newscity1.net

Νοσηλευόταν επί 47 χρόνια γιατί, < περνούσε καλά>

Μια πρωτοφανή ιστορία αδιάλειπτης νοσηλείας επί 47 συναπτά έτη φέρουν στο φως τα τουρκικά μέσα
ενημέρωσης, με αφορμή τον θάνατο του νοσηλευόμενου άνδρα που έσπασε όλα τα ρεκόρ.
Ο 70χρονος Τούρκος απεβίωσε την Τρίτη σε ένα δημόσιο νοσοκομείο στην Προύσα αφού
πέρασε τα 47 ολόκληρα χρόνια από την ζωή του σε ένα από τα δωμάτιά του «καθώς ένιωθε καλά εκεί» όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Εισήχθη με πονοκέφαλο όταν ήταν φαντάρος

Ο Αμπντουλάχ Κοζάν, που υπέφερε απ άσθμα και διαβήτη, είχε εισαχθεί για πρώτη φορά σε αυτό το νοσοκομείο το 1968 έχοντας κεφαλαλγίες, ενώ υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία σε έναν στρατώνα στην Προύσα.

Έκτοτε δεν εγκατέλειψε ποτέ το νοσοκομείο καθώς «δεν είχε κανένα άλλο μέρος για να πάει και περνούσε καλά με το νοσηλευτικό προσωπικό» είπαν εργαζόμενοι στο πρακτορείο.

Μόλις έπαιρνε εξιτήριο, αυτόματα γινόταν εκ νέου η εισαγωγή του με την ιδιότητα του νέου ασθενούς, εξήγησαν.

Τον φιλοξενούσαν γιατί ήταν άπορος

«Αποτελούσε μέρος αυτού του νοσοκομείου. Τον προστατεύαμε καθώς διέθετε "πράσινη κάρτα" (σ.σ. το δελτίο που εκδίδουν οι υπηρεσίες κοινωνικής ασφάλισης της Τουρκίας για τους άπορους). Δεν καταφέραμε ωστόσο να τν σώσουμε, καθώς η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε τη δεύτερη ημέρα της εορτής του Αΐντ (την περασμένη Παρασκευή)» αφηγήθηκε ένας από τους νοσηλευτές του νοσοκομείου.

Το πρακτορείο ειδήσεων Dogan δημοσίευσε σήμερα μια φωτογραφία, που δεν διευκρινίζεται πότε τραβήχτηκε, του παλαιότερου ασθενή του νοσοκομείου ενώ κάθεται στο κρεβάτι του φορώντας πιτζάμα σε γκρι και μπορντό χρώματα με έναν γιατρό στο πλευρό του.








0 Response to " Νοσηλευόταν επί 47 χρόνια γιατί, < περνούσε καλά> "

Δημοσίευση σχολίου