newscity1.net

Οι 7 πληγές που μπορούν να αφανίσουν την ανθρωπότητα

Έχετε μπει ποτέ στη διαδικασία να σκεφτείτε ποια είναι η μεγαλύτερη απειλή για την ανθρώπινη ύπαρξη; 
Ένας πυρηνικός πόλεμος, η υπερθέρμανση του πλανήτη μια πανδημία ή ένας
αστεροειδής μπορούν ενδεχομένως να οδηγήσουν στην εξαφάνιση του ανθρώπινου είδους;Πυρηνικός πόλεμος!
Το πόσο κοντά έχει φτάσει ο πλανήτης σε έναν πόλεμο με πυρηνικά μας αποκαλύπτει το Ρολόι της Αποκάλυψης.
Δημιουργήθηκε από το συμβούλιο του Bulletin of the Atomic Scientists το 1947 ως επιστημονική απάντηση στην πυρηνική απειλή.
Η βασική ιδέα του είναι απλή: όσο πιο κοντά φτάνει ο λεπτοδείκτης στα μεσάνυχτα, τόσο πιο κοντά πιστεύει η επιτροπή των σοφών πως κοντοζυγώνει η οικουμένη στην καταστροφή.
Οι δείκτες μάλιστα δεν πάνε μόνο μπροστά, αλλά και πίσω, ακολουθώντας τη διεθνή γεωπολιτική σκηνή.
Το 1991 έδειχναν, για παράδειγμα, 17 λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα, ενώ το 1953 απείχαμε μόλις 2 λεπτά!
Αυτή τη χρονιά το ρολόι δείχνει 3 λεπτά πριν από τα «μεσάνυχτα»

Ατύχημα με πυρηνικά!
Το 1961 ένα αμερικανικό βομβαρδιστικό Β-52 παρουσίασε βλάβη ενώ πετούσε πάνω από τη Βόρεια Καρολίνα των Ηνωμένων Πολιτειών μεταφέροντας δυο πυρηνικές βόμβες. Πριν συντριβεί, το πλήρωμα πρόλαβε να ρίξει το φορτίο με αλεξίπτωτα. Στη μια βόμβα το σύστημα λειτούργησε στη δεύτερη όμως όχι. Κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει πώς απετράπη η πυροδότηση της.
Το 1980 έγινε ένα ατύχημα με πύραυλο σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο Αρκάνσας, ενώ το 2007 σήμανε παγκόσμιος συναγερμός όταν εξαφανίστηκαν για περίπου μιάμιση μέρα δυο πυρηνικές κεφαλές!
Και αυτά είναι μόνο μερικά από αυτά που γνωρίζουμε.

Βιολογικά όπλα!
Εφιάλτης δεν είναι μόνο το να πέσουν τα πυρηνικά σε λάθος χέρια. Υπάρχουν και τα βιολογικά όπλα τα οποία είναι πολύ πιο φθηνά και εξίσου «αποτελεσματικά»
Είναι εύκολο να παραχθούν και σχεδόν αδύνατο να ανιχνευθούν παρά μόνο αφότου προκαλέσουν την καταστροφή.  Δεν υπερβάλλουν οι αρχές όταν κλείνουν ολόκληρα συγκροτήματα κυβερνητικών κτιρίων μόλις υπάρξει η υποψία έκθεσης στον βάκιλο του άνθρακα. Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι αυτές οι μη ανιχνεύσιμες μηχανές θανάτου γίνονται ακόμα πιο προσιτές και επικίνδυνες με την πρόοδο της τεχνολογίας όπως ο επεξεργαστής γονιδίων CRISPR.

Κλιματική αλλαγή!
Τα συμπτώματα της κλιματικής αλλαγής δεν είναι μόνο οι συχνότερες και ολοένα πιο καταστρεπτικές πυρκαγιές, όπως οι πρόσφατες στην Καλιφόρνια και άλλες αμερικανικές Πολιτείες, αλλά και η αυξημένη συχνότητα ακραίων καιρικών φαινομένων, όπως οι καταρρακτώδεις βροχές που έχουν προξενήσει μεγάλες πλημμύρες και καταστροφές στην Κίνα και την Ιαπωνία, καθώς και η αποκόλληση μεγάλων παγόβουνων από την Ανταρκτική, η τήξη πάγων στην Αρκτική και η ερημοποίηση τεράστιων περιοχών της Αφρικής, καθώς και της βορειοανατολικής και κεντρικής Αυστραλίας.

Δεδομένου ότι η άνοδος στη θερμοκρασία της ατμόσφαιρας οφείλεται στην εκπομπή των επονομαζόμενων αερίων του θερμοκηπίου, τα οποία παράγονται από ανθρώπινες δραστηριότητες, με την αύξηση του πληθυσμού του πλανήτη μας η θερμοκρασία θα συνεχίσει να ανεβαίνει, με όλες τις καταστροφικές επιπτώσεις, αν δεν ληφθούν τα αναγκαία προληπτικά μέτρα.

Φονική πανδημία!
Η  βουβωνική πανώλη αποτέλεσε την πρώτη πραγματική πανδημία  κατά το 14ο αιώνα. Υπολογίζεται πως ο «Μαύρος Θάνατος» όπως ονομάστηκε σκότωσε περισσότερους από έναν στους τρεις κατοίκους της Ευρώπης.

Το 19ο αιώνα η φυματίωση επέφερε το θάνατο στο 1/4 του ενήλικου πληθυσμού της Ευρώπης.
Το 1918 εμφανίστηκε η πρώτη μεγάλη πανδημία του 20ου αιώνα και ήταν τόσο φονική, που εξόντωσε πάνω από είκοσι εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο. Η ισπανική γρίπη…
Το AIDS διαδόθηκε παγκοσμίως στη δεκαετία του 1980 και έκτοτε έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 25 εκατομμύρια ανθρώπους.

Και όμως υπήρξε! Ποιος ήταν ο πρωθυπουργός που… εξαφανίστηκε! (ΦΩΤΟ)
Η πρόοδος της ιατρικής έχει συμβάλει στην αντιμετώπιση ή και εξάλειψη πολλών ασθενειών. Ωστόσο η υπερβολική χρήση αντιβιοτικών έχει κάνει βακτήρια ανθεκτικά στα φάρμακα. Νέα στελέχη της γρίπης έρχονται κάθε χρόνο, και δεν μπορούμε ακόμα να θεραπεύσουμε τις ιογενείς λοιμώξεις. Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να αντιμετωπίσουμε τα συμπτώματα και να ενισχύσουμε τη φυσική άμυνα του σώματος, ενώ περιμένουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα να κάνει τη βαριά δουλειά. Συνδυάστε όλα αυτά τα γεγονότα με τη δυνατότητα που έχει ένα μολυσμένο άτομο να βρεθεί πλέον σε κάθε άκρη του πλανήτη και μπορείτε να καταλάβετε πως δεν είναι μόνο σενάριο ταινίας τρόμου.

Υπερπληθυσμός
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ΟΗΕ σήμερα ζουν στον πλανήτη πάνω από 7 δισεκατομμύρια άνθρωποι.
Πριν από 200 χρόνια ο παγκόσμιος πληθυσμός είχε μόλις φτάσει το 1 δισεκατομμύριο.
Ο παγκόσμιος πληθυσμός εκτοξεύτηκε  από το 1,5 σε 6,1 δισεκατομμύρια στη διάρκεια ενός μόλις αιώνα.

Δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας- Η εικόνα που είχαν φρούτα και λαχανικά πριν παρέμβει ο άνθρωπος
Σύμφωνα με τις επιστημονικές εκτιμήσεις  θα φτάσει τα 8 δισεκατομμύρια το 2024 τα 9 δισεκατομμύρια το 2038,  18 χρόνια για να φτάσει τα 10 δισεκατομμύρια το 2056 και άλλα 29 χρόνια για να φτάσει το 11ο δισεκατομμύριο το 2088.
Η αύξηση του πληθυσμού σταδιακά θα εξαντλήσει τις δυνατότητες του πλανήτη να τον θρέψει και μελλοντικά η μόνη διέξοδος, όπως έχει επισημάνει και ο μεγάλος Στίβεν Χόκινγκ, θα είναι η αποίκηση άλλων πλανητών προκειμένου να διασωθεί η ανθρωπότητα από τον αφανισμό.

Σύγκρουση με αστεροειδή!
Ένας  αστεροειδής εκτιμάται ότι ήταν εκείνος που συνέβαλε στην εξαφάνιση των δεινοσαύρων από τη Γη. Πόσο πιθανό είναι να επαναληφθεί με θύμα την ανθρωπότητα;
Πρόσφατη έρευνα κατέδειξε όλους εκείνους τους «διαστημικούς βράχους» που βρίσκονται κοντά στο ηλιακό μας σύστημα και που θα μπορούσαν να θέσουν την ανθρωπότητα σε κίνδυνο.
Παρά το γεγονός ότι οι επιστήμονες προσπαθούν να μας προστατέψουν από τους μικρότερους αστεροειδείς που θα μπορούσαν να μας χτυπήσουν, όλοι μας είμαστε εντελώς απροστάτευτοι σε περίπτωση πρόσκρουσης με έναν μεγαλύτερο και πιο σπάνιο αστεροειδή.
Ακόμη κι αν οι αστεροειδείς δεν καταστρέψουν ολοσχερώς τη Γη, θα μπορούσαν να εξαφανίσουν την ανθρωπότητα προκαλώντας τεράστια τσουνάμι, πυρκαγιές κι άλλες καταστροφές.

0 Response to " Οι 7 πληγές που μπορούν να αφανίσουν την ανθρωπότητα "

Δημοσίευση σχολίου