newscity1.net

Μυστηριώδες αεροσκάφος πέταξε πάνω από την Καλιφόρνια

To ενδιαφέρον χιλιάδων οπαδών της αεροναυτικής προκάλεσε μια φωτογραφία που ανέβηκε και γρήγορα κατέβηκε, σε εξειδικευμένο περιοδικό, η οποία απεικόνιζε ένα παράξενο αεροσκάφος να πετά στον ουρανό της Καλιφόρνια.

Το αεροσκάφος είχε σχήμα «ιπτάμενου φτερού», πετούσε σε μεγάλο ύψος και έμοιαζε με τα stealth βομβαρδιστικά της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, το B-2 Spirit και το B-21 Raider, το οποίο βρίσκεται στα τελικά στάδια ανάπτυξης.

Ωστόσο, όπως σημειώνει το Popular Mechanics, πιθανότατα δεν είναι κανένα από αυτά, αλλά ένα αεροσκάφος την ύπαρξη του οποίου η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ αρνείται κατηγορηματικά, παρά το γεγονός ότι τα στοιχεία συνηγορούν στο αντίθετο.

Προκειται για το RQ-180, ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος με stealth ιδιότητες, σχεδιασμένο για να πετάει σε πολύ μεγάλα ύψη, ο ρόλος του οποίου φαίνεται ότι είναι η κατασκοπεία, δηλαδή, να παρακολουθεί να ελέγχει και να συγκεντρώνει πληροφορίες για περιοχές που φυλάσσονται με σύγχρονα συστήματα αεράμυνας.

Το ρόλο αυτό παίζει σήμερα το drone RQ-4 Global Hawk, ωστόσο, το RQ-180 διαθέτει προηγμένο σχεδιασμό, stealth ιδιότητες και υψηλή τεχνολογία. Η ύπαρξή του είναι απόρρητη, ωστόσο, στοιχεία γι' αυτό έχουν ήδη διαρρεύσει.

Μάλιστα, έχει και παρατσούκλι, η «Μεγάλη Λευκή Νυχτερίδα», λόγω του σχήματός του και του λευκού χρώματος με το οποίο είναι βαμμένο, και έχει άνοιγμα πτερυγίων μεγαλύτερο από Boeing 737.




0 Response to " Μυστηριώδες αεροσκάφος πέταξε πάνω από την Καλιφόρνια "

Δημοσίευση σχολίου