newscity1.net

9 αποτελεσματικοί τρόποι για να μειώσεις την όρεξή σου...

Πως να αποκτήσετε γραμμωμένους κοιλιακούς μέσα σε 1 μόνο μήνα Κάποιες φορές το μόνο που
χρειάζεται για να..χάσεις μερικά κοιλάκια είναι
οι συνθήκες κάτω από τις οποίες τρως και όχι αυτό καθ’αυτό το φαγητό. Δες παρακάτω ποιοι είναι οι 9 τρόποι με τους οποίους μπορείς να μειώσεις την όρεξή σου χωρίς να νιώσεις ότι καταπιέζεσαι..



 

1. Φάε περισσότερα λιπαρά

Μπορεί να ακούγεται τρελό το να φας περισσότερα λιπαρά για να σου κοπεί η όρεξη αλλά υπάρχουν έρευνες που έχουν δείξει ότι το ελαϊκό οξύ, το οποίο είναι “καλό” λιπαρό, βοηθάει το λεπτό έντερο να παράγει μία ουσία η οποία με τη σειρά της δίνει εντολή στν εγκέφαλο να σταματήσει να τρώει. Εξαιρετικές πηγές “καλού” λίπους αποτελούν τα καρύδια, το αβοκάντο και το παρθένο ελαιόλαδο.

2. Κόψε το φαγητό σου σε μπουκίτσες

Έρευνες έχουν δείξει ότι το να κόβεις το φαγητό σε μικρά κομματάκια ενισχύει τον κορεσμό περισσότερο από το να τρως μεγαλύτερα κομμάτια, παρόλο που οι θερμίδες παραμένουν οι ίδιες. Ένα πείραμα σε φοιτητές έδειξε ότι σε αυτούς που δόθηκε ένα ολόκληρο κουλούρι φαγώθηκε όλο ενώ αυτοί στους οποίους το κουλούρι δόθηκε σε μικρά κομματάκια δν το έφαγαν όλο. Δοκίμασε και εσύ αυτό το κόλπο και θα δεις ότι θα νιώσεις πολύ πιο σύντομα χορτάτη.

3. Πάρε μία δόση ενδορφίνης

Μία έρευνα στη Βραζιλία έδειξε ότι πέρα από την καύση θερμίδων, η άσκηση μπορεί να δημιουργήσει ένα αίσθημα κορεσμού. Αυτό μπορεί να συμβεί ακόμα και με το περπάτημα. Μία άλλη έρευνα έδειξε ότι αν στο διάλειμμα της δουλειάς σου περπατήσεις γι 15 λεπτά αντί να κάτσεις για 15 λεπτά, θα κόψεις το τσιμπολόγημα εν ώρα εργασίας κατά 50%.

4. Χρησιμοποίησε τις αισθήσεις σου

Το να χρησιμοποιείς πολλά αρωματικά στα φαγητά σου μπορεί να βοηθήσει στο να τρως λιγότερο. Τροφές που έχουν πολύ έντονες μυρωδιές μειώνουν την όρεξή σου κ σε κάνουν να θες να φας λιγότερο κατά 5-10%.

5. Φάε σίκαλη

Οι τροφές που περιέχουν σίκαλη σε κάνουν να θες να φας λιγότερο. Έρευνες έχουν δείξει ότι η σίκαλη προκαλεί μία αίσθηση πληρότητας. Ο πιο εύκολος τρόπος για να φας σίκαλη είναι σε μορφή κράκερ ενώ μπορεί να τη βρεις και σε διάφορες τροφές, όπως είναι τα μακαρόνια σίκαλης.

6. Βασίσου στη μνήμη σου

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Birmingham απέδειξαν πως το να θυμάσαι τι έφαγες το μεσημέρι επηρεάζει την ποσότητα των αλμυρών ή γλυκών σνακ που θα φας το απόγευμα.

7. Ξεκίνησε τη μέρα σου σωστά

Το ακους από την ημέρα που πρωτοπήγες στο σχολείο αλλά εξακολουθεί ακόμα και σήμερα που έχεις μεγαλώσει να είναι πολύ σημαντικό. Ο λόγος για το πρωινό το οποίο πρέπει να είναι πλούσιο για να σου δώσει την απαιτούμενη ενέργεια που χρειάζεσαι. Όσοι παραλείπουν το πρωινό τρώνε 40% περισσότερα γλυκά, 55% περισσότερα αναψυκτικά, 45% λιγότερα λαχανικά και 30% λιγότερα φρούτα από αυτούς που τρώνε πρωινό.

8. Χαλάρωσε

Αν συνηθίζεις να τρως στο πόδι και να καταπίνεις το φαγητό σου πριν προλάβεις να το μασήσεις, προσπάθησε να σταματήσεις. Όταν τρως πολύ γρήγορα ο οργανισμός σου αργεί να καταλάβει ότι έχεις χορτάσει και έτσι τρως πολύ περισσότερο καθώς δε νιώθεις γεμάτη.

9. Φτιάξε ατμόσφαιρα

Ο απαλός φωτισμός και η μουσική δεν είναι μόνο για ατμόσφαιρα. Έρευνες έχουν δείξει ότι βοηθούν και στο να τρως πιο σωστά κ πιο αργά. Έχεις παρατηρήσει ότι όταν πηγαίνεις σε ένα εστιατόριο που έχει αυτά τα δύο στοιχεία δεν τρως όλο το φαγητό σου; Το ίδιο θα συμβεί αν φτιάξεις μία ρομαντική ατμόσφαιρα στο σπίτι σου.




0 Response to " 9 αποτελεσματικοί τρόποι για να μειώσεις την όρεξή σου... "

Δημοσίευση σχολίου