newscity1.net

4 Mύθοι για την καριέρα που πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις

Κακά τα ψέματα, όσο τα χρόνια περνούν, οι κοινωνίες αλλάζουν και η δουλειά μας γίνεται ολοένα και πιο σημαντική, αν θέλαμε ας κάναμε κι αλλιώς, οι προτεραιότητες αλλά και γενικότερα
οι προσδοκίες μας μεταβάλλονται, με αποτέλεσμα
όλοι αυτοί οι μύθοι και οι πεποιθήσεις γύρω από την καριέρα, να γιγαντώνονται!


Μην εμπιστεύεσαι κανέναν, μη δίνεις δικαιώματα, μην κάνεις φιλίες στο χώρο της δουλειάς, μην τολμήσεις να ερωτευτείς, και κυρίως και πάνω απ' όλα, μη χάσεις την ψυχραιμία σου! Και φυσικά ακόμη ένας νόμος για τη γυναίκα, είναι να μην μείνεις έγκυος στο απόγειο της καριέρας σου! Θεέ μου, δεν είναι αγχωτικό και βαρύ όλο αυτό; Παρακάτω λοιπόν, σας έχουμε κάποιους πολύ βασικούς επαγγελματικούς μύθους, που καλό θα ήταν να σταματήσετε να πιστεύετε μπας και καταφέρετε να σώσετε την ψυχική σας υγεία!

1. Οι γυναίκες σκάβουν η μία το λάκκο της άλλης: Νομίζω ότι στην προκειμένη δεν είναι θέμα φύλου αλλά κυρίως χαρακτήρα. Δηλαδή, αν κάποιος είναι ανταγωνιστικός και ζηλιάρης έτσι κι αλλιώς, δε θα είναι μόνο με άτομα του ιδίου φύλου αλλά ανεξαρτήτως αυτού. Βασικό επίσης ρόλο, παίζει και το γεγονός ότι έχουμε μεγαλώσει νομίζοντας ότι είμαστε το αδύνατο φύλο, κάτι που φυσικά έχει αρνητικό αντίκτυπο στην επαγγελματική μας συμπεριφορά. Στην προσπάθεια λοιπόν να αποδείξουμε τι αξίζουμε, είμαστε ικανές να μετατραπούμε σε σκύλες και τελικά να πατήσουμε επί πτωμάτων. Και ποιος είναι ο πιο εύκολος στόχος; Μα φυσικά οι άλλες γυναίκες. Ε λοιπόν ηρεμήστε διότι αυτό είναι μεμονωμένο παράδειγμα. Υπάρχουν πολλές επιτυχημένες γυναίκες εκεί έξω διατεθειμένες να βοηθήσουν νέα κορίτσια.

2. To να διαπραγματευτείς σε κάνει αχάριστο: Συγνώμη βρε παιδιά αλλά όλοι για ένα κούτελο ζούμε. Δηλαδή, μπορεί οι δουλειές, και μάλιστα οι δουλειές καριέρας να είναι δυσεύρετες και να πρέπει να τις αγαπάμε και να τις σεβόμαστε, αλλά όταν κάνεις υπερβολικά πολλές εκπτώσεις στα θέλω και τις φιλοδοξίες σου, στο τέλος χάνεις και την εκτίμηση του ίδιου σου του αφεντικού. Δε είναι κακό να διαπραγματευτείς, ή ακόμη και να αρνηθείς κάτι, εφόσον φυσικά το εξετάσεις και συνειδητοποιήσεις ότι δε σου ταιριάζει. Kαι όσον αφορά στον μισθό: Ναι λοιπόν, μπορείς κι εκεί να διαπραγματευτείς, εφόσον θεωρείς ότι αξίζεις περισσότερα. Κάτι που φυσικά προυποθέτει και τη δέουσα αυτογνωσία.

3. Μεγάλη καριέρα κάνεις μία μόνο φορά στη ζωή σου: Ελάτε τώρα δεν μπορεί να το πιστεύετε αυτό. Πάρτε για παράδειγμα όλους αυτούς τους σπουδαίους ηθοποιούς, που το έριξαν στην σκηνοθεσία και τα... κατάφεραν! Προφανώς και το ταλέντο είναι απαραίτητη προυπόθεση, αλίμονο, αλλά το ότι έχεις διαπρέψει ως λογιστής, δε σημαίνει ότι δε θα γίνεις καλός επιχειρηματίας ή ζαχαροπλάστης ή ακόμη και φωτογράφος. Αν είναι αυτό που όντως επιθυμείς τότε λογικά θα το κάνεις και καλά.

4. Οι πετυχημένες γυναίκες δεν μπορούν να κάνουν οικογένειες: Ναι καλά. Αυτή είναι η δικαιολογία του μπακουριού, που υποστηρίζει ότι είναι καριερίστα, ή της άνεργης μητέρας η οποία δεν κάνει τίποτε άλλο από το να κάθεται σπίτι με τα παιδιά. Δε θεωρούμε κακό κανένα από τα παραπάνω ωστόσο, αρκεί φυσικά να μη χρησιμοποιούνται ως δικαιολογία. Γιατί η ιστορία έχει δείξει, ότι μια χαρά συνδυάζονται καριέρα και οικογένεια, και ότι τα παιδιά που δεν είχαν όλη την ώρα την μητέρα πάνω από το κεφάλι τους, βγήκαν πολύ πιο φυσιολογικά και ανεξάρτητα. Σκεφτείτε και το άλλο: Κανένα παιδί δε θέλει να βλέπει την μητέρα του μέσα στην κατάθλιψη με την ρόμπα και την παντόφλα, αλλά περιποιημένη και δυναμική. Όσο μπορεί τουλάχιστον.
0 Response to " 4 Mύθοι για την καριέρα που πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις "

Δημοσίευση σχολίου