newscity1.net

Δέκατα: Πότε πρέπει να ανησυχούμε και γιατί

Οι συχνές διακυμάνσεις της θερμοκρασίας μας μπερδεύουν… Πότε λίγα ρούχα, πότε πολλά,
το κρύωμα είναι αναμενόμενο. Όταν αρχίζετε να μην αισθάνεστε καλά και το θερμόμετρο δείχνει
γύρω στο 37 μην πανικοβάλεστε

Τα δέκατα, κατά μία έννοια, είναι ένδειξη ότι το ανοσοποιητικό σας αντιδρά με πυρετό όταν προσβάλλεται από έναν ιό.Οι ιώσεις, συνήθως προκαλούν δέκατα που διαρκούν λίγες μέρες. Οπότε είναι ένα κρυολόγημα που θα περάσει μόνο του.

Επιστημονικές μελέτες υποδεικνύουν ότι η αυξημένη θερμοκρασία του σώματος μπορεί να βοηθά τον οργανισμό, με την έννοια ότι ενεργοποιείται καλύτερα η άμυνά του .

Μια άλλη αιτία που τα προκαλεί είναι αντίδραση σε φάρμακα.Μόνο στην περίπτωση που τα δέκατα επιμένουν για αρκετές ημέρες και εφόσον κρατήσετε ημερολόγιο θερμομέτρησης ειδοποιείστε το γιατρό σας.

Τις πρωινές ώρες το θερμόμετρο θα δείξει πάνω από 37,0 ενώ το απόγευμα θα ανέβει λίγο περισσότερο. Σε κάθε περίπτωση επαναλάβατε τη διαδικασία, γιατί μερικές φορές όταν αισθάνεστε περισσότερο ζεστοί η κρυώνετε γιατί πολλές φορές η μέτρηση ειναι λάθος. ( ορισμένα θερμόμετρα μπαίνουν στο στόμα και άλλα στη μασχάλη. )

Μεγάλη προσοχή απαιτείται όταν πρόκειται για ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς, δηλαδή πάσχουν από κακοήθειες, υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες, λαμβάνουν κορτικοειδή σε μεγάλες δόσεις ή έχουν κάνει μεταμόσχευση μυελού των οστών, νεφρών, ήπατος .

0 Response to " Δέκατα: Πότε πρέπει να ανησυχούμε και γιατί "

Δημοσίευση σχολίου