newscity1.net

Σε αυτήν την χώρα οι γιατροί συνταγογραφούν βόλτες αντί για φάρμακα

Υπάρχει ένας είδος «φαρμάκου» χωρίς παρενέργειες και κόστος: ο περίπατος στη φύση.
Και πλέον οι γιατροί στη Σκοτία έχουν το δικαίωμα να τον συνταγογραφούν στους ασθενείς τους με
σκοπό όχι μόνο στο να βελτιωθεί η σωματική υγεία και να μειωθούν οι ψυχικές νόσοι, το στρες και το άγχος.

Στον σύγχρονο κόσμο συνήθως δεν δίνουμε και μεγάλη σημασία, όμως o χρόνος που αφιερώνουμε στη φύση είναι καθοριστικός για την ευημερία μας όπως επισημαίνουν έρευνες σαν κι αυτή. Αν περνάμε 90 λεπτά της μέρας μας στη φύση, περιορίζεται η δραστηριότητα στην περιοχή του εγκεφάλου που συνδέεται με την κατάθλιψη.

Παράλληλα μειώνεται η επιθετικότητα, βελτιώνεται ο έλεγχος του πόνου και δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα. Υπάρχει ένα ολόκληρο φυλλάδιο «φυσικών» συνταγογραφήσεων που συνοδεύει το πρόγραμμα, γεμάτο με προτάσεις. Ανάμεσα σε άλλα, το πρόγραμμα προτείνει να φτιάξουμε έργα τέχνης στις παραλίες από φυσικά υλικά, να φυτέψουμε βολβούς ή να κάνουμε bird watching.

Μάλιστα προτείνουν διάφορες δραστηριότητες ανά μήνα: Για παράδειγμα, τον Οκτώβριο, μπορούμε να εκτιμήσουμε ένα σύννεφο ή να μιλήσουμε με ένα άλογο. Τον Νοέμβριο, να ταΐσουμε τα πουλιά στον κήπο. Κι όσο για τον Μάιο, τότε μπορούμε να χώσουμε το πρόσωπό μας στο χορτάρι.

Κι όλα αυτά, με συνταγή γιατρού. Μπορούμε να βρούμε όλες τις προτάσεις, εδώ. Ενώ οι «συνταγές φύσης» διατίθενται επί του παρόντος μόνο στη Σκοτία, κανείς δεν μας σταματά από το να συνταγογραφήσουμε λίγη φύση στον εαυτό μας.



0 Response to " Σε αυτήν την χώρα οι γιατροί συνταγογραφούν βόλτες αντί για φάρμακα "

Δημοσίευση σχολίου