newscity1.net

Πού πρέπει να μεταναστεύσετε σε περίπτωση Γ’ Παγκόσμιου Πολέμου

Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που εκφράζουν τους φόβους τους για Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι εξελίξεις της επικαιρότητας είναι τέτοιες που
συχνά οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα.


Όποια και αν είναι τελικά η έκβαση των εξελίξων, ο Independent προτείνει μια λίστα με τις πιο ασφαλείς χώρες στις οποίες μπορεί να μεταβεί κάποιος σε περίπτωση πολέμου:

1. Ισλανδία: Η Ισλανδία βρέθηκε στην πρώτη θέση στο Δείκτη Παγκόσμιας Ειρήνης, καθιστώντας την ως την πιο ειρηνική χώρα στον κόσμο. Επιπλέον, η χώρα είναι γεωγραφικά μακριά από δυνάμεις που εμπλέκονται σε παγκόσμιες συγκρούσεις (όπως η Αμερική, η Βόρεια Κορέα, η Ρωσία και το Ιράν).

2. Καναδάς: Είναι η 8η πιο ειρηνική χώρα στον κόσμο σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Δείκτη Ειρήνης 2017. Πρόκειται για μία από τις λιγότερο εμπλεκόμενες χώρες όταν πρόκειται για πόλεμο.

3. Νέα Ζηλανδία: Ένα από τα καλύτερα πράγματα γι’ αυτή τη χώρα είναι η δέσμευσή της για αυτοσυντήρηση: παίρνει πάνω από το ήμισυ της ηλεκτρικής ενέργειας από υδροηλεκτρική ενέργεια και έχει εύφορη γη, καθιστώντας δυνατή για καλλιέργεια σε περίπτωση που αποκοπεί από τον υπόλοιπο κόσμο.

4. Πορτογαλία: Η τρίτη θέση της στον δείκτη παγκόσμιας ειρήνης, σύμφωνα με το Politico, αποτελεί μια «όαση σταθερότητας».

Ο ακροδεξιός λαϊκισμός, ο οποίος σαρώνει όλη την Ευρώπη, παραμένει σε μεγάλο βαθμό απών από τη χώρα και έχει κρατήσει τη θέση της έξω από τις περισσότερες συγκρούσεις από τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο.

5. Αυστρία: Κατατάσσεται στην 4η θέση από τις 163 χώρες στο Παγκόσμιο Δείκτη Ειρήνης 2017. Αν αυτό δεν αρκεί για να σας προσελκύσει, σημειώστε ότι στους τομείς των συγκρούσεων, της στρατιωτικοποίησης και της κοινωνίας και της ασφάλειας, σημείωσε κάτω από 1,5 στα πέντε στην παγκόσμια βαθμολογία.

6. Δανία: Αν και μπορεί να έρθει σε έναν πόλεμο μιας και είναι μέλος του Βορειοατλαντικού Οργανισμού (στην πλευρά της Ευρώπης), έχει κι ένα ατού: τη Γροιλανδία. Η περιοχή δεν σχετίζεται με πολιτική και είναι αρκετά απομακρυσμένη.

7. Φίτζι: Ένα νησί στον νοτιο-ειρηνικό ωκεανό, τα Φίτζι είναι γεωγραφικά σε ένα απομονωμένο και επομένως αρκετά ασφαλές μέρος. Δεν είναι ηπειρωτικό, και η κυβέρνηση έχει παραδοσιακά διατηρηθεί μακριά από τις παγκόσμιες συγκρούσεις.

8. Σλοβενία: Όσον αφορά την αυτονομία, οι αναπτυσσόμενες πηγές θερμικής, ηλιακής και υδροηλεκτρικής ενέργειας της Σλοβενίας σημαίνουν ότι εάν υπάρξει διεθνής σύγκρουση, δεν χρειάζεται να βασίζονται σε άλλη χώρα για ενέργεια. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι σε μεγάλο βαθμό κατάφερε να παραμείνει εκτός του Α’ και Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, μπορούμε μόνο να υποθέσουμε ότι θα συνεχίσει αυτή την απομονωτική συμπεριφορά και θα αποφύγει τις παγκόσμιες συγκρούσεις.

9. Ελβετία: Έχει την παλαιότερη ιστορία της στρατιωτικής ουδετερότητας, που ιδρύθηκε κατά τη διάρκεια της Συνθήκης του Παρισιού το 1815. Από τότε δεν έχουν συμμετάσχει σε ξένο πόλεμο. Τα βουνά της είναι επίσης ενισχυμένα κατά της ξένης εισβολής, καθιστώντας την ιδανικό μέρος για να απομονωθείτε σε περίπτωση παγκόσμιου πολέμου.

10. Ιρλανδία: Ασκεί στρατιωτική ουδετερότητα και από τη δεκαετία του 1930 είναι διεθνώς ουδέτερη. Εάν ξεσπάσει Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος, θα διατηρήσει πιθανώς αυτή την ουδετερότητα.



0 Response to " Πού πρέπει να μεταναστεύσετε σε περίπτωση Γ’ Παγκόσμιου Πολέμου "

Δημοσίευση σχολίου