newscity1.net

Χωριό στην Γαλλία μοιράζει βιάγκρα στους κατοίκους

Ο δήμαρχος της μικρής κοινότητας Μοντερό στην κεντρική Γαλλία, Ζαν Ντεμπουζί, αποφάσισε να μοιράσει δωρεάν βιάγκρα στους λιγοστούς κατοίκους της περιοχής προκειμένου
να τους δώσει και πάλι κίνητρο να κάνουν παιδιά.

«Το θέμα αφορά τη σωτηρία του σχολείου μας. Χωρίς αυτό, το χωριό θα πεθάνει» δηλώνει ο δήμαρχος στη γαλλική Le Figaro. Και μπορεί η συγκεκριμένη πρωτοβουλία γι δωρεάν βιάγκρα να προκαλεί την θυμηδία, ωστόσο δεν είναι η μόνη, στον αγώνα των μικρών χωριών της Γαλλίας να κρατήσουν τα σχολεία τους ανοιχτά.

Σύμφωνα με όσα προβλέπει το νομικό πλαίσιο, οι τάξεις θα πρέπει να διαθέτουν το λιγότερο 24 παιδιά προκειμένου να συνεχίσουν να λειτουργούν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, πολλά σχολεία στην επαρχία της Γαλλίας να κινδυνεύουν με λουκέτο ελλείψει... μαθητών.

Δήμοι προσφέρουν σπίτια σε ανταγωνιστικές τιμές

Ετσι, το χωριό Ασκρό στις γαλλικές Αλπεις που μετρά μόλις 160 κατοίκους, αποφάσισε να προσφέρει τρία κοινοτικά κτίρια προς ενοικίαση σε εξαιρετικά χαμηλή τιμή, σε οικογένειες που θα έπαιρναν την απόφαση να ζήσουν εκεί. Το πρόβλημα ήταν ιδιαίτερα επείγον, αφού το σχολείο του χωριού διέθετε 21 παιδιά, με το νόμο να ορίζει πως για να εξακολουθήσει να λειτουργεί απαιτούνται 24.

Η επιχείρηση της δημοτικής αρχής απέδωσε καρπούς αφού τρεις οικογένειες από τη Νίκαια άδραξαν την ευκαιρία και μετακόμισαν στο χωριό. «Βγήκαμε από το κόκκινο και οι τάξεις του σχολείου διατηρούνται, καθώς αναμένουμε 32 παιδιά με τη νέα χρονιά» δηλώνει περιχαρής ο δήμαρχος Βανσάν Ζιομπερζιά.

Γαλλικό χωριό χαρίζει σπίτια σε οικογένειες

Το χωριό Γκρεαλού, που μετρά μόλις 270 κατοίκους έκανε μια ακόμη πιο δραστική κίνηση. Μπορεί να μην μοίρασε βιάγκρα, εξέδωσε όμως αγγελία στην οποία προσέφερε δωρεάν ένα διαμέρισμα 60τμ σε οικογένεια με τουλάχιστον δύο μικρά παιδιά. Και σε αυτή την περίπτωση, η δημοτική αρχή κατάφερε να φιλοξενήσει μια οικογένεια και έτσι να διατηρήσει τη λειτουργία του σχολείου του χωριού.

Πριν από μερικές ημέρες, το γύρο του διαδικτύου ακόμη και εκτός γαλλικών συνόρων έκανε η προσπάθεια ενός άλλου χωριού στην ορεινή περιοχή του Μπελντόν. H δημοτική αρχή έγραψε στο σχολείο 15 πρόβατα, σε μια συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας για την επικείμενη απόφαση για το κλείσιμο μιας από τις 12 τάξεις του χωριού.




0 Response to " Χωριό στην Γαλλία μοιράζει βιάγκρα στους κατοίκους "

Δημοσίευση σχολίου