newscity1.net

Δείτε τι κερδίζετε με 5 λεπτά τρέξιμο την ημέρα

Η σωματική άσκηση σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή είναι ακρογωνιαίος λίθος για την καλή κατάσταση της υγείας μας.Ακόμα και
η πιο απλή δραστηριότητα, όπως το περπάτημα σε έντονο ρυθμό και το ελαφρύ τρέξιμο, είναι αρκετά για να προσφέρουν στον οργανισμό μας μοναδικά οφέλη.Δείτε πόσα κερδίζετε με μόλις 5' τρεξίματος καθημερινά:






Καλύτερη εγκεφαλική λειτουργία

Το τρέξιμο ανεβάζει τον καρδιακό ρυθμό και αυξάνει την κυκλοφορία πλούσιου σε οξυγόνο αίματος σε όλο το σώμα, συμπεριλαμβανομένου και του εγκεφάλου. Έρευνα έχει δείξει ότι το τρέξιμο βελτιώνει την εγκεφαλική λειτουργία, τη γνωστική λειτουργία και την καρδιαγγειακή υγεία σε υγιείς ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας. Το τακτικό τρέξιμο μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της ροής του αίματος στον ιππόκαμπο του εγκεφάλου, περιοχή-κλειδί για την πιθανότητα εκδήλωσης της νόσου του Αλτσχάιμερ.


Καλύτερη ψυχική διάθεση

Το τρέξιμο οδηγεί σε αύξηση των ενδοκανναβινοειδών. Πρόκειται για χημικές ουσίες στον εγκέφαλο που σηματοδοτούν την ευχαρίστηση/ικανοποίηση, σύμφωνα με έρευνα του 2012 που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Experimental Biology.
Καλύτερος ύπνος

Έρευνα του 1012 που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Adolescent Health έδειξε ότι τα άτομα που έτρεχαν τακτικά, έδειξαν βελτίωση στην ποιότητα του ύπνου τους, στην διάθεση και τη συγκέντρωσή τους κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας. Επιπλέον, η σωματική άσκηση μειώνει το άγχος και την κατάθλιψη.
Χαμηλότερη αρτηριακή πίεση

Αν και το τρέξιμο αυξάνει απότομα τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης, αυτό είναι κάτι προσωρινό και δεν πρέπει να σας ανησυχεί. Τα οφέλη από το τρέξιμο για μόλις 5' την ημέρα μπορεί επίσης να επιτευχθούν με 15 λεπτά έντονου/γρήγορου περπατήματος, σύμφωνα με την American Heart Association. Αυτό μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο υπέρτασης, την υψηλή χοληστερόλη και τον διαβήτη όσο και το τρέξιμο.





0 Response to " Δείτε τι κερδίζετε με 5 λεπτά τρέξιμο την ημέρα "

Δημοσίευση σχολίου