newscity1.net

Γιατί οι αεροσυνοδοί δεν πίνουν νερό στο αεροπλάνο

Οι αεροσυνοδοί δεν πίνουμε νερό στο αεροπλάνο. Δεν θα πιούμε ούτε καφέ, δεν θα πιούμε ούτε τσάι»,
λέει στο Business Insider μια αεροσυνοδός. Ο λόγος;

Τα βακτήρια.

Σύμφωνα με έρευνα του Οργανισμού Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ (EPA), 1 στα 8 αεροπλάνα δεν τηρεί τους κανονισμούς ασφαλείας για το νερό.

Όπως αποκαλύπτεται στο βίντεο, σε έρευνα που έγινε βρέθηκε σε κάποιες περιπτώσεις στο νερό βρύσης των αεροπλάνων από Σαλμονέλα μέχρι αυγά εντόμων. Βρέθηκε επίσης ότι στο 15% του νερού των αεροπλάνων που ελέγχθηκαν βρέθηκαν μικρόβια που θα μπορούσαν να προκαλέσουν προβλήματα. Πιο επικίνδυνο είναι το νερό των αεροπλάνων σε μεγάλες πτήσεις.

O αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων, τα τελευταία 20 χρόνια έχει εκδώσει τουλάχιστον 6 συστάσεις σε αεροπορικές για αυτό το θέμα.

Πως μολύνεται το νερό

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Business Insider, το νερό που χρησιμοποιείται στα αεροπλάνα, περνά από αρκετά στάδια μέχρι να φτάσει στο αεροσκάφος. Κάθε φορά που το νερό μετακινείται, προστίθεται μια ακόμη πιθανότητα μόλυνσης. Επίσης, ακόμη και αν ζητήσετε τσάι ή καφέ, σε κάποιες περιπτώσεις δεν βράζεται το νερό στη σωστή θερμοκρασία για να «σκοτώσει« τα μικρόβια.

Το 2011 η EPA έθεσε πιο αυστηρούς κανονισμούς στις αεροπορικές για την ασφάλεια του νερού. Η Ένωση Αεροσυνοδών (The Association of Flight Attendants-CWA), σε δήλωσή τους τόνισε ότι «πίεζε για τον κανονισμό αυτό πάνω από 15 χρόνια. Αφήνεται στη διακριτική ευχέρεια των αεροπορικών εταιρειών το πόσο συχνά θα πρέπει να ελέγχεται το νερό και να πλένονται οι δεξαμενές. Η AFA δεν πιστεύει ότι αυτή η νομοθεσία είναι επαρκής ή ότι επιβάλλεται αποτελεσματικά».



0 Response to " Γιατί οι αεροσυνοδοί δεν πίνουν νερό στο αεροπλάνο "

Δημοσίευση σχολίου