newscity1.net

Τα Ανεξήγητα μυστήρια

Κι όμως, ακόμα και στο πλαίσιο αυτό φαίνεται να συνεχίζουν να υπάρχουν ανεξήγητες ανωμαλίες που
ανθίστανται σθεναρά σε οποιαδήποτε απόπειρα «τακτοποίησής» τους.

Ο καλοβαλμένος κόσμος μας μένει έτσι μετέωρος, με το υπερφυσικό και το απόκοσμο να εισβάλουν από το παράθυρο της καθημερινότητας...

ελατε λοιπόν να ανακαλύψουμε μια σειρά από μυστήρια που παραμένουν εκτροπές από την κανονικότητα, χωρίς να έχει προταθεί ακόμα ικανοποιητική εξήγηση ή να μπορούν να περιληφθούν σε γνωστές κατηγορίες μυστηρίων.Η γιγαντιαία αράχνη του Κονγκό
Την ώρα που πολυάριθμες αναφορές στον πλανήτη κάνουν λόγο για απόκοσμα ερπετοειδή και ψάρια-τέρατα, με την αλήθεια τους να ελέγχεται ακόμη, υπάρχει πάντα το θέμα με τη μοναδική και ακόμα τρομακτικότερη παρουσία των δίμετρων αραχνών του Κονγκό.

Σε όλη τη διάρκεια του 20ού αιώνα, ταξιδιώτες και ερευνητές που βρέθηκαν στο Κονγκό έγιναν μάρτυρες -κατά δήλωσή τους φυσικά- ενός τεράστιου αραχνοειδούς πλάσματος, με τους αυτόπτες μάρτυρες να το εντοπίζουν σε δέντρα ή ακόμα και πλησίον του δρόμου.

Το 2000 μάλιστα το θέμα ήρθε και πάλι στην επιφάνεια, με ντόπιους να κάνουν ακριβέστατο λόγο για τεράστιες αράχνες που «ύφαιναν τους κολοσσιαίους ιστούς τους ανάμεσα σε δέντρα», την ίδια ώρα που κυνηγούσαν πουλιά, μεγάλα τρωκτικά ακόμα και μικρές αντιλόπες!

Η φυσική ανωμαλία της J'ba Fofi, όπως την αποκαλούν οι γηγενείς του Κονγκό, παραμένει μυστήριο, με τους επιστήμονες να υποθέτουν ότι αποτελεί ενδεχομένως συγγενικό είδος της 30 εκατοστών Αράχνης-Γολιάθ της Βραζιλίας, η οποία τρέφεται επίσης με πουλιά...
Το τεράστιο ερπετοειδές-κροκόδειλος
Η πολιτεία της Τζόρτζια είναι μια περιοχή με πυκνά δάση στα ελώδη εδάφη των νοτιοανατολικών ΗΠΑ. Στις «σκοτεινές» λοιπόν εκβολές της άγριας ακτογραμμής της πολιτείας ένα απόκοσμο πλάσμα έχει θεαθεί πολλάκις, κυρίως στα νερά του Ποταμού Αλταμάχα, με τους πρώτους εντοπισμούς του να χρονολογούνται από τον 18ο αιώνα.

Οι αναφορές κάνουν λόγο για ον που μοιάζει μεν με τεράστιο φίδι, ή γιγαντιαίο οξύρρυγχο, το κεφάλι του ωστόσο παραπέμπει σε κροκόδειλο. Πολυάριθμοι κολυμβητές το έχουν συναντήσει και ισχυρίζονται ότι το μήκος του φτάνει γύρω στα 10 μέτρα.

Η ιστορική μάλιστα φυλή της περιοχής, η Tama, διαθέτει επίσης αντίστοιχες περιγραφές για το πλάσμα, το οποίο αποκαλούσαν Altamaha-ha.

Οι ζωολόγοι θεωρούν ότι πρόκειται πιθανότατα για αμφίβιο των ωκεανών που βγαίνει στα γλυκά νερά για να αναπαραχθεί, γι' αυτό και οι αυτόπτες μάρτυρες το συναντούν συνήθως στις εκβολές των ποταμών.

Ο Κροκόδειλος του Αλμυρού Νερού κάνει ακριβώς το ίδιο στην Αυστραλία, με τους επιστήμονες να υποθέτουν ότι πρόκειται ενδεχομένως για άγνωστο είδος κροκοδείλου, με το σημαντικά μεγαλύτερο σώμα του να διευκολύνει το κυνήγι στους ωκεανούς...
Η «συγχώνευση»
Ήταν το 1953 όταν άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο έγινε αντιληπτό από το ραντάρ της πολεμικής αεροπορίας του Μίσιγκαν.

Ο υπολοχαγός Felix Moncla επιβιβάστηκε αυτόματα στο μαχητικό του F-89 Scorpion για να ερευνήσει την ανωμαλία: πλησιάζοντας ωστόσο το αντικείμενο, το ραντάρ έδειξε μια περίεργη συγχώνευση του αεροσκάφους και του ιπτάμενου αντικειμένου, με τα δυο στίγματα να εξαφανίζονται αμέσως από την οθόνη.

Οι πρώτες υποθέσεις έκαναν λόγο για σύγκρουση του μαχητικού του Moncla με καναδικό αεροσκάφος, με τις Αρχές του Καναδά να αρνούνται ωστόσο μια τέτοια εκδοχή.

Περιέργως, οι εξονυχιστικές έρευνες δεν θα αποκάλυπταν ούτε τόσο δα κομματάκι από τη σύγκρουση, αφού τίποτα δεν βρέθηκε στον χώρο γύρω από το σημείο του στίγματος. Η τύχη του υπολοχαγού παραμένει μυστήριο μέχρι και σήμερα...
Η απαγωγή του Albert Ostman 
Όλοι γνωρίζουμε για τα περίεργα μυθικά όντα που ζουν υποτίθεται στα Ιμαλάια και τα ονομάζουμε... Γιέτι (ή Sasquatch).

Τον λευκό «γίγαντα των Ιμαλαΐων», που μοιάζει με τεράστιο χιονάνθρωπο, τον έχουν δει φευγαλέα πολλοί, η περίπτωση ωστόσο του Ostman είναι τόσο προσωπική που καλεί σε βαθύτερη ανάλυση.

Το 1924 λοιπόν, ο 33χρονος Ostman περιηγούταν στην British Columbia, το δυτικότερο άκρο του Καναδά, όταν και απήχθη από τεράστιους πιθήκους την ώρα που κοιμόταν, σύμφωνα με την κατάθεση που έδωσε στην αστυνομία το 1957, όντας πλέον 64 ετών.

Ο αστυνομικός επιθεωρητής που ανέλαβε την υπόθεση, πεπεισμένος από τη συνεκτική ιστορία του Ostman, η οποία συνοδεύτηκε από την ένορκη κατάθεσή του, δεν μπόρεσε να βρει ψεγάδια στους ισχυρισμούς του, με τις παράξενες -αλλά επιστημονικά βάσιμες- λεπτομέρειες που παρείχε ο όμηρος να ενισχύουν την αξιοπιστία της.

Σύμφωνα λοιπόν με τον Ostman, τρεις ενήλικες και ένα μωρό πίθηκος τον απήγαγαν, με το θηλυκό να του παρέχει βλαστούς για να επιβιώσει.

Ο τύπος δεν χρησιμοποίησε το όπλο του καθώς δεν ένιωσε απειλή από τα πλάσματα. Πώς ξέφυγε; Προσφέροντας στον αρχηγό της φαμίλιας ένα κουτί με καπνό...
Απόκοσμα όντα προστατεύονται με νόμο
Κι ενώ οι αναφορές για περίεργα όντα και «εξωγήινα» πλάσματα αντιμετωπίζονται συνήθως με καχυποψία, η πολιτεία του Αρκάνσας των ΗΠΑ παίρνει το θέμα πολύ στα σοβαρά!

Με πολιτειακό νόμο λοιπόν προστατεύονται τα όντα αυτά, απαγορεύοντας την προσέγγισή τους για να παραμείνουν... ανενόχλητα. Για ποια όντα όμως κάνει λόγο ο νόμος;

Μα για το περίφημο πλάσμα του Λευκού Ποταμού, το οποίο πολυάριθμες αναφορές περιγράφουν ως φολιδωτό αμφίβιο οργανισμό με πλάτη γεμάτη από σειρές αιχμηρών αγκαθιών.

Με τους αυτόπτες μάρτυρες να πληθαίνουν καθοριστικά στη δεκαετία του '70, οι Αρχές της πολιτείας διασφάλισαν με νόμο (White River Monster Refuge Act) τα μέρη όπου παρατηρούταν ως προστατευόμενους τόπους(!), ποινικοποιώντας μάλιστα «την ενόχληση, τον θάνατο ή την καθ' οποιονδήποτε τρόπο βλάβη του ζώου».

Μέχρι και ειδικοί επιστήμονες κλήθηκαν να πάρουν μέρος στις διεργασίες της τροπολογίας, με τους ζωολόγους να ισχυρίζονται ότι ενδέχεται να πρόκειται για τεράστιο θαλάσσιο ελέφαντα που περιπλανιέται στα νερά του Μισισιπή...
Ο διαστημάνθρωπος της φωτογραφίας
Το 1964 κάποιος Jim Templeton φωτογράφισε την κόρη του σε μια επίσκεψή τους στο Cumberland της Αγγλίας.

Όταν το φιλμ εμφανίστηκε από την Kodak, μια περίεργη λευκή φιγούρα στεκόταν πίσω ακριβώς από το κορίτσι, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε κανείς άλλος στην περιοχή όταν τραβήχτηκε η περίφημη πλέον φωτογραφία.

Ο Templeton θυμάται μάλιστα ότι τη στιγμή που απαθανάτισε την κόρη του, η «Φύση γύρω μας έμοιαζε ξαφνικά ταραγμένη».

Η έρευνα της Kodak θα αποκάλυπτε ότι καμία αλλοίωση ή επεξεργασία δεν είχε γίνει στη φωτογραφία, την ίδια στιγμή που και κανένα ψεγάδι δεν εντοπίστηκε στη φωτοευαίσθητη επιφάνεια του φιλμ.

Η περίφημη φωτογραφία με τον «διαστημάνθρωπο» παραμένει μυστήριο ακόμα και σήμερα...
Η φωτιά στον ουρανό 
Κι ενώ τα περισσότερα από τα μυστήριά μας ανήκουν στο μακρινό παρελθόν, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και σήμερα περίεργα φαινόμενα.

Εντελώς πρόσφατα λοιπόν, τον Μάρτιο του 2013, ένα μυστηριώδες και πυρακτωμένο αντικείμενο έπεσε από τον ουρανό σε χωριό της Ινδίας.

Οι επιστήμονες που κλήθηκαν να ερευνήσουν τον ουράνιο επισκέπτη ισχυρίστηκαν ότι το αντικείμενο δεν ήταν φυσικής προέλευσης: αποτελούταν από ένα άγνωστο στον άνθρωπο υλικό, σαν καουτσούκ, καθώς και από μια τεράστια συγκέντρωση στάχτης.

Οι θεωρίες για την προέλευσή του δεν έχουν ακόμα κοπάσει και κάνουν λόγο από εξωγήινο συντρίμμι μέχρι και κομμάτι δορυφόρου...
Emela-ntouka 
Το οικοσύστημα του Κονγκό είναι αναμφίβολα από τα πλέον ενδιαφέροντα του πλανήτη, αποτελώντας το σπίτι για τη μεγαλύτερη συγκέντρωση «περίεργων» πλασμάτων του κόσμου.

Τα πλάσματα αυτά, τα οποία περιγράφονται λεπτομερώς από τους γηγενείς, είναι συγγενικά είδη με προϊστορικά ζώα που έζησαν εκεί (δεδομένης της ομοιότητάς τους), τα οποία κατοικούν στα παρθένα τροπικά δάση της χώρας.

Ένα από αυτά, που οι ντόπιοι αποκαλούν Emela-ntouka, έχει το μέγεθος ελέφαντα και φέρει τεράστιο κέρας στο κεφάλι του, που το κάνει να μοιάζει με ρινόκερο.

Η γιγαντιαία ουρά του το κάνει ωστόσο να είναι πιο κοντά σε δεινόσαυρο, με τους αυτόχθονες να το φοβούνται παρά το γεγονός ότι οι αναφορές το θέλουν φυτοφάγο.

Κι όταν οι ερευνητές τούς έδειξαν φωτογραφίες σημερινών αλλά και προϊστορικών ζώων, όλοι ανεξαιρέτως επέλεξαν την εικόνα του δεινοσαύρου ως κοντινότερη απεικόνιση του Emela-ntouka...
Ο «ψεκαστής» του Ιλινόις
Το 1944, ο τρόμος κυρίευσε την πόλη Mattoon του Ιλινόις όταν μυστηριώδης άνθρωπος προσέγγιζε τα σπίτια της περιοχής και ψέκαζε χημικά μέσα από τα παράθυρα, προκαλώντας επιδημία ασθενειών: από εμετούς και αποπροσανατολισμό μέχρι και πρόσκαιρη παράλυση.

Για δύο μήνες, μεταξύ Αυγούστου και Σεπτεμβρίου, περισσότερα από 25 σπίτια χτυπήθηκαν, ενώ μόλις 5 αυτόπτες μάρτυρες είχαν δει τον δράστη, τον οποίο περιέγραφαν ως λεπτό άνδρα ντυμένο στα μαύρα.

Οι έρευνες της τοπικής αστυνομίας θα οδηγούνταν σε αδιέξοδο, κλήθηκε λοιπόν το FBI να ξεδιαλύνει την κατάσταση: καθώς δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν τον ένοχο, έριξαν το φταίξιμο στο τοπικό εργοστάσιο πετροχημικών, ισχυριζόμενοι ότι οι τοξικές αναθυμιάσεις εισέβαλαν στα σπίτια των κατοίκων.

Οι θεωρίες κυμαίνονταν από διαταραγμένο ψυχικά τρομοκράτη μέχρι και κατάσκοπο των Ναζί, ενώ και η CIA ενοχοποιήθηκε κάποια στιγμή, εξαιτίας των περίεργων πειραμάτων που συνήθιζε κατά καιρούς να κάνει στον ντόπιο πληθυσμό...
Το πλοίο του θανάτου
Το καλοκαίρι του 1947, στα ήρεμα στενά των ακτών της Μαλαισίας πολυάριθμα σκάφη λάμβαναν το ανατριχιαστικό μήνυμα του ολλανδικού μεταγωγικού πλοίου Ourang Medan: «όλο το πλήρωμα είναι νεκρό», ανέφερε η φωνή, δηλώνοντας ότι και αυτός επρόκειτο να πεθάνει.

Επιβιβαζόμενη στο πλοίο η ακτοφυλακή, βρήκε ένα αρκούντως περίεργο σκηνικό. Σύμφωνα λοιπόν με την επίσημη έκθεση της Αμερικανικής Ακτοφυλακής, οι άντρες του πληρώματος «κείτονταν ανάσκελα, κοιτούσαν τον ήλιο με έκφραση τρόμου, ήταν διπλωμένοι σε περίεργες στάσεις με τα χέρια τους πλεγμένα».

Οι ερευνητές μάλιστα ίσα που πρόλαβαν να εγκαταλείψουν το πλοίο, πριν αυτό εκραγεί. Καμία θεωρία δεν έχει διατυπωθεί για το μυστήριο, ούτε καν κάποια εξωφρενική...

0 Response to " Τα Ανεξήγητα μυστήρια "

Δημοσίευση σχολίου