newscity1.net

Οι πιο ατυχείς προβλέψεις στην ιστορία

Μπορεί κανείς να φανταστεί τι θα γινόταν αν αυτές οι απόψεις είχαν επικρατήσει; Δεδομένα για εμάς σήμερα πράγματα, που τότε φάνταζαν μια κακή ιδέα!


Τηλεόραση – ραδιόφωνο

Το 1894, ο William Thomson, πρόεδρος της Βασιλικής Ακαδημίας της Βρετανίας, προέβλεψε ότι το ραδιόφωνο δεν θα είχε μέλλον. (Ο ίδιος δήλωσε ότι κατασκευές βαρύτερες του αέρα δν μπορούν να πετάξουν)
Το 1927, ο H.M. Warner της γνωστής εταιρείας Warner Brothers, αναρωτήθηκε «ποιός θα ήθελε να ακούει τους ηθοποιούς να μιλάνε;»
Το 1936, ο Rex Lambert, εκδότης του περιοδικού Radio Times δήλωνε «η τηλεόραση δν θα παίξει κανένα ρόλο στη ζωή μας.»

Υπολογιστές

Το 1943, ο Thomas Watson, πρόερδρος της IBM προλέπει μια παγκόσμια αγορά για “πιθανώς πέντε υπολογιστές.” Χρόνια πρίν η ΙΒΜ λανσάρει τον πρώτο προσωπικό υπολογιστή το 1981, η Xerox είχε ήδη επιτυχώς σχεδιάσει και χρησιμοποιήσει το πρώτο PC αλλά αποφάσισε να επικεντρωθεί στην παραγωγή φωτοτυπικών μηχανημάτων!
Βέβαια, λίγα χρόνια πριν, η ΙΒΜ είχε προβλέψει ότι δεν χρειάζονται περισσότερα από 5000 φωτοτυπικά παγκοσμίως.
Το 1977, ο Ken Olson, ιδρυτής της εταιρείας ηλεκτρονικών ειδών Digital Equipment Corporation, δήλωσε, «δεν υπάρχει κανένας λόγος να θέλει κάποιος έναν υπολογιστή στο σπίτι του.

Μόδα


Το 1966, η γνωστή σχεδιάστρια Coco Chanel είπε για τις μίνι φούστες «είναι ένα κακόγουστο αστείο που δεν θα διαρκέσει. »

Μουσική

Το 1954, ένας οργανωτής συναυλιών απέλυσε τον Elvis Presley, λέγοντάς του χαρακτηριστικά «το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να επιστρέψεις στην οδήγηση φορτηγών.»
Το 1962, η δισκογραφική εταιρεία Decca Records απέρριψε τους Beatles δηλώνοντας «δε μας αρέσει ο ήχος τους, και η κιθάρα είναι πλέον ξεπερασμένη στη μουσική.»

Μεταφορές

Στις αρχές του 20ου αιώνα, είχε προβλεφθεί ότι η παγκόσμια αγορά θα έχει χώρο για μόλις 4 εκατομμύρια αυτοκίνητα, επειδή «ο κόσμος θα ξέμενε από οδηγούς.»
Ο Ιρλανδός επιστήμονας, Dr. Dionysius Lardner (1793 – 1859)δε ν πίστεθε ότι τ ατρένα μπορούν να γίνουν και πολύ ταχύτερα. Έγραψε ότι : “Τα ταξίδια με τρένο σε υψηλές ταχύτητες δεν είναι δυνατά γιατί οι επιβάτες θα πεθάνουν από ασφυξία.”
Ο Henry Ford απέρριψε την πατέντα του Volkswagen Beetle, που του προσφέρθηκε δωρεάν, λόγω κακού σχεδιασμού.

Το κορυφαίο


Το 1899, ο Charles H. DUELL, επίτροπος του Γραφείου Ευρεσιτεχνιών των Ηνωμένων Πολιτειών, διαβεβαίωσε τον τότε πρόεδρο McKinley πως «ό,τι μπορεί να εφευρεθεί έχει ήδη εφευρεθεί.»




0 Response to " Οι πιο ατυχείς προβλέψεις στην ιστορία "

Δημοσίευση σχολίου