newscity1.net

Τρία παράξενα πασχαλινά έθιμα απ’ όλο τον κόσμο

Το Πάσχα γιορτάζεται με διαφορετικό χώρο σε πολλές χώρες του πλανήτη ενώ σε κάθε μέρος υπάρχουν διαφορετικά ήθη και έθιμα.










Δείτε τρία από τα πιο παράξενα...




Βερμούδες

Στις Βερμούδες τη Μεγάλη Παρασκευή πολλοί ντόπιοι συνηθίζουν να πετάνε χαρταετό, να τρώνε μπακαλιάρο και ζεστά ψωμάκια σε σχήμα σταυρού. Σύμφωνα με την παράδοση το έθιμο ξεκίνησε από μια δασκάλα που προσπαθούσε να εξηγήσει στους μαθητές της την Ανάληψη του Χριστού στους ουρανούς. Έτσι έφτιαξε έναν χαρταετό σε σχήμα σταυρού και από τότε αυτό το έθιμο καθιερώθηκε.

Φινλανδία

Στη Φινλανδία τα παιδιά βάφονται και ντύνονται με έντονα χρώματα και φουλάρια στα κεφάλια τους. Τριγυρνάνε στους δρόμους μεταφέροντας σκουπόξυλα, μπρίκια και κλαδιά ιτιάς.

Νορβηγία

Στη Νορβηγία διατηρείται ένα ιδιαίτερα παράξενο έθιμο. Οι κάτοικοι διαβάζουν ανατριχιαστικές ιστορίες και βιβλία θρίλερ. Η παράδοση λέει πως το έθιμο ξεκίνησε το 1923 όταν ένας εκδότης θέλησε να διαφημίσει ένα βιβλίο εγκλήματος στην μπροστινή σελίδα εφημερίδας. Ο κόσμος δεν κατάλαβε ότι επρόκειτο για διαφήμιση και θεώρησαν την είδηση του εγκλήματος αληθινή.



0 Response to " Τρία παράξενα πασχαλινά έθιμα απ’ όλο τον κόσμο "

Δημοσίευση σχολίου