newscity1.net

Δείτε: 10 καταραμένα αντικείμενα

Μερικά από τα πιο όμορφα και ενδιαφέροντα, διάσημα αντικείμενα έχουν και μια κατάρα...









 10. Μάσκα των πολεμιστών Μαορί



Οι Μαορί είναι οι αυτόχθονες της Νέας Ζηλανδίας που έφτιαχναν μάσκες και αγάλματα και τα κουβαλούσαν μαζί τους στις μάζες. Σύμφωνα με το θρησκευτικό τους σύστημα, όποιος πέθαινε σε μάχη άφηνε την ψυχή σε κάποια μάσκα. Ενώ από την κατάρα της μάσκας δεν κινδυνεύουν άντρες, οι γυναίκες που είναι έγκυες ή είχαν πρόσφατα εμμηνόρροια λέγετε πως είναι καταραμένες με να πάθουν κακό ή κακή τύχη αν πλησιάσουν μια τέτοια μάσκα. Σε ένα βρετανικό μουσείο υπάρχει και προειδοποίηση.

9. Το διαμάντι Koh-i-Noor






Το διαμάντι Koh-i-Noor είναι 109 καρατίων, αλλά κρύβει και μια κατάρα για τους άντρες. Ενώ φέρνει καλοτυχία σε όποια γυναίκα το έχει, έφερε διαμάχες και βία σε όποιον άντρα το είχε μιας και υποτίθεται πως το έχουν κλέψει από τον Θεό Κρίσνα. Ο Sher Shah Suri της Ινδίας ήταν ένας ισχυρός αυτοκράτορας που νίκησε τον Πρίγκηπα Humayun. Όταν πήρε στα χέρια του το the Koh-i-Noor πέθανε από μια έκρηξη ενός κανονιού. Ο γιος του, Jalal Khan, δολοφονήθηκε από τον γαμπρό του.


8. Ο στρατός από τερακότα






Το 1974, εφτά Κινέζοι αγρότες αποκάλυψαν έναν καταπληκτικό αρχαιολογικό θησαυρό . Έναν στρατό από τερακότα μέσα στο έδαφος. Όμως, ενώ ανακάλυψη έφερε έσοδα στη χώρα, οι αγρότες που τον βρήκαν χρεοκόπησαν και βρήκαν κακοτυχίες. Τρεις απ' αυτούς πέθαναν μέσα σε λίγες δεκαετίες, σχετικά νέοι και μάλιστα ο ένας αυτοκτόνησε. Οι υπόλοιποι απλά πουλούσαν σουβενίρ του στρατού και έπασχαν από ασθένειες.

7. Ο πίνακας με το αγόρι που κλαίει






Είναι ένας πίνακας πολύ κοινός στην Αγγλία, μιας και βρίσκεται σχεδόν σε κάθε σπίτι. Κάπου στη δεκαετία του 1980, άρχισαν να ξεσπάνε φωτιές σε διάφορα σπίτια που τον είχαν στον τοίχο τους. Ενώ το σπίτι και ότι βρισκόταν γύρω από τον πίνακα είχαν γίνει στάχτες, ο πίνακας ήταν πάντα ανέπαφος από τις φωτιές.

6. Το ροζ ζαφείρι του Δελχί






Η κατάρα απ' αυτό το ζαφείρι είδε το φως της δημοσιότητας όταν ο επιμελητής ενός μουσείου στο Λονδίνο το βρήκε, μαζί με ένα σημείωμα για την κατάρα του. Στα μισά του 19ου αιώνα, όταν ο λίθος εκλάπη από ένα Ινδικό ναό, έφερε προβλήματα υγείας και οικονομικές καταστροφές στους ιδιοκτήτες του. Όταν ο Edward Heron-Allen το είχε στην κατοχή του του έτυχαν τόσα άτυχα γεγονότα που το πέταξε σε ένα κανάλι και του το επέστρεψε ένας χαμάλης που ήξερε πως του ανήκε. Τελικά το έστειλε στο μουσείο με την όρο να μην το ακουμπήσει κανείς παρά μόνο μετά από τρία χρόνια από το θάνατο του.

5. Το διαμάντι Hope






Το διαμάντι αυτό βρίσκεται στο Μουσείο Smithsonian, αλλά λέγετε πως είναι καταραμένο. Εκλάπη από έναν ιερέα, ο οποίος είχε συλληφθεί και βασανίστηκε επειδή το έκλεψε. Το διαμάντι ανήκε στον Γάλλο έμπορο πολύτιμων λίθων Jean Babtiste Tefernier, ο οποίος υποτίθεται πως σκοτώθηκε από μια αγέλη λυσσασμένων σκύλων. Πολλοί άλλοι ιδιοκτήτες του δολοφονήθηκαν ή βρήκαν τραγικό θάνατο.


4. Βράχοι Uluru






Ο βράχος Uluru βρίσκεται στην Αυστραλία και τον επισκέπτονται πολλοί κάθε χρόνο. Πολλοί απ' αυτούς παίρνουν πέτρες από τον βράχο, αν και είναι παράνομο, μιας και πρόκειται για ιερό μέρος των Αβορίγινων. Όποιοι έχουν πέτρες από το μέρος λέγετε πως έχουν κακοτυχία και πολλοί είναι αυτοί που ταχυδρομούν πίσω τις πέτρες και ζητούν συγγνώμη.

3. Black Orlov






Το διαμάντι αυτό, επίσης γνωστό Eye of Brahma, εκλάπη από ένα ινδουιστικό βωμό από έναν καλόγερο. Πολλές ήταν οι ιδιοκτήτριες του, οι οποίες αυτοκτόνησαν, ενώ δυο απ' αυτές έπεσαν από ψηλά κτήρια. Όταν πουλήθηκε σε έναν κοσμηματοπώλη στη Νέα Υόρκη, η κατάρα λέγετε πως έσπασε.

2. Κομμάτια από τον βράχο Blarney







Ένα φιλί στον βράχο Blarney στην Ιρλανδία λέγετε πως φέρνει καλή τύχη, αλλά αν αφαιρέσει κάποιος ένα κομμάτι θα τον βρουν κακοτυχίες. Έχουν αναφερθεί κατάθλιψη, απόλυση και οικονομικά προβλήματα. Πολλοί ταχυδρομούν τα κομμάτια πίσω, όπως και με τον βράχο στην Αυστραλία.

1. Iceman




 

Τα απομεινάρια ενός άντρα που υπολογίζεται πως είναι πάνω από 5.000 χρόνια βρέθηκε στις Άλπεις το 1991. Τα επόμενα 13 χρόνια, επτά απ' αυτούς που εμπλέκονταν στην ανακάλυψη πέθαναν, ξαφνικά και όχι από φυσικά αίτια. Ένας σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα καθώς πήγαινε να δώσει μια διάλεξη για το εύρημα και οι άλλοι σύντομα σε μια χιονοστιβάδα. Άλλοι πέθαναν από μια ανωμαλία στο αίμα, που τους διαγνώσθηκε αμέσως μετά την ανακάλυψη και ένας έπεσε από έναν





0 Response to " Δείτε: 10 καταραμένα αντικείμενα "

Δημοσίευση σχολίου