newscity1.net

Συμβουλές για διατηρήσετε την ενέργειά σας στο φουλ

Yπάρχει και μια σημαντική μερίδα
ανθρώπων που βλέπουν τις αντοχές τους
να μειώνονται και την ενέργειά τους να… εξατμίζεται!

Παρακάτω ακολουθούν κάποιες απλές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την ενέργειά σας στο φουλ, ακόμα και όταν ο υδράργυρος «έχει χτυπήσει»... κόκκινο!

Σκωτσέζικο ντους

Αύξησε την ενέργειά σου απολαμβάνοντας ένα σκωτσέζικο ντους. Η εναλλαγή ζεστού και κρύου νερού υπόσχεται να τονώσει την κυκλοφορία του αίματος κι επομένως να σε γεμίσει ευεξία και ενεργητικότητα. Παρόλα αυτά, καλό είναι να το αποφύγεις σε περίπτωση που πάσχεις από κάποιο καρδιαγγειακό νόσημα.

Τι να κάνεις: Ξεκίνησε το ντους με ζεστό νερό και σταδιακά μείωσε τη θερμοκρασία, ώστε να το νιώθεις ολοένα και πιο δροσερό. Όταν γίνει κρύο, βρέξε το δεξί πόδι σου, συνέχισε με το αριστερό, έπειτα το δεξί χέρι, το αριστερό, την κοιλιά, τη μέση και το πρόσωπο. Άφησε τελευταίο το στήθος κι ρίξε κρύο νερό σε όλο το σώμα. Επαναλαμβάνεις κάθε φορά που γυρίζεις το νερό από το ζεστό στο κρύο.

Γίνε... μακαρονάς

Τα ζυμαρικά αποτελούν μία από τις βασικότερες πηγές αμύλου, του σύνθετου υδατάνθρακα που δίνει ενέργεια στον οργανισμό με αργό ρυθμό. Με άλλα λόγια, μάς τονώνουν για περισσότερη ώρα. Επιπλέον, αυξάνουν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα, γεγονός που οδηγεί στην έκκριση ινσουλίνης, η οποία, με τη σειρά της αυξάνει τη σεροτονίνη στον εγκέφαλο.

Τι να κάνεις: Φρόντισε να εντάξεις στη διατροφή σου περισσότερους σύνθετους υδατάνθρακες. Κι αν φοβάσαι ότι τα ζυμαρικά μπορεί να σε παχύνουν, οι ειδικοί θα σε διαψεύσουν. Μισό φλιτζάνι μαγειρεμένου σπαγγέτι περιέχει μόλις 99 θερμίδες, με την προϋπόθεση βέβαια ότι δεν τα έχεις «κάψει» σε λάδι ή βούτυρο και δεν τα έχεις περιχύσει με «πλούσιες» σάλτσες. Απόλαυσέ τα λοιπόν με κόκκινη σάλτσα.
Να το πιεις στο ποτήρι

Το βότανο huang qi (ή «Aστράγαλος ο Mεμβρανώδης», όπως είναι η ελληνική ονομασία του) αυξάνει την ενέργεια και μάς «ανεβάζει» ψυχολογικά. Επιπλέον, λειτουργεί και σαν ισχυρό ενισχυτικό του ανοσοποιητικού. Είναι ιδανική επιλογή για όσους νιώθουν «πεσμένοι», αδρανείς και απαθείς, χωρίς επιθυμία για οποιαδήποτε δραστηριότητα.

Τι να κάνεις: Σ' αυτή την περίπτωση είναι χρήσιμη η ρίζα του βοτάνου. Τη ρίχνεις σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτεις ένα φλιτζάνι νερό και τη βράζεις για 30'. Μπορείς να πίνεις μέχρι δύο κούπες την ημέρα (ξαναβράζοντάς το), ακόμα και για έναν ολόκληρο μήνα αν χρειαστεί (συστήνεται μία εβδομάδα διάλειμμα μετά από 3 εβδομάδες λήψης). Η ενεργητικότητά σου θα αυξηθεί μέσα σε λίγες μέρες.





0 Response to " Συμβουλές για διατηρήσετε την ενέργειά σας στο φουλ "

Δημοσίευση σχολίου