newscity1.net

Οι πιο παράξενες φυλακές του κόσμου!

Οι πιο παράξενες φυλακές του κόσμου είναι αυτές που οι τρόφιμοι περνούν ζωή χαρισάμενη, καθώς απολαμβάνουν σειρά προνομίων, όπως επιδόματα
και ασχολίες, για τα οποία οι ελεύθεροι πολίτες πρέπει να εργαστούν σκληρά. Ή φυλακές που η τρόφιμοι βιώνουν την απόλυτη κόλαση, καθώς
εκτίουν τη ποινή τους αλυσοδεμένοι ή απομονωμένοι.1. Φυλακή San Pedro, Βολιβία

Κύρια μέριμνα του καταστήματος είναι να αποτρέψει τις αποδράσεις των 1.500 τροφίμων της. Για αυτό τον λόγο έχει αναπτύξει έναν ιδιαίτερο σύστημα ασφαλείας. Σε αυτή τη φυλακή δεν υπάρχουν φύλακες, γιατί η διεύθυνση έχει φροντίσει τη δημιουργία μιας "μικρο κοινωνίας" μέσα σε αυτές και οι τρόφιμοι ενοικιάζουν τα κελιά τους.

Κι όμως, η ενοικίαση των κελιών είναι γεγονός, μάλιστα στον χώρο των φυλακών υπάρχουν καταστήματα κ δυο νηπιαγωγεία για τα παιδιά των φυλακισμένων, των οποίων οι οικογένειες μπορούν να ζουν εκεί, δημιουργώντας, έτσι, τη δική τους κοινωνία.

2. Φυλακή Ezeiza Penitentiary, Αργεντινή

Παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, όπως κάμερες και αισθητήρες εντοπισμού κίνησης (τύπου λέιζερ) 13 τρόφιμοι κατάφεραν να αποδράσουν το 2013 από υπόγειο τούνελ. Μάλιστα, όπως αναφέρεται την ίδια χρονιά άλλοι 100 τρόφιμοι κατάφεραν να αποδράσουν, κάτι που αποδόθηκε στη διαφθορά των φυλάκων, που τους βοήθησαν.

3. Φυλακή Pollsmoor, Νότια Αφρική

Μια περίτεχνα δημιουργημένη φυλακή που φιλοξενεί κυρίως συμμορίες, όπως η Numbers Gang και τις υπόλοιπες συμμορίες που βρίσκονται υπό τον έλεγχό της. Η συμμορία έσπερνε για σειρά ετών τον τρόμο σε όλη τη πόλη, χαρακτηριστικό της συμμορίας είναι οι μπαρόκ τελετουργίες για την ιεραρχία. Η επιρροή της είναι τόσο ισχυρή, ώστε όλες οι προσπάθειες για τη μείωση της δύναμής της να πέσουν στο κενό.

4. Φυλακή Al-Ha’ir, Σαουδική Αραβία

Η Σαουδική Αραβία κατηγορείται για ένα σωρό κοινωνικά θέματα, όπως η αντιμετώπιση των γυναικών και οι δημόσιες εκτελέσεις. Ωστόσο, η χώρα είναι γνωστή για μια από τις πιο πολυτελείς φυλακές του κόσμου. Οι τρόφιμοι των συγκεκριμένων φυλακών μοιάζουν περισσότερο με τουρίστες σε πεντάστερο ξενοδοχείο, παρά με φυλακισμένους. Όλα αυτά, γιατί απολαμβάνουν σειρά προνομίων, όπως τα επιδόματα στις οικογένειες των τροφίμων, ενώ τους παρέχεται υποστήριξη μέσω ειδικών προγραμμάτων για την επανένταξή τους στη κοινωνία.

5. Φυλακή Tihar, Ινδία

Πρόκειται για το μεγαλύτερο σωφρονιστικό κατάστημα της Νότιας Ασίας. Οι τρόφιμοι της ξεπερνούν τους 11.000 ανθρώπους, παρόλο που η χωρητικότητά της είναι για 5.200. Σχεδόν το 25% των τροφίμων έχουν φυλακιστεί για δολοφονίες. Τα προγράμματα αποκατάστασης περιλαμβάνουν τέχνη, μουσική, μαθήματα στοχασμού, μαγειρικής και άλλα.

6. Φυλακή Bang Kwang, Ταΐλάνδη

Είναι γνωστή ως το Hilton της Bang Kwang, είναι η φυλακή με τους περισσότερους φυλακισμένους που έχουν μεγαλύτερη ποινή των 25 ετών, στον κόσμο. Μέχρι το 2013, ήταν συνηθισμένο, οι τρόφιμοι να φορούν στα πόδια τους μεταλλικά δεσμά για ένα μεγάλο διάστημα, ενώ όσοι αντιμετώπιζαν θανατική ποινή τα φορούσαν πάντα.

7. Φυλακή Petak, Ρωσία

Η συγκεκριμένη φυλακή είναι απόλυτα απομονωμένη, καθώς βρίσκεται σε ένα νησί στη λίμνη Novozero. Όλοι οι κρατούμενοι της, δηλαδή οι193 τρόφιμοι, αντιμετωπίζουν ισόβια φυλάκιση. Η φυλακή συνδέεται με το μεγαλύτερο κ κεντρικό νησί με δυο ξύλινες γέφυρες. Οι τρόφιμοι περνούν 22.5 ώρες σε κελιά με άλλους κρατούμενους και 1.5 ώρα σε εξωτερικό κελί μόνοι τους.

8. Φυλακή Qincheng, Κίνα

Η φυλακή Qincheng είναι υψηλής ασφαλείας και οι περισσότεροι από τους τροφίμους έχουν φυλακιστεί για εγκλήματα που έχουν διαπράξει κατά του κράτους, όπως συνομωσίες. Όπως αναφέρεται, οι κρατούμενοι δεν έχουν επαφή ή επικοινωνία με άλλους συγκρατούμενους και εκτίουν τη ποινή τους απομονωμένοι. Ενώ, πρόσφατα άρχισε να αποτελεί το νέο σπίτι των πολιτικών που έχουν κατηγορηθεί για διαφθορά, ωστόσο αυτοί έχουν καλύτερη αντιμετώπιση και απολαμβάνουν πολλά προνόμια.


0 Response to " Οι πιο παράξενες φυλακές του κόσμου! "

Δημοσίευση σχολίου