newscity1.net

Δέκα πανέμορφα αλλά θανατηφόρα φυτά

Πολλά ανθοφόρα φυτά είναι τόσο όμορφα για να είναι θανατηφόρα, αλλά πίσω από τη γοητεία τους κρύβεται ένας εν ψυχρώ δολοφόνος.Οι δηλητηριώδεις ουσίες που περιέχονται σε αυτά μπορούν να επιφέρουν
το θάνατο, σε μερικές περιπτώσεις και ακαριαία.

Όλα τα λουλούδια σε αυτό τν κατάλογο είναι επικίνδυνα και καλό θα ήταν να δούμε ποια είναι…

10 – Kalmia Latifolia

Ευρέως γνωστό ως δάφνη, το latifolia kalmia παράγει μικρά ροζ και λευκά άνθη στα τέλη της άνοιξης και φυτρώνει σχεδόν παντού στο ανατολικό τμήμα των Ηνωμένων Πολιτειών – είναι το λουλούδι της Πενσυλβάνια και του Κονέκτικατ. Κρυμμένη πίσω απ την ομορφιά της βρίσκεται μια επικίνδυνη τοξίνη, η andromedotoxin, που προκαλεί ανωμαλία του καρδιακού παλμού.

9 – Jacobaea Vulgaris

Jacobaea Vulgaris ή ιακώβαιο είναι ένα κοινό αγριολούλουδο που παίζει σημαντικό ρόλο στο βρετανικό οικοσύστημα. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει επιβεβαιώσει τουλάχιστον οκτώ τοξικά αλκαλοειδή που υπάρχουν στο ιακώβαιο, και η συχνή έκθεση σε αυτό δημιουργεί μακροπρόθεσμα προβλήματα στην υγεία.

8 – Veratrum

Αναπτύσσεται σχεδόν σε κάθε βουνό στο βόρειο ημισφαίριο και βγάζει πανέμορφα λευκά λουλουδάκια. Κάθε κομμάτι του ωστόσο, από τις ρίζες προς την κορυφή είναι τοξικό.

7 – Zantedeschia

Πανέμορφο φυτό που καλλιεργείται σε κάθε ήπειρο, αλλά κυρίως στην Ανταρκτική. Συχνά αναφέρεται ως Calla Lily. Τα λουλούδια έχουν σχήμα σωλήνα και διάφορα χρώματα αλλά περιέχουν το θανατηφόρο οξαλικό ασβέστιο, μια χημική ουσία που σχηματίζει βελονοειδείς κρυστάλλους στο εσωτερικό των κώνων. Μια μικρή δόση της χημικής ουσίας είναι αρκετή για να προκαλέσει πρήξιμο του λαιμού και βλάβη στους αεραγωγούς.

6 – Colchicum autumnale

Φύεται στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης και της Νέας Ζηλανδίας και είναι εγγενής στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι κοινώς γνωστό ως «γυμνή κυρία», ένα πολύ σέξι όνομα για να συγκαλύψει κάτι τόσο θανατηφόρο. Περιέχει τη χημική ουσία κολχικίνη που είναι τόσο επικίνδυνη όσο και το αρσενικό.

5 – Laburnum

Η Laburnum ή κοινώς γνωστή ως «χρυσή αλυσίδα,» περιέχει τη χημική ουσία κυτισίνη. Σε χαμηλές δόσεις, δεν είναι τρομερά επιβλαβής αλλά μάλλον χρήσιμη αφού βοηθά τους ανθρώπους να σταματήσουν το κάπνισμα, καθώς συνδέει τους νικοτινικούς υποδοχείς.

4 – Cerbera Odollam

Γνωστό και ως το «δέντρο της αυτοκτονίας», ήταν ο κύριος ένοχος σε αριθμό θανάτων στη νοτιοδυτική περιοχή της Ινδίας μεταξύ 1989 και 1999. Ο ισχυρός γλυκοζίτης που ονομάζεται cerberin αρχίζει να δουλεύει μέσα σε μια ώρα μετά την κατάποση. Τα συμπτώματα της δηλητηρίασης περιλαμβάνουν πόνο στο στομάχι, «βαθύ ύπνο» και ξαφνική καρδιακή ανακοπή.

3 – Sanguinaria Canadensis

Γνωστό ως κοκκινόριζα, φύεται στο μεγαλύτερο μέρος της Βόρειας Αμερικής. Το χρώμα από τη ρίζα του χρησιμοποιείται ως βαφή αν και περιέχει τη χημική ουσία sanguarine που είναι επικίνδυνα τοξική.

2 – Adenium obesum

Είναι εγγενές στην Αφρική και έχει χρησιμοποιηθεί ως όπλο από τις φυλές για αιώνες. Το δηλητήριο εξάγεται από το φυτό με βρασμό των λουλουδιών για 12 ώρες δημιουργώντας ένα εξαιρετικά θανατηφόρο μείγμα, που χρησιμοποιείται σε βέλη και τόξα. Χρησιμοποιείται κυρίως για τη θανάτωση ζώων.

1 – Oenanthe crocata

Εξαιρετικά δηλητηριώδες φυτό αφού το δραστικό δηλητήριο oenanthotoxin συγκεντρώνεται μόνο στους μίσχους και στις ρίζες του. Μία ρίζα είναι αρκετή για να σκοτώσει μια αγελάδα! Θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνο λόγω της ομοιότητάς του με πολλά εδώδιμα φυτά, όπως το κινεζικό σέλινο ή ο ιαπωνικός μαϊντανός.

0 Response to " Δέκα πανέμορφα αλλά θανατηφόρα φυτά "

Δημοσίευση σχολίου