newscity1.net

Η Qantas προσφέρει πτήση προς το πουθενά

Η Qantas προσφέρει μια νέα «πτήση προς το πουθενά» που θα δώσει στους «πεινασμένους» ταξιδιώτες της Αυστραλίας την ευκαιρία να θαυμάσουν την υπερ-πανσέληνο στα τέλη Μαΐου και την ολική σεληνιακή έκλειψη στα 40.000 πόδια ψηλά στον ουρανό.

Εάν ελπίζατε να κλείσετε εισιτήρια, ξεχάστε το - η αεροπορική εταιρεία λέει ότι έσπασε κάθε ρεκόρ, ξεπουλώντας τα εισιτήρια μέσα σε  2,5 λεπτά.

Η πτήση αυτή είναι η τελευταία μιας σειράς από ταξίδια που οργάνωσε η Qantas, τα οποία κάνουν βόλτα τους ταξιδιώτες στον αέρα και τους επιστρέφουν ακριβώς εκεί που τους πήραν.

Τα εισιτήρια για την πτήση της υπερπανσελήνου ξεκινούσαν από 499 δολάρια Αυστραλίας (318 ευρώ) για την οικονομική θέση, ενώ η λεγόμενη business class (διακεκρινένη θέση) ήταν προς πώληση έναντι 1.499 αυστραλιανών δολαρίων (955 δολάρια).

Η πτήση υπόσχεται υπέροχη σεληνιακή θέα. Η αεροπορική εταιρεία ανέφερε σε σχετικό δελτίο τύπου ότι συνεργάζεται με την αστρονόμο Δρ. Βανέσα Μος για να σχεδιάσει «τη βέλτιστη διαδρομή πτήσης πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό».

Η Μος θα είναι επίσης πάνω στο αεροσκάφος για να διασκεδάσει τους ταξιδιώτες με γεγονότα και γνώσεις σχετικά με το σεληνιακό γεγονός της 26ης Μαΐου, το οποίο η NASA αποκαλεί «ματωμένη έκλειψη της Σελήνης».

Η NASA εξηγεί ότι αποκαλείται «υπέρ»-πανσέληνος μέρος επειδή το φεγγάρι θα βρίσκεται σε μια από τις κοντινότερες τροχιακές του θέσεις στη Γη - γεγονός που θα το καταστήσει μεγαλύτερο και φωτεινότερο στο ανθρώπινο μάτι.

Από ορισμένα μέρη του κόσμου, το φεγγάρι φαίνεται να παίρνει μια κοκκινωπή απόχρωση λόγω της ολικής σεληνιακής έκλειψης. Καθώς το φεγγάρι θα περνά μέσα από τη σκιά της Γης, θα φαίνεται πιο σκοτεινό και πιο κόκκινο.

«Το κόκκινο χρώμα προέρχεται από το φως του ήλιου που φιλτράρει την ατμόσφαιρα της Γης - ένα δαχτυλίδι φωτός που δημιουργείται από όλες τις ανατολές και τα ηλιοβασιλέματα που συμβαίνουν γύρω από τον πλανήτη μας εκείνη την εποχή», σύμφωνα με τον ιστότοπο της NASA.

Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία προσθέτει ότι το πόσο κόκκινο θα εμφανιστεί το φεγγάρι είναι «δύσκολο να προβλεφθεί», καθώς αυτό μπορεί επίσης να επηρεαστεί από τη σκόνη στην ατμόσφαιρα.

Η ολική σεληνιακή έκλειψη, η μόνη για το 2021, θα είναι ορατή από την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, ορισμένες περιοχές του Ειρηνικού και τη δυτική ακτή των ΗΠΑ.

Η πτήση Qantas θα πραγματοποιηθεί με το Boeing 787 Dreamliner, που επιλέγεται επειδή τα μεγάλα παράθυρά του το καθιστούν «ιδανικό για να κοιτάζετε το φεγγάρι», δήλωσε σε ανακοίνωσή της η αεροπορική εταιρεία.


Η πτήση θα διαρκέσει τρεις ώρες, αναχωρώντας από το Σίδνεϊ και πετώντας πάνω από το λιμάνι της πόλης πριν ταξιδέψει πάνω από τα σύννεφα για να «πλησιάσει» το φεγγάρι και την έκλειψη.

H Qantas έχει επικριθεί από ορισμένους για την άσκοπη καύση καυσίμων σε μια εποχή που η κλιματική κρίση θα έπρεπε να προκαλεί περισσότερο σεβασμό για το περιβάλλον. 

Η εταιρεία δεσμεύθηκε να αντισταθμίσει το 100% των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα της «πτήσης στο πουθενά» του περασμένου Οκτωβρίου και σχεδιάζει να κάνει το ίδιο για την επερχόμενη «πτήση-supermoon».

Και άλλοι αερομεταφορείς έχουν επίσης κάνει πτήσεις προς το πουθενά, συμπεριλαμβανομένων των All Nippon Airways, EVA Air και Hong Kong Express.

(με πληροφορίες από CNN)




0 Response to " Η Qantas προσφέρει πτήση προς το πουθενά "

Δημοσίευση σχολίου