newscity1.net

Τι είπε πραγματικά ο Νοστράδαμος

Οι προφητείες του κορυφαίου οραματιστή στο μικροσκόπιο της ανάλυσης. Με το όνομά του να εμπλέκεται ακόμα και στις παπικές προφητείες του Αγίου Μαλαχία(!), ο περίφημος «μάντης» φέρεται να έχει μιλήσει για τους πάντες και τα πάντα


Του έχουν αποδώσει κατά καιρούς προφητείες όπως η πρόβλεψη της ατομικής βόμβας, η προσεδάφιση στη Σελήνη, η δολοφονία του Κένεντι, ακόμα και «σύλληψη» ονομάτων όπως ο Ναπολέων και ο Χίτλερ!


Τα «είδε» όμως όλα αυτά ο Νοστράδαμος ή μήπως πρόκειται για ανασυγκροτήσεις προφητειών κατόπιν εορτής από τους μελετητές του;


Ένα είναι σίγουρο: από όλους τους προφήτες και τους ψευδοπροφήτες που έχουν κατά καιρούς αποπειραθεί προβλέψεις για το μέλλον, το όνομα του Νοστράδαμου φιγουράρει με τα πιο λαμπρά χρώματα!


Αναγνωρίζεται ευρέως ως ο οραματιστής μιας μεγάλης σειράς κορυφαίων γεγονότων της σύγχρονης ιστορίας, ακόμα και το τρομοκρατικό χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους «μύριζε» ίχνη νοστραδαμικής προφητείας.


Θα προσπαθήσουμε να ξεδιαλύνουμε ωστόσο τον μύθο από την πραγματικότητα και να δούμε τι πραγματικά έγραψε ο Νοστράδαμος για τον μελλούμενο κόσμο.


Τα πράγματα δεν είναι πάντα έτσι όπως τα θέλουν κάποιοι να είναι...




Πρώτα χρόνια



Ο  γιατρός και αστρονόμος Michel de Nostredame έζησε τον 16ο αιώνα στη  Γαλλία, με τις λεπτομέρειες του βίου του να μην είναι πάντα σαφείς και  ξεκάθαρες, εγείροντας μάλιστα την υπόθεση ότι οι περισσότερες αναφορές  στα πεπραγμένα του είναι απλές εικασίες των μελετητών του. 

Συναίνεση  υπάρχει για τη χρονιά της γέννησής του, που τοποθετείται στα 1503, μέσα  σε μια ευκατάστατη και μορφωμένη αστική οικογένεια εμπόρων σιτηρών. Ο  Νοστράδαμος θα λάβει την πλήρη ακαδημαϊκή εκπαίδευση της εποχής, που  περιλάμβανε τις παραδοσιακές επιστήμες, τα μαθηματικά και την  αστρονομία, αλλά θα εντρυφήσει και στις ξένες γλώσσες, μαθαίνοντας  λατινικά, ελληνικά και εβραϊκά. 

Η  δίψα του για γνώση και μάθηση θα τον ωθήσει να ασχοληθεί από νεαρή  ηλικία με τον μυστικισμό, μέσω της χριστιανικής Αποκάλυψης του Ιωάννη  και του ιουδαϊκού αποκρυφισμού της Καβαλά.

Εκπαίδευση



Ο  Νοστράδαμος εγκαταλείπει το πατρικό του το 1522 για να σπουδάσει  ιατρική στο Μονπελιέ. Θα γίνει περίφημος γιατρός, ιδιαίτερα γνωστός για  καινοτόμες θεραπείες που εισήγαγε σε παραδοσιακές ασθένειες. Δεν θα  καταφέρει ωστόσο να σώσει τη γυναίκα του και τα δυο του παιδιά στην  επιδημία πανούκλας του 1538.

Στα  τέλη της δεκαετίας του 1540, ο Νοστράδαμος θα ξαναπαντρευτεί και θα  μετακομίσει σε μια πολίχνη του γαλλικού νότου, κοντά στις ακτές της  Μεσογείου. Εκεί ήταν που θα ασχοληθεί πλέον εκτεταμένα σε όλη την  επόμενη δεκαετία με τις προφητείες, που αφορούσαν κυρίως σε πολεμικές  μάχες και καταστροφές στα χρόνια που θα έρχονταν. Οι δυσοίωνες  προειδοποιήσεις του για την ανθρωπότητα ήταν που θα του χάριζαν φήμη  τρανή στην Ευρώπη. 

Τα γραπτά του 



Το  βασικό corpus των προφητειών του Νοστράδαμου, που αποκαλείται πλέον «Οι  Αιώνες», θα εκδοθεί σε «δόσεις» και αποσπάσματα κατά τη διάρκεια  πολυάριθμων ετών. Η προφητική δουλειά του αποτελείται από χίλια περίπου  τετράστιχα, συγκεντρωμένα σε ομάδες των εκατό. Ο τίτλος «Οι Αιώνες» θα  αποδοθεί μάλιστα από τους ιστορικούς και όχι από τον ίδιο, με τον  Νοστράδαμο να τιτλοφορεί σεμνά τις προφητείες του ως «Οι Προφητείες του  Michel Nostradamus».

Ο  Νοστράδαμος θεωρούσε ότι μπορούσε να προβλέψει το μέλλον μέσα από τον  αρμονικό συνδυασμό αστρονομικών μελετών και θεϊκής παρέμβασης! Παρά την  ευρεία γνώση του των ουράνιων φαινομένων και του τρόπου με τον οποίο  επηρεάζουν τα γήινα πράγματα, ισχυριζόταν ότι ένα «αγγελικό πνεύμα» τον  βοηθούσε στην κατανόηση της συσχέτισης αυτής, ενώ οι μέθοδοι  «διαλογισμού» και αυτοσυγκέντρωσής του περιλάμβαναν μέχρι και χρήση  ήπιων παραισθησιογόνων ουσιών. 

Κάθε  προφητικό νοστραδαμικό τετράστιχο, που είναι γραμμένο στα γαλλικά, με  λατινικές, ελληνικές και ιταλικές αναφορές, προβλέπει ένα συγκεκριμένο  γεγονός ή μιλά γενικότερα για μια ιστορική περίοδο. Δεν είναι ωστόσο  ξεκάθαρα και σαφή στα νοήματά τους: είναι γεμάτα από απόκρυφες μεταφορές  και περίεργους αναγραμματισμούς, δεν είναι κατηγοριοποιημένα με βάση τη  χρονολογική τους σειρά, την ώρα που περιλαμβάνουν ελάχιστες ημερομηνίες  και συγκεκριμένες γεωγραφικές αναφορές. Είναι, με λίγα λόγια, ανοιχτά  σε κάθε λογής ερμηνεία. 

Όπως  παραδέχεται μάλιστα ο Νοστράδαμος στον πρόλογο του έργου του -που είναι  στην ουσία μια επιστολή του ιδίου στον γιο του Cesar-, τα τετράστιχα  είναι επίτηδες γραμμένα με μυστηριακό και αποκρυφιστικό τρόπο, καθώς  φοβόταν ότι θα διωκόταν για τα γραπτά του και το έργο του θα  καταστρεφόταν από τις Αρχές της εποχής, αν μπορούσαν να καταλάβουν τις  προβλέψεις του. Όπως το θέτει ο ίδιος, οι αινιγματικές και ερμητικές  προφητείες του θα γίνονταν καλύτερα αντιληπτές από πεφωτισμένους  ανθρώπους του μέλλοντος. 

Ακρίβεια προβλέψεων



Όπως  είπαμε, ο ερμητικός τρόπος γραφής των νοστραδαμικών προφητειών τις  αφήνει στη διακριτική ευχέρεια κάθε «πεφωτισμένου» ανθρώπου να  αναγνωρίσει -εκ των υστέρων πάντα- γεγονότα που μπορεί να έχουν κάποια  συνάφεια με τις προφητικές αναφορές. Είναι λοιπόν επόμενο στους αιώνες  μελέτης των προφητειών να έχουν πιστοποιηθεί εκατοντάδες περιπτώσεις  σύγχρονων γεγονότων που έχουν περιγραφεί στους «Αιώνες». 

Είναι  όμως και το άλλο: οι προφητείες περιλαμβάνουν ορολογία και καθημερινή  γλώσσα της Γαλλίας του 16ου αιώνα, με τα μεταφραστικά προβλήματα να  λογίζονται ανυπέρβλητα και ακανθώδη: συγκεκριμένες λέξεις έχουν χάσει τη  σημασία τους, άλλες πάλι διαθέτουν σήμερα πληθώρα μεταφραστικών  επιλογών, με την ιστορία των ιδεών να προσπαθεί απέλπιδα να αποκαλύψει  το πλαίσιο χρήσης των όρων της εποχής. Αυτό αφήνει τις προφητείες έρμαιο  στις ορέξεις του «πεφωτισμένου» μελετητή, που μπορεί να διαστρεβλώσει  τους όρους κατά βούληση για να πετύχει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα. 

Όπως  στην ξακουστή προφητεία για τον Χίτλερ, τον οποίο ο Νοστράδαμος  αποκάλεσε «Χίστερ». Κι όμως, το «Χίστερ» στην εποχή του οραματιστή ήταν ο  κοινός όρος αναφοράς σε μια γεωγραφική περιοχή κοντά στον Δούναβη!  Δικτάτορα, ποιον δικτάτορα, στο ποτάμι αναφερόταν ο «μάντης»...

Ας δούμε τώρα μερικές από τις πλέον περίφημες προβλέψεις του υπό το φως της συλλογιστικής αυτής...

Το τέλος του κόσμου



Θυμάστε  που ο κόσμος θα τελείωνε το 1994; Το 1998; Το 2002; Προσφάτως, το 2012;  Οι καταστροφολόγοι παραθέτουν πάντα τον Νοστράδαμο, ο οποίος είπε ότι ο  κόσμος θα τελειώσει. Και όπως όλοι ξέρουμε, ο Νοστράδαμος δεν έκανε  ποτέ λάθος! Μίλησε όμως πράγματι για τέλος του κόσμου ο περίφημος  οραματιστής; Ένα είναι σίγουρο: το μόνο που είπε για το θέμα είναι ότι  οι προφητείες του προβλέπουν τον κόσμο μέχρι και το έτος 3797. Αυτό  σημαίνει ότι ο κόσμος θα τελειώσει τον 38ο αιώνα; Ποιος ξέρει...

Η επίθεση στους Δίδυμους Πύργους



«Συνταρακτική φωτιά από το κέντρο της Γης /
Θα προκαλέσει δονήσεις γύρω από τη Νέα Πόλη / 
Δύο μεγάλοι βράχοι θα πολεμήσουν για μακρό χρόνο / 
Μετά η Αρέθουσα θα κοκκινίσει το νέο ποτάμι» 

Σύμφωνοι,  οι «δύο μεγάλοι βράχοι» μπορεί να αναφέρονται στους ουρανοξύστες. Πώς  όμως αντιμάχεται ο ένας τον άλλον; Αν διαβάζαμε την προφητεία πριν από  την 11η Σεπτεμβρίου, το μυαλό μας θα πήγαινε κατευθείαν σε σεισμό ή  ηφαιστειακή έκρηξη. Κάτω από το φως της επίθεσης όμως στο Παγκόσμιο  Κέντρο Εμπορίου, η προφητεία παίρνει νέο νόημα...




Ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος και ο Χίτλερ



«Από τα βάθη της Δυτικής Ευρώπης / 
Ένα μικρό παιδί θα γεννηθεί από φτωχούς ανθρώπους / 
Από τη γλώσσα του θα αποπλανήσει μια μεγάλη στρατιά / 
Η φήμη του θα αυξηθεί προς το βασίλειο της Ανατολής»

Το  τετράστιχο αυτό περιγράφει, υποτίθεται, τον Χίτλερ και γίνεται  προάγγελος των γεγονότων του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, εξαιτίας του  γεγονότος ότι ο αιμοσταγής δικτάτορας γεννήθηκε πράγματι σε φτωχή  οικογένεια. Αν δεν ήταν ωστόσο το απόσπασμα με το «Χίστερ», για το οποίο  μιλήσαμε πρωτύτερα και είπαμε ότι αναφέρεται σε περιοχή του Δούναβη,  ποιος θα μπορούσε να συνδέσει την προφητεία με τον Χίτλερ; 

Η ατομική βόμβα

http://www.newscity1.net/

«Κοντά στις πύλες και μέσα σε δύο πόλεις /
Θα υπάρξουν μάστιγες που ο κόσμος δεν έχει ξαναδεί /
Λιμός μέσα στην πανούκλα, οι άνθρωποι θα χάνονται από τον σίδηρο /
Κλαίγοντας στον μεγάλο αθάνατο Θεό για ανακούφιση»

Πρόκειται  για τόσο ασαφή περιγραφή μιας «μάστιγας» που θα μπορούσε να αφορά σε  πάμπολλα ζοφερά γεγονότα. Γιατί πρέπει σώνει και καλά να αναφέρεται στις  δύο ατομικές βόμβες στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι; 

Ο Λουί Παστέρ



«...Ο Παστέρ θα υμνείται σχεδόν σαν Θεός...»

Αυτό  γράφει ο Νοστράδαμος, προβλέποντας τη γέννηση του κορυφαίου επιστήμονα  Λουί Παστέρ αιώνες πριν από την εμφάνισή του! Ή μήπως και όχι; Όπως  συμβαίνει με τόσα και τόσα επώνυμα, το «Pasteur» ήταν κάποτε επάγγελμα,  ενώ παράλληλα ήταν και ο όρος που χρησιμοποιούταν στη Γαλλία για τον  πάστορα. Στο πλαίσιο μάλιστα του τετράστιχου, έχει περισσότερο νόημα το  «Παστέρ» να αφορά σε έναν κληρικό παρά στον περίφημο επιστήμονα! 

Η δολοφονία του Τζον Κένεντι 

http://www.newscity1.net/

«Ο μεγάλος άντρας θα χτυπηθεί κατά τη διάρκεια της μέρας από κεραυνό /
...Σύμφωνα με την προφητεία, άλλος ένας θα πέσει τη νύχτα...»

Κεραυνός  σαν πυροβολισμός δηλαδή, ο μεγάλος άντρας είναι ο αμερικανός πρόεδρος  Κένεντι και η προφητεία αποδεικνύεται αληθινή. Όχι μόνο αληθινή, αλλά  ακραία προφητική, με τον δεύτερο άντρα «που θα πέσει τη νύχτα» να είναι ο  Μπόμπι Κένεντι, που πέθανε 5 χρόνια αργότερα! Αλήθεια, αν ήσασταν  μυστικοί πράκτορες και διαβάζετε την προφητεία τον Νοέμβριο του 1963 θα  ανησυχούσατε για την ασφάλεια των προσώπων αυτών; Ή είναι πάλι στο φως  των εξελίξεων που φωτίζεται το τετράστιχο ως προφητεία; 




Η Γαλλική Επανάσταση



«Από τον σκλαβωμένο πληθυσμό, τραγούδια, 
Ψαλμωδίες και απαιτήσεις 
Την ώρα που οι πρίγκιπες και οι ευγενείς κρατούνται αιχμάλωτοι σε φυλακές 
Αυτά θα συμβούν στο μέλλον στους ακέφαλους ανόητους»

Ποιος  δεν καταλαβαίνει ότι το απόσπασμα αναφέρεται στη Γαλλική Επανάσταση; Οι  χωρικοί («ο σκλαβωμένος πληθυσμός») ανέρχονται στην εξουσία, η  αριστοκρατία ξεπέφτει και αποκεφαλίζεται («οι πρίγκιπες και οι ευγενείς  κρατούνται αιχμάλωτοι σε φυλακές»), ενώ σε άλλη προφητεία σχετική με το  θέμα μας παρατίθεται το «Μεγάλο Τείχος» που αναγνωρίζεται ως η Βαστίλη.  Παρατραβηγμένο, σωστά;







0 Response to " Τι είπε πραγματικά ο Νοστράδαμος "

Δημοσίευση σχολίου