newscity1.net

Οι εξωγήινοι (αν υπάρχουν) τα βλέπουν... όλα ! (video)

Το αν υπάρχουν εξωγήινοι είναι κάτι το οποίο ακόμα δεν έχει απαντηθεί οριστικά, με τις θεωρίες
να δίνουν και να παίρνουν. Αν πάντως υπάρχουν και παρακολουθούν
με κάποιον τρόπο τον πλανήτη μας, μπορούν να δουν πολλά πράγματα που δε φανταζόμαστε. Συγκεκριμένα, μπορούν να παρακολουθήσουν μεγάλο ποσοστό των μετακινήσεών μας.

το πορτοκαλί χρώμα που έχουν οι θάλασσες και οι ωκεανοί (και είναι πιο σκούρο κοντά στις ακτές) δείχνει πώς τα σωματίδια και τα αέρια που εκλύονται από τις μηχανές των πλοίων (κυρίως το διοξείδιο του αζώτου) δημιουργούν στρώματα νεφών που είναι ορατά από το διάστημα, αφήνοντας το “στίγμα” της πορείας των πλοίων.


newscity1.net

Η εικόνα αυτή, επίσης από δορυφόρο της NASA, καταγράφει την πορεία πλοίων που διασχίζουν τον Ειρηνικό Ωκεανό, αλλά αυτή τη φορά δεν είναι το διοξείδιο του αζώτου που δημιουργεί αυτό το αποτύπωμα, αλλά τα σωματίδια του αεροζόλ, που προέρχονται από πλοία και δημιουργούν νέφη τα οποία είναι πιο εμφανή από τα άλλα, καθώς τα σωματίδια που τα αποτελούν είναι μικρότερα και περισσότερα.

Αλλά φυσικά δεν είναι τα πλοία τα μόνα μέσα μετακίνησης των οποίων η πορεία φαίνεται από το διάστημα. Η εικόνα αυτή προέρχεται από αεροπλάνα στον εναέριο χώρο του Καναδά, και τα ίχνη που αφήνουν πίσω τους τα αεροσκάφη μπορούν να διατηρηθούν μέχρι και για 14 ώρες, αν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.

Όμως και οι μετακινήσεις μας μέσω ξηράς δεν είναι κρυφές από τους εξωγήινους παρατηρητές, ή από τους γήινους που εξερευνούν το διάστημα, όπως μας δείχνει αυτή η φωτογραφία από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, που απεικονίζει τα φώτα της Ουάσινγκτον, που δείχνουν καθαρά τους δρόμους στους οποίους μετακινούνται τα πάσης φύσεως οχήματα.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε πώς φαίνεται η κυκλοφορία των πλοίων στον πλανήτη από το διάστημα.
































0 Response to " Οι εξωγήινοι (αν υπάρχουν) τα βλέπουν... όλα ! (video) "

Δημοσίευση σχολίου