newscity1.net

Υπάρχουν τελικά άλλα εξωγήινα είδη;

Υπάρχουν οι υποστηρικτές της θεωρίας ότι υπάρχουν και ερπετοειδείς και μεταμορφικά ανθρωπο-ερπετοειδή υβρίδιά τους, (που τους λένε ΥΠΕΡσυνωμοσιολόγους),όπως υπάρχουν και
αυτοί που απορρίπτουν κάθετα αυτή τη θέαση, και τους λένε ορθολογιστές...ρεαλιστές και "προσγειωμένους".

Αμφότεροι βέβαια, δέχονται την ύπαρξη του "ερπετοειδούς" μέρους του εγκεφάλου, αυτό που υποβάλλει το "εγώ" και το "η πάρτη μου πρώτα" στυλάκι που διακατέχει τους πάντες, άλλους λιγότερο, άλλους περισσότερο.

Οι πρώτοι, ισχυρίζονται πως εκτός (αλλά πιθανότατα και εντός) γης, υπάρχει αυτό το ερπετοειδές είδος ανώτερης νοημοσύνης, που διαθέτει περισσότερη επιστημονική γνώση από τον άνθρωπο, περισσότερη σωματική δύναμη και διάρκεια ζωής, κι ακόμα περισσότερη εγωπάθεια. Μέχρι εδώ, καλά. Μπορώ (θεωρητικά μέχρι να αποδειχθεί πέραν πάσης αμφιβολίας) να το δεχτώ κι εγώ αυτό, καθότι δεν είμαι ΤΟΣΟ ανθρωποκεντρική ώστε να πιστεύω πως το μόνο έλλογο και νοήμον ον στο σύμπαν, είναι το ανθρωπόμορφο ή ανθρωποειδές και δη το ανθρωποειδές που κατοικοεδρεύει μόνο στη Γη.

Από αυτό όμως, μέχρι να πιστέψω πως υπάρχουν και ανθρωπο-ερπετικά υβρίδιά τους που είναι μεταμορφικά (έχουν δηλαδή την ιδιότητα να αλλάζουν μορφή κατά βούληση), η απόσταση είναι μεγάλη, και πάει μακρυά η βαλίτσα, πολύ μακρύτερα απ'τα δικό μου νοητικό και έλλογο πλαίσιο. Αν υπάρχει λοιπόν κάτι τέτοιο, θα πρέπει να μου αποδειχθεί πέραν πάσης αμφιβολίας, και όχι μέσω βιντεακίων που μπορεί να έχουν υποστεί τις όποιες παρεμβάσεις... Αυτή η απόδειξη για μένα, είναι μεγαλύτερο ζητούμενο από την απόδειξη της ύπαρξης των αμιγώς και μη μεταμορφικών ερπετοειδών, αφού όπως προείπα, αυτήν μπορώ να την δεχτώ θεωρητικά. Τη μεταμορφική όμως ιδιότητα, δεν μπορώ ούτε θεωρητικά να την ενστερνιστώ...

Η δεύτερη κατηγορία όμως, απορρίπτει ασυζητητί την πιθανότητα, να υπάρχουν στο σύμπαν νοήμονα όντα, με τη βιολογική δομή που υπάγεται στο είδος των ερπετών, παρ'όλο που αυτό το είδος, είναι γνωστό σ'εμάς τους γήινους, αφού ο πλανήτης διαθέτει μπόλικα έμβια σ'αυτή την κατηγορία...(φίδια, χελώνες, σαύρες, κροκοδείλους, κλπ).

Εδώ διίσταμαι. Και η λογική της διάστασής μου είναι η εξής: Αν ο πλανήτης Γη, που είναι κάτι μικρότερο απ κόκκος άμμου στο απέραντοσύμπαν, διαθέτει χιλιάδες είδη εμβίων κατώτερης νοημοσύνης απ'το ανθρώπινο είδος, δεν μπορώ να καταλάβω τι τους κάνει να πιστεύουν ότι ολάκερο το σύμπαν, δε μπορεί να διαθέτει αντίστοιχα έμβια είδη, ανώτερης νοημοσύνης (και απ'τον άνθρωπο ακόμα).

Ο λόγος που απορρίπτουν κάθετα την πιθανότητα να υπάρχει κ ανώτερης νοημοσύνης ερπετοειδές (ή εντομοειδές ή κητοειδές ή όποιο άλλο) είδος σ'ολάκερο το σύμπαν, δεν είναι αποδείξιμος, άρα παραμένει στη σφαίρα του υποκειμενικού, που πηγάζει από ένα σύστημα πεποιθήσεων, το οποίο σχηματίστηκε από την κοσμοθεωρία, τη θρησκεία που ασπάζονται,τις (περιορισμένες) γνώσεις που έχουν προσλάβει, και τη γενικότερη φιλοσοφία τους.

Όλες αυτές οι πεποιθήσεις, βασίζονται στον κακώς νοουμενο γεω-ανθρωποκεντρισμό, ο οποίος θέλει τη Γη ΚΕΝΤΡΟ του σύμπαντος, και τον άνθρωπο, το ΜΟΝΑΔΙΚΟ έμβιο νοήμον ον μέσα στο σύμπαν.

Πόσο λογικό είναι αυτό το "θέλω" των πεποιθήσεών τους; Κατά τη γνώμη μου, καθόλου.

Η προσωπική μου αντίληψη, βρίσκεται κάπου ανάμεσα στις δυο αντιλήψεις που περιέγραψα πιο πάνω.













0 Response to " Υπάρχουν τελικά άλλα εξωγήινα είδη; "

Δημοσίευση σχολίου