newscity1.net

Η απόκοσμη ιστορία της στοιχειωμένης λίμνης Lanier στην Ατλάντα

Η λίμνη Lanier, στην πολιτεία της Τζόρτζια, είναι γνωστή για τον μεγάλο αριθμό ατυχημάτων και πνιγμών, με τον αστικό μύθο γύρω από το αν είναι στοιχειωμένη ή όχι να ξεκινά το 1958 όταν ο σκελετός μιας γυναίκας βρέθηκε στο κάτω μέρος της λίμνης ακόμα παγιδευμένος στο αυτοκίνητό της αφού εξαφανίστηκε την ίδια χρονιά. Το πνεύμα της λέγεται ότι στοιχειώνει τη λίμνη και τις ακτές της, ενώ έκτοτε σημειώθηκαν αρκετοί θάνατοι.

Το Μάιο του 2019 μια σειρά από τραγικά περιστατικά που σημειώθηκαν στη λίμνη Lanier και στοίχισαν την ζωή σε πολλά άτομα που πνίγηκαν στα νερά της, προκάλεσε εκ νέου μια ισχυρή διαμάχη αναφορικά με το αν η λίμνη είναι στοιχειωμένη ή όχι.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου της Ημέρας Μνήμης, ο 30χρονος Reginald Terrell Whitehead βούτηξε κάτω από το νερό και δεν ξαναεμφανίστηκε μετά την πτώση του τζετ σκι του. Μόλις 24 ώρες πριν από το ατύχημα του Whitehead, ο 61χρονος Michael Thompson από το Gainesville πνίγηκε κοντά σε μια αποβάθρα στη λίμνη Lanier, ενώ λίγες μόλις εβδομάδες νωρίτερα, στις 28 Απριλίου, ο 17χρονος Dontay Lane από τη Lithonia τραβήχτηκε από το νερό μετά από σχεδόν βέβαιο πνιγμό.

Η λίμνη Lanier «διεκδίκησε», επίσης, την ζωή του 11χρονου Kile Glover, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά σε ατύχημα τζετ σκι το 2012. Ως αποτέλεσμα των πολλαπλών περιστατικών που αναφέρθηκαν, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της περιοχής είναι σχεδόν πεπεισμένοι ότι η λίμνη είναι στοιχειωμένη.

Η λίμνη βρίσκεται στη Βόρεια Τζόρτζια, μόλις 60 μίλια από την Ατλάντα, και τα περισσότερα από τα 600 μίλια της ακτογραμμής συνορεύουν με πέντε κομητείες, συμπεριλαμβανομένων των Hall, Forsyth, Dawson, Gwinnett και Lumpkin, καθιστώντας την τη μεγαλύτερη λίμνη της πολιτείας της Τζόρτζια. Υπολογίζεται ότι επτά εκατομμύρια άνθρωποι επισκέπτονται τη λίμνη κάθε χρόνο για ψυχαγωγικές δραστηριότητες, όπως κολύμπι, ψάρεμα, κωπηλασία και άλλα. Παρά τον ψυχαγωγικό σκοπό της, η λίμνη Lanier έχει ένα σκοτεινό παρελθόν που κάνει τους επισκέπτες σχετικά διστακτικούς με το να περπατούν οπουδήποτε κοντά της.

Χτισμένη το 1957 πρόκειται για μια τεχνητή λίμνη που δημιουργήθηκε για τη διαχείριση των νερών και τον έλεγχο των πλημμυρών από τον ποταμό Chattahoochee, καθώς και για την παροχή νερού στους κατοίκους στην πόλη της Ατλάντα.

Κατά τη διάρκεια των 5 ετών που χρειάστηκε για να γεμίσει η λίμνη στην προβλεπόμενη στάθμη νερού, η κυβέρνηση των ΗΠΑ αγόρασε περισσότερα από 50.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης, τα οποία τελικά εκτόπισαν περισσότερες απ 250 οικογένειες, 15 επιχειρήσεις και ανάγκασαν την μετεγκατάσταση 20 νεκροταφείων μαζί με τα πτώματά τους.

Πολλά από τα κτίρια και τους δρόμους που πλημμύρισαν κατά τη δημιουργία της λίμνης έμειναν ως είχαν, ενώ κατά μήκος του πυθμένα της μπορεί κανείς να παρατηρήσει δρόμους, τείχη και σπίτια ανέπαφα σαν μια εγκαταλελειμμένη πόλη- φάντασμα βυθισμένη στο νερό. Μάλιστα, σύμφωνα με έκθεση του Newsweek στη λίμνη βυθίστηκαν ακόμη και τάφοι.

Από το άνοιγμα της λίμνης στο κοινό συνολικά 675 άτομα έχουν χάσει την ζωή τους, χωρίς να έχουν βρεθεί όλα τα πτώματα.

Ωστόσο, ακόμη και με τις ανατριχιαστικές ιστορίες που την ακολουθούν, η λίμνη αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους τουριστικούς προορισμούς στην περιοχή, με περίπου 7 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως.

0 Response to " Η απόκοσμη ιστορία της στοιχειωμένης λίμνης Lanier στην Ατλάντα "

Δημοσίευση σχολίου