newscity1.net

-Περίεργο- αεροσκάφος δημιούργημα του Ψυχρού Πολέμου

Περίεργος στρατιωτικός εξοπλισμός δημιουργήθηκε κατά την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου καθώς η Σοβιετική Ένωση και οι ΗΠΑ
προσπαθούσαν να ελέγξουν αντίστοιχα την στρατιωτική δύναμη της αντίπαλης χώρας.

Μια από τις πιο εκπληκτικές δημιουργίες της εποχής ήταν το Bartini Beriev VVA-14, μια δημιουργία του Ιταλού σχεδιαστή Robert Bartini. Ένα αεροσκάφος του οποίου τα σχέδια υποστήριξης του δίνουν την εμφάνιση ενός «βομβιστή» στριμωγμένου σε άτρακτο που θυμίζει Star Trek.

Το φαντάστηκαν σαν ένα αμφίβιο αεροσκάφος που σχεδιάστηκε να δρα αμυντικά ενάντια στα Αμερικανικά πυρηνικά υποβρύχια. Υποτίθεται πως θα έπρεπε να είναι ικανό να ανεβαίνει στο επίπεδο της θάλασσας και ταυτόχρονα να «έχει μάτια» κ στους υποβρύχιους στόχους ενώ θα εξασφάλιζε και την ασφάλεια του από επιθέσεις άλλων υποβρυχίων. Μόνο δυο Bartini Beriev VVA-14 φτιάχτηκαν, και η κατασκευή τους εγκαταλείφτηκε. Το μόνο απομεινάρι είναι η προσομοίωση του έξω στο Ρωσικό Μουσείο της Πολεμικής Αεροπορίας στο Monino, έξω από τη Μόσχα

Το Bartini Beriev VVA-14 είχε τριμελές πλήρωμα και η πρώτη πτήση του έγινε 4 Σεπτεμβρίου 1972. Εκείνη την περίοδο, το πρωτότυπο δεν ήταν ακόμα εφοδιασμένο με εξοπλισμούς στήριξης για υδρόβιες εκφορτώσεις . Η πρόσθεσή τους στο VVA-14 του επέτρεπε να προσγειώνεται στην θάλασσα. Επίσης, το αεροσκάφος μπορούσε να αιωρείται στην επιφάνεια της θάλασσας επιτυχώς.









0 Response to " -Περίεργο- αεροσκάφος δημιούργημα του Ψυχρού Πολέμου "

Δημοσίευση σχολίου