποίες της επέτρεψαν να εφεύρει τον κώδικα) και πιθανώς έπασχε από σχιζοφρένεια ή διπολική διαταραχή, κάτι που την έκανε να πιστεύει ότι ερχόταν σε επικοινωνία με τον διάβολο.

Η επιστολή λοιπόν φέρεται να περιέχει ασυναρτησίες που ενθαρρύνουν τους Χριστιανούς ώστε να σταματήσουν να πιστεύουν στον Θεό.






0 Response to " Αποκρυπτογραφήθηκε επιστολή δαιμονισμένης καλόγριας "

Δημοσίευση σχολίου