newscity1.net

Αυτά είναι τα πράγματα που υπολογίζουμε (εντελώς) λάθος

Στην καθημερινότητά μας αναγκαζόμαστε πολλές φορές να υπολογίσουμε και να ξανα-υπολογίσουμε πράγματα που μας φαίνονται αυτονόητα. Κι όμως, κάποια από αυτά που θεωρούμε αυτονόητα, δεν είναι καθόλου, καθώς τείνουμε να τα υπολογίζουμε... εντελώς λάθος!

Ποια είναι όμως αυτά τα πράγματα και πώς θα ακολουθήσουμε τους σωστούς τρόπους για τον υπολογισμό τους; Πάμε να τα δούμε όλα παρακάτω!

Οι δοσολογίες στο μαγείρεμα
Να μια περίπτωση που μπορούν να καταλάβουν αυτοί που μαγειρεύουν! Αν δεν το παρατηρήσεις- κυρίως λόγω κεκτημένης ταχύτητας και συνήθειας- τις περισσότερες φορές που μαγειρεύουμε, τείνουμε να χρησιμοποιούμε λάθος δοσολογίες, είτε στο λάδι είτε στο νερό. Για παράδειγμα, το νερό που χρησιμοποιούμε συνήθως για να βράσουμε τα μακαρόνια ή τα λεπτά που χρονομετρούμε μέχρι να είναι έτοιμα, συνήθως είναι εντελώς λάθος. Εξίσου σημαντικό λάθος που κάνουμε είναι και ο τρόπος που τηγανίζουμε. Συνήθως τοποθετούμε αμέσως τα υλικά στο τηγάνι, ενώ κανονικά πρέπει να αφήσουμε το σκεύος να «κάψει» σε υψηλή θερμοκρασία και έπειτα να τοποθετήσουμε τα τρόφιμα.

Οι θερμίδες που καταναλώνουμε

Άλλη μια «πικρή» ιστορία αφορά και τη μέτρηση θερμίδων, την οποία και τείνουμε να κάνουμε λανθασμένα, μη γνωρίζοντας τον σωστό τρόπο. Αν θέλεις κι εσύ να υπολογίζεις σωστά τις θερμίδες που πρέπει να καταναλώνεις ή αυτές που χρειάζεσαι, σίγουρα θα σε βοηθήσει πολύ ο μετρητής θερμίδων. Πληκτρολογώντας το ύψος, τα κιλά, την ηλικία, το φύλο και την καθημερινή σου δραστηριότητα, μπορείς γρήγορα να βρεις την Συνολική Ημερήσια Κατανάλωση Ενέργειας, που θα σε βοηθήσει στο να δεις πόσες θερμίδες πρέπει να καταναλώνεις καθημερινά για να πάρεις ή να χάσεις βάρος, πάντοτε με ασφάλεια!

Οι μέρες της εμμήνου ρύσεως
Για τις γυναίκες που δεν έχουν σταθερό κύκλο στην περίοδό τους, είναι αρκετά δύσκολο να μετρήσουν και να υπολογίσουν την σωστή ημερομηνία, για την επόμενη έμμηνο ρύση τους. Γι’ αυτό και πολλές φορές, τείνουν να μετρούν λάθος τις μέρες, πράγμα που προκαλεί άγχος και ανησυχία σε μια ενδεχόμενη καθυστέρηση, που στην πραγματικότητα δεν είναι καθυστέρηση.

Για να μετράς σωστά τις μέρες της περιόδου σου, αρκεί να υπολογίσεις τον μέσο όρο που διαρκεί (ημέρες), αλλά και το κάθε πόσες -περίπου- μέρες εμφανίζεται, κάθε φορά η επόμενη έμμηνος ρύση.

Η ώρα στο δρόμο
Όταν μένεις σε μια μεγάλη πόλη που κατακλύζεται από κίνηση και καθυστερήσεις, ο υπολογισμός του ανάλογου χρόνου της άφιξης στον προορισμό μας, κάνει φτερά! Είναι πολύ δύσκολο λοιπόν να υπολογίσουμε επακριβώς τον χρόνο που σπαταλάμε κάθε μέρα στον δρόμο για τη δουλειά ή τις υποχρεώσεις μας! Αυτό που μπορείς να κάνεις για να υπολογίζεις τον χρόνο άφιξής σου σε ένα σημείο, είναι να παρακολουθείς τα διαστήματα που περνάει από το σημείο που σε ενδιαφέρει το μέσο που χρησιμοποιήσεις (σε ειδική εφαρμογή), ώστε να ξέρεις την ώρα της άφιξή σου στο ανάλογο σημείο-προορισμό σου. Αυτό θα σου γίνει καθημερινή συνήθεια και θα ξέρεις (με μικρές ίσως αποκλίσεις) τον χρόνο άφιξής σου κάθε φορά. Επίσης, κάτι που πρέπει να υπολογίζεις, είναι και οι ώρες αιχμής, στις οποίες συναντάς τη μεγαλύτερη κίνηση και γνωρίζεις με μαθηματική ακρίβεια ότι θα αργήσεις στον προγραμματισμό σου!

Αυτές οι μικρές αλλά σημαντικές λεπτομέρειες, μπορούν να αλλάξουν την καθημερινότητά σου και να συμβάλλουν στο να οργανωθείς καλύτερα, αποφεύγοντας όσο γίνεται την πίεση και το άγχος! Είναι σημαντικό! Τι λες;



0 Response to " Αυτά είναι τα πράγματα που υπολογίζουμε (εντελώς) λάθος "

Δημοσίευση σχολίου